А аз знам един градски от форума дето минал 50000 км с олио и масло с темпрата и накрая е хвърли за вторични заради......изгнило купе Двигателя му още седи в гаража читав. Даже го дожаля да го разпарчетоса за коляновия вал, когато търсих
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Е тва ако е истина , искам го !
Collapse
X
-
Добре де но това става въпрос ако караш само на олио , а ако караш на някакво процентно съотношение дизел и олио , как става финта тогава , те са смесени и няма как да грееш олиото , а да не грееш допълнително нафтата?Fiat Marea Weekend
HLX 1,9 TD 100
1999
Някой друг трябва да плати сметката - ние не сме си поръчвали такъв живот.
Коментар
-
tomito9902 написа:Добре де но това става въпрос ако караш само на олио , а ако караш на някакво процентно съотношение дизел и олио , как става финта тогава , те са смесени и няма как да грееш олиото , а да не грееш допълнително нафтата?Човекът е човек когато е на път.
Коментар
-
lionov_1965 написа:tomito9902 написа:Добре де но това става въпрос ако караш само на олио , а ако караш на някакво процентно съотношение дизел и олио , как става финта тогава , те са смесени и няма как да грееш олиото , а да не грееш допълнително нафтата?Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002
Коментар
-
lionov_1965 написа:tomito9902 написа:Добре де но това става въпрос ако караш само на олио , а ако караш на някакво процентно съотношение дизел и олио , как става финта тогава , те са смесени и няма как да грееш олиото , а да не грееш допълнително нафтата?Fiat Marea Weekend
HLX 1,9 TD 100
1999
Коментар
-
Според мен е удачно да се направи такава инсталация, на кола, която си я прежалил още с покупката и.Много четох за биодизела и все пак ми се струва опасен за мотора. Биодизела може да е алкален, да има сапун, глицерин, вода. Ако не се изпере, може да направи всичко в резервоара на боза...Разяжда гума...04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+
Коментар
-
Е в олиото от фритюрника примерно не виждам каква вода или сапун или глицерин може да има?В реда на мисли който съм се замислил за това олио , днес сипах 5лв нафта от Лукойл , 5 лв от Еко Кинитрон , и източих фритюрника на майка ми (ама тя още не знае) , и всичко това съм го сложил в прозрачни пластмасови шишета от безалкохолно , като олиото го филтрирах грубо през филтърна хартия 5 микрона пише на опаковката , подобни са на тези за кафе машините с каните...За сега всичко е ОК , само дето в нафтата от Еко има някакви като прашинки , и не съм сега 100% сигурен въпреки , че най-старателно измих шишетата , дали е от нафтата или е от шишето , или по-скоро не ми се иска да вярвам че е от нафтата защото винаги съм бил ЗА Еко и ПРОТИВ Лукойл , но ...А олиото е като сълзичка Yellow_Flash_Colorz_PDT_08 Сега мисля да си направя няколко експеримента с химичен характер Първо ще взема да смеся нафтите с олиото и ще ги оставя да видя дали ще се разслои , нямам представа дали едното не е по-тежко от другото , след като преседи два дни в покой без да го раздрусвам и не се пресече, го шибвам по едно по едно в резервоара и газ до ламарината...като мисля да започна с няколко пропорции , 50/50 , 30/70 , и надявам се печелившата за мен 70/30 олио/нафта , ако не е добър вариант 70/30 някакси незнам дали няма да се откажа! Ноооооооо....ше покарам ако всичко е наред с смесите и тогава ще му мисля вече...Fiat Marea Weekend
HLX 1,9 TD 100
1999
Коментар
-
Незнам какво е пържила майка ти в него, ама може да съдържа ГМО или много нитрати. Може пък и двете. Постави в бутилката с олио парче гума (маслоустойчива) и след месец я извади. Ако не се се прее..ла, ще си купя фритюрник.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Имам познат тука един колега от частните автобуси на автогара Запад дето спират и карат за Долно Езеро.Сипват редовно в резервоарите на автобусите преработено олио.Моя познат има Браво ЖТД и го кара горе/долу 70/30 олио/нафта.Никакъв проблем досега вече около 50 х.км.EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ
Коментар
-
Dido_Lyubenov написа:Незнам какво е пържила майка ти в него, ама може да съдържа ГМО или много нитрати. Може пък и двете. Постави в бутилката с олио парче гума (маслоустойчива) и след месец я извади. Ако не се се прее..ла, ще си купя фритюрник.Fiat Marea Weekend
HLX 1,9 TD 100
1999
Коментар
-
Аз съм карал JTD с олио до 30%. Слагал съм предимно неупотребявано, когато се точи и това от фритюрника също съм го слагал и няма никакви проблеми.До колкото съм чел..... когато олиото не изгаря напълно.... започва да отива в маслото. Точно по това може да се определи кога % е много висок, говоря когато се меша с нафтата.Минава ли през подгряване се кара само на олио.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар