Колега, първо смени диагностика, така да ти отговори, че е грешка в компютъра и я е оправил е несериозно! Всеки с кабел и лаптоп може да ти прочете грешките и да ти каже, че е от А) дюза, Б) регулатор, В) помпа, но това няма да ти оправи колата, а едва ли си заслужава да почнеш да сменяш едно по едно и да се надяваш проблема да се реши.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Самоизгасване на Пунто 1.9жтд
Collapse
X
-
Re: Самоизгасване на Пунто 1.9жтд
ardentbat написа:Колеги. много моля дайте съвети и малко мозък...вчера най-нормално запалих колата и тръгнах към дома и както си върви колата независимо скороста изведъж колата гаси и в тоя момент ми святка червената лампа обозначаваща инжекция ако не греша или как се водеше все го бъркам и после и да въртя не пали колата само върти....изгасна тока изчакам 10 секунди и пала колата няма проблем пак върви и това вече ми го прави често, а другото интересно,което ми направи впечатление е като изгасна колата пак странно гасне - изключвам от контакт и колата гасне със секунда закъснение като шума е все едно притока на гориво изведнъж спира.Идеи ,предложения .... ?ALFA ZLODEO 156 2.4 JTD=140PS
Коментар
-
А един датчик на колянов вал е само 60лв. Сменя се за 10 минути и половината кахърни падат. Ако пък от него не паднат - поне СЪС сигурност няма да е той. Щото как само виждам смисъла да се дадат 1000лв. за дюза и да се окаже датчик... Язе тоя с топлото гаснене го ядох вече веднъж и ... след като смених датчик на колянов вал - няма проблеми с палене/гасене и т.н.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
emzo написа:Aко гасне при настъпване - не е от датчика на КВSteliyan's Life!
Коментар
-
Съжалявам че след 3 години събуждам темата на ново, но и аз имам същият проблем - пунто 2000г. 1,9 JTD - колата върви нормално всичко е 6 никакви проблеми настъпя ли я на околу 2,6/3 хиляди оборота гасне. Ходих на диагностика и ми показа грешка в регулатор високо налягане и дебитомер майсторът от сервиза ми каза да изключа дебитомера, само че на мен нещо не ми харесва тоя варянт, за смяна на 2те части иска 700 лв. което също си е цифра, но все пак искам да разбера на вас колеги кое се оказа проблема?Благодаря
Коментар
-
Регулатора първо се сваля и почиства и чак тогава ако няма резултат се сменя. Имай в предвид, че може и да е от помпата за високо налягане също! Дебитомера можеш да го почистиш и да премериш какво напрежение дава като дадеш пълна газ на 2-ра от 1100 до 4000 оборота на баир и тогава се преценява дали е за смяна.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
За гасненето загряла - датчик колянов вал, за оборотите - датчик налягане и/или регулатор налягане на помпата. Една диагностика ще каже какво е записал компютъра като грешка и може да успеем да помогнем.Steliyan's Life!
Коментар
-
Здравите колеги извинявам се че събуждам пак тази тема но имам проблем с мойто пунто 1.9ЖТД.Пробле ми е че колата не иска да набира до 2600 оборота след 2600 колата си варси що годе добре но пак неми харесва та вапроса ми е от какво може да е това че колата неиска да нито на изкачване нито на спускане нито на равно едно си е и много пуше и затриса колата кога е изклучена от скорот и идам гас до 3000 оборота а колата кога е на место си се форсира спокоино.закачих я на диагностика показа ми че имам проблем с дебитомера и както си следва си купих нов.Благодаря предварително за вашите отговори :
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар