От скоро карам дизел ,след като стартирам мотора за няколко секунди оборотите падат съвсем леко и после застават там където са били. Ето и клипче съм направил , за да ме разберете точно какво имам в предвид. http://www.youtube.com/watch?v=JG25x5GENa4 Искам да попитам имам ли проблем някъде или е нормално това?Гледах мотора с FES никакви грешки няма записани.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Обороти при запалване на JTD 115к.с.
Collapse
X
-
При мен е същото, но аз съм с проблемен алтернатор, поне при мен го отдавам на това, защото знам как беше с оригиналния алтернатор и веднага забелязах това колебание след като сложих "новия" алтернатор. Този пад при мен е за части от секундата, точно докато включи реле-регулатора.П.п нека по-компетентните колеги не ме нападат, просто споделям какво е положението при мен и не ангажирам никой с мнението си.Fiat Stilo 1.9 JTD 2003г.
-
http://www.youtube.com/watch?v=nlbfhS-O-kE ето още едно видео с по-ясно качество.Вчера си мерих и зареждането без консуматори 13.95 , с включени къси ,халогени и стопове за мъгла + парното на 4 пак даде 13.95в. Тези две измервания ги направих на тихи обороти без да подавам газ.FIAT STILO 1.9JTD 2002
Коментар
-
По това което казваш че си измерил не би следвало да имаш проблем със зареждането, обаче ако все пак случайно имаш проблем като при мен в момента в който оборотите се нормализират фаровете трябва да започнат да светят нормално(като при пад-а на напржението светят по-слабо и след това се нормализират).Fiat Stilo 1.9 JTD 2003г.
Коментар
-
Какво ли трябваше да си помисля аз при първия студен старт след основния ремонт: http://www.vbox7.com/play:fdb363d4В момента и помен няма от това.Най-вече Astra H 1.9 CDTI (JTD) 120 к.с. и ако има къде Делта 3
Коментар
-
Pecho написа:Мисля, че като имаш изгоряла подгревна свещ, не е изненадващо в първия момент да има леко неравномерна работа на двигателя. Оправи си подгряването да работи нормално и пак сподели дали има тресене и/или падане на обороти.Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power
Коментар
-
И кое не е точно така? Че ако има изгоряла една или повече свещи, това не може да е причина за нестабилна работа на двигателя в началото? Колегата не говори за високи (1200 об.) и след това плавно падащи оборотите, прочети първото му мнение.На негово място първо бих проверил и оправил подгряването (най-вероятно изгоряла подгревна свещ). И не бих отлагал прекалено дълго, защото ако е така, може след време да има проблем с изваждането на дефектиралата свещ. P.S. Ако не сте забелязали съобщението в край на клипа...ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати
Коментар
-
Pecho написа:И кое не е точно така? Че ако има изгоряла една или повече свещи, това не може да е причина за нестабилна работа на двигателя в началото? Колегата не говори за високи (1200 об.) и след това плавно падащи оборотите, прочети първото му мнение.На негово място първо бих проверил и оправил подгряването (най-вероятно изгоряла подгревна свещ). И не бих отлагал прекалено дълго, защото ако е така, може след време да има проблем с изваждането на дефектиралата свещ. P.S. Ако не сте забелязали съобщението в край на клипа...FIAT STILO 1.9JTD 2002
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар