Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с Fiat stilo 1,9 JTD 115 к.с.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с Fiat stilo 1,9 JTD 115 к.с.

Момчета надявам се да ми дадете съвет и помощ.Купих си Fiat stilo 1,9 JTD 115 к.с. от познат човек,който при качването на автовоза каза че колата има проблем с турбото и уж в италия я оправиха но уви при пристигането и я взех ,но от ауспуха пуши бял пушак майсторът каза че е от турбото откарахме го турбото на софия за рециклиране ии от там казаха че е готово но колата пак гори масло ии вади пушак.Ако ми е нужно ново турбо на втора ръка което е хубаво и здраво от къде мога да намеря много ще съм благодарен ако помогнете .

И как решиха, че проблемът е точно в турбото. Белият пушек не е индикация за горене на масло -неизгоряла нафта например. Диагностирай първо колата преди да се впускаш в приключения. В този форум има момчета, които могат да те ориентират правилно, но преди всичко - диагностика и обърнете внимание на ЕГР. Ако има нещо, което се чупи най-малко на тези мотори - това е турбото...
    A17DTС/S
    Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Ако от турбината е напълнила гърнетата... с масло е нормално от началото отново да пуши. Все пак това масло трябва да обгори.Виж дали ти чезне маслото от двигателя, защото така както си го написал не се разбира дали чезне маслото или понеже пуши и така ти си решил.

Коментар

Re: Проблем с Fiat stilo 1,9 JTD 115 к.с.

azsamotcska написа:
        Момчета надявам се да ми дадете съвет и помощ.Купих си Fiat stilo 1,9 JTD 115 к.с. от познат човек,който при качването на автовоза каза че колата има проблем с турбото и уж в италия я оправиха но уви при пристигането и я взех ,но от ауспуха пуши бял пушак майсторът каза че е от турбото откарахме го турбото на софия за рециклиране ии от там казаха че е готово но колата пак гори масло ии вади пушак.Ако ми е нужно ново турбо на втора ръка което е хубаво и здраво от къде мога да намеря много ще съм благодарен ако помогнете .
        Колега,първото което ти е необходимо е добър диагностик с който да се посъветваш на място при колата и тогава да търсиш алтернативи.Тук идеи много можеш да получиш,но едва ли ще намериш окончателен отговор,особенно и ако ти самият не познаваш двигателя.
        AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
        HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
        Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

колата гори масло дори докато я караше баща ми беше сваршило маслото

Коментар

Колата гори масло тъй като закъса за масло при положение че имаше преди това

Коментар

azsamotcska написа:
              Колата гори масло тъй като закъса за масло при положение че имаше преди това
              Ако ти гори толкова масло, колкото казваш, отзад ауспуха ти трябва да е яко мазен. Барни с пръст отвътре и разтъркай между пръстите си. Ако гори масло ще стане адски гнасно и мазно, ако са само сажди почти ще се изчисти от пръстите ти като разтъркаш.

Коментар

Working...
              X