Колко ще харчи... едва ли ме интересува, тъй като няма да сипвам нафта вътре. А и дали ще изгори 5л или 6л. от нещото, което реша да наливам ми е точно все тая. ВЪпросът е, че заради електрониката, и най-вече заради инжекторите, комънрейла не може да се кара на различни от нафта горива. Иначе съм с 2 ръце ЗА такава кола, обаче поради специфичните особености на идиотската (май натам отиват нещата) ми идея, не са приложими. А немско.. само в краен случай, и то голф2 (отново с извинение). Поне за 150лв. ще го направя нов по окачването, ако не друго. Фиориното е много добър вариант, обаче с него не мога да возя детето и жената заедно - двуместно е. Ако не взема седичито (както подозирам, за съжаление), ще поровя за брава 1.9D. Това ще ми е чудесна кола за всеки ден, и за не много далечен път (до село примерно и обратно). Просто не знаех че има брава/браво с такъв двг. И пак да попитам: този авансатор, който управлява помпата, какво му е устройството при бош помпите? През него минава ли гориво, или е просто един електронен блок?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
дизелов двг с колкото може по-малко електроника
Collapse
X
-
Не, аз и ти сме в грешка, не е TDI, а GTD. Друг въпрос е, че устройството си е тди. Правилното обозначение на капака на колата е GTD, 82к.с. ТД-тата само са по 70ks, а чистият дизел май беше 60... нещо таков ами се върти в главата. Но единственото с интеркулер е гтд 82кс. Има и някакви по 90кс, ама те май са пак същият двг, но по-изпънат."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
BiZoNa написа:janyboy написа:Колега,няма Golf 2 1.6TDI,объркал си се нещо.Голф 2 има 1.6 дизел и турбодизел(D и TD).Ми не съм се объркал,колега.Това че има кулер не го прави ТДИ.
TDI не означава TurboDieselIntercooler
Ще кажа само две думи за да се сетиш : Direct Injection
Към колегата автор : Взимай Браво-а 1.9D и това е.
Коментар
-
Synthy написа:Не, аз и ти сме в грешка, не е TDI, а GTD. Друг въпрос е, че устройството си е тди. Правилното обозначение на капака на колата е GTD, 82к.с. ТД-тата само са по 70ks, а чистият дизел май беше 60... нещо таков ами се върти в главата. Но единственото с интеркулер е гтд 82кс. Има и някакви по 90кс, ама те май са пак същият двг, но по-изпънат..Имах го точно около месец и нещо като нямах търпение да го продам на некой спокоен пенционер
.
EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ
Коментар
-
Стария 1.7Д ще го познаеш, освен по липсата на турбо и по доста по шумното тракане. Този двигател се монтира още на Ритмо и въпреки някои отрицателни мнения, ако не е прегряван, е изключително надежден, макар и с ниска мощност. За жалост купето на Палио-то му идва малко тежко и се задъхва, ако види зор, но за идеята ти, доколкото съм я схванал, е удачен избор.
Коментар
-
janyboy написа:BiZoNa написа:janyboy написа:Колега,няма Golf 2 1.6TDI,объркал си се нещо.Голф 2 има 1.6 дизел и турбодизел(D и TD).Ми не съм се объркал,колега.Това че има кулер не го прави ТДИ.
TDI не означава TurboDieselIntercooler
Ще кажа само две думи за да се сетиш : Direct Injection
Към колегата автор : Взимай Браво-а 1.9D и това е.
Коментар
-
kal0yanch40 написа:Абе защо спорите немога да разбера.Взимай едно Уно/Типо 1.3 или 1.7дизел,чиста работа нито електроники нито кабелаци,пък и са евтини.EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ
Коментар
-
ilko-gd написа:По-прост и лесен за ремонт двигател от комън рейла не съм видял. Аз двигател с механична помпа не се хващам да ремонтирам, прекалено е сложен.Лично мнение - вземи си JTD.EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ
Коментар
-
itan75 написа:Synthy написа:Не, аз и ти сме в грешка, не е TDI, а GTD. Друг въпрос е, че устройството си е тди. Правилното обозначение на капака на колата е GTD, 82к.с. ТД-тата само са по 70ks, а чистият дизел май беше 60... нещо таков ами се върти в главата. Но единственото с интеркулер е гтд 82кс. Има и някакви по 90кс, ама те май са пак същият двг, но по-изпънат..Имах го точно около месец и нещо като нямах търпение да го продам на некой спокоен пенционер
.
"За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
Synthy написа:itan75 написа:Synthy написа:Не, аз и ти сме в грешка, не е TDI, а GTD. Друг въпрос е, че устройството си е тди. Правилното обозначение на капака на колата е GTD, 82к.с. ТД-тата само са по 70ks, а чистият дизел май беше 60... нещо таков ами се върти в главата. Но единственото с интеркулер е гтд 82кс. Има и някакви по 90кс, ама те май са пак същият двг, но по-изпънат..Имах го точно около месец и нещо като нямах търпение да го продам на некой спокоен пенционер
.
EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар