Здравейте колеги! Имам проблем с Фиат Пунто 1,7 TD 98г. - колата не се кара много и вчера като се опитах да я запаля - не искаше, само прехълцва така се едно ще запали. Проверих горивния филтър дали има нафта - имаше. Имаше един откачен маркуч на клапана дето управлява уест гейта на турбото, закачих го него и пак не иска. Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем да ми каже ще съм му много благодарен! Иначе потърсих с търсачката но не ми излезна нещо подобно. Благодаря ви предварително!!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
пунто не иска да пали - вече пали а не мога да го загася :X
Collapse
X
-
Не виждам пробка на филтъра, ти как го провери, че има нафта в него ? На снимката в червен кръг е щуцера през който влиза нафта в помпата. Трябва да има ръчна помпа за пдкачване на нафта преди филтъра. Може да прилича на пмпичка на апарат за кръвно - гумена топка и в нея влизат два маркуча. Охлабваш щуцера в червения кръг и помпиш докато започне да излиза само нафта без въздух. Ко има мехурчета трябва да ги изкараш. След това опитай да запалиш, но бъди настоятелен, защото след обезвъздушаване не пали от раз. Остава малко въздух в помпата, но тя си го изкарва сама него.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Пробката на филтъра е отдолу, трябваше да го сваля, за да го снимам. А тая помпа за подкачване някъде около двигателя ли се намира щото тва което се вижда преди филтъра са двата маркуча, които отиват към резервоара няма друго. Проверих че има нафта като махнах това дето е като тройник отгоре на филтъра и долях малко нафта.
Коментар
-
Това отдолу на филтъра е за източване на мизериите от утайника на филтъра. Щом си откачал тройника и си доливал нафта, проблема е ясен - въздух. Проблема е, че трябва да има помпа преди филтъра за да можеш да го обезвъждушиш и него. Иначе файда няма. На тая снимка, виж там където сочи залената стрелка има такава помпа , като топка за ръгби. Ако има сега откъде да си купиш такава, струва около 22 лв оригинална, взимал съм и за1 17 лв - менте. Та ако намериш такава, режи маркуча дето ива от резервоара, и слагай помата там. Само да не объркаш посоката. Като имаш помпа ще можеш да обезвъздушиш. Друг вариант дето са ми казвали е да извадиш маркуча за излишна нафта, който излиза от нагнтателната помпа и да дърпаш през него докато излезе въздуха, ама колко ще изпиеш ...Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Да не би да има електрическа пмпа в реаервоара ? Сега тегля едни дискове със сервизно описание на Пунто. Като ги изтегля, ще ги разгледам и ще мога евентуално да дам и друга идея по въпроса. Има ги на този линк : http://storage.fiat-bg.org/Books/Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар