Колеги както си рових из мобилето и направо паднах от тая обява..: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...0&f1=detailsЕ тва ако е наистина така както е написано си е егати кефа , караш си на олио и няма от какво да се притесняваш!Някой да е чувал/виждал наживо ТАКВОЗ животно...?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Е тва ако е истина , искам го !
Collapse
X
-
не са нужни никакви устройства! мой приятел кара на изгоряло олио от ресторантите на 0,30 лв. за литър, а комшията ми на масло от сервизите! И двамата имат рафинерия в мазето, където се пречиства през 4-5 парчета дънков плат ... странични ефекти, малко повече колата пуши и пада леко мощностталятото: 70% масло + 30% дизелзимата: 60/40%равносметка с 10-тина лева отиваш до Варна, сега баща ми си прави рафинерия, ще кара Форда на същия принцип
Коментар
-
botmanov написа:не са нужни никакви устройства! мой приятел кара на изгоряло олио от ресторантите на 0,30 лв. за литър, а комшията ми на масло от сервизите! И двамата имат рафинерия в мазето, където се пречиства през 4-5 парчета дънков плат ... странични ефекти, малко повече колата пуши и пада леко мощностталятото: 70% масло + 30% дизелзимата: 60/40%равносметка с 10-тина лева отиваш до Варна, сега баща ми си прави рафинерия, ще кара Форда на същия принципFIAT Bravo 1.9 JTD GT 105ps
Коментар
-
Е защо пък помпата да се развали точно , толкова смазване едва ли ще и попречи , а и олиото не би трябвали да влияе негативно на уплътненията на помпата , а доколкото разбрах това е някаква допълнителна система , която и аз не знам за какво е необходима , може би само филтрира "горивото" , за да не попадат кИфтетата в помпата....Fiat Marea Weekend
HLX 1,9 TD 100
1999
Някой друг трябва да плати сметката - ние не сме си поръчвали такъв живот.
Коментар
-
В щатите хората карат на олио от 10-15г. дори имаше статия за един дето прекосил целите щати като наливал само от макдоналдс олио.С Кромата имам над 3000км на олио 60/40,зимата разглобих една дюза от любопитство и направо лъщеше,а майстора ми каза че не е виждал стара дюза да прави такава мъгла/над метър/.Искаха хубаво цедене,или честа смяна на филтър.Във Варна правят системи на олио- 700лв,но иска каране за да се избие. Успех на всички начинаещи и поздрави на будните колеги Yellow_Flash_Colorz_PDT_18Fiat Croma 1.9TDid-96g
min-3.9/100
max-7/100
Коментар
-
В сервиз в който ремонтират ГНП, се заинтересуувах за подробности около използването на биодизел (което включва олио и други растителни горива), и съвсем накратко ми обясниха, че с гумени уплътнения на помпата и гумени маркучи, такива горива немогат да се използват, защото ги разяждат. Трябва маркучите и уплътненията да са силиконови. Такива има в по-новите модели, които са пригодени за биодизел.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
corkie80 написа:В щатите хората карат на олио от 10-15г. дори имаше статия за един дето прекосил целите щати като наливал само от макдоналдс олио.С Кромата имам над 3000км на олио 60/40,зимата разглобих една дюза от любопитство и направо лъщеше,а майстора ми каза че не е виждал стара дюза да прави такава мъгла/над метър/.Искаха хубаво цедене,или честа смяна на филтър.Във Варна правят системи на олио- 700лв,но иска каране за да се избие. Успех на всички начинаещи и поздрави на будните колеги Yellow_Flash_Colorz_PDT_18Fiat Marea Weekend
HLX 1,9 TD 100
1999
Някой друг трябва да плати сметката - ние не сме си поръчвали такъв живот.
Коментар
-
До колкото знам олиото се загрява за да има по хубаво изгаряне и да стане по редичко.С подгряването на филтъра няма да стане. Трябва си един съвсем обикновен топлообменник. Мисля, че в този форум един колега каза, че ще го направи от стар изпарител на газова уредба.Маха мембраните и вместо газ ще минава олио :D Клапаните също са съвсем обикновени, всеки един който има желание може да си спретне една така система за не повече от 150лв.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар