Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бял пушек при палене на JTD 105!!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Бял пушек при палене на JTD 105!!!

Здравеите колеги,от доста жреме сум забелязал 4е понякога след като съм навартял примерно 30-тина километра или пшо малко няма значение жапроса е да е карана след това като я запаля зад мен се извиват едни големи бели облаци но това е само като запаля пропушва и изчиства и след това нищо и искам да подчертая че колата няма проблем с паленето нито при ниски темп. нито никога и при пуржо палене няма проблеми изпушва си нормално малко черно и сичко е 6 искам да кажа че не го прави всеки път тоя белия пушак но си го прави по някога от какво може да е ?????

Виж нивото на антифриза. Може пушека да е от изгорял антифриз.
    04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

След като запалиш и започне да пропушва,мотора работи ли равномерно на ниски обороти?Има ли мощност?
      AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
      HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
      Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

iakvvu написа:
        След като запалиш и започне да пропушва,мотора работи ли равномерно на ниски обороти?Има ли мощност?
        Да колега мотора си работи равномерно без никакви странни шумове вибраций и т.н. има мощност да

Коментар

Ако беше по-студено времето бих казал, че свещите са за смяна, но .... и на мен ми е любопитно, какво може да е.
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Възможно ли е да е от клапани. И въобще на JTD клапаните регулират ли се.
            Marea Weekend HLX Jtd 110

oO(_)____////____(_)Oo

Коментар

А бял ли е димът или светло син? Изчезва ли бързо или оставя следи зад колата във въздуха?
              AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
              HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
              Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

iakvvu написа:
                А бял ли е димът или светло син? Изчезва ли бързо или оставя следи зад колата във въздуха?
                Да димът е бял и искам пак да кажа че изпушва само когато колата е карана а не рано сутрин и не дими всеки пут а когато тя си реши пропушва за секунди и изчиства,не съм се заглеждал толкова какви следи оставя но вийдам 4е се извива един доста стабилен облак но пак искам да кажа че не се получава всеки пут

Коментар

Ми то няма милиони варианти за порблема.Пушека може да е и от трите течности е мотора.Определи по миризма ако ти е възможно.Нафтата(неизгорялата) си мирише на нафта и щипе на очите!Маслото също ще го хванеш по миризмата.Антифриза по разхода.Ако е нафта ще пъшкаш за нов регулатор(ще дойде време когато ще почне да гасне в движение).За другите няма да пиша сам се сещаш колко възможности има.Успех!

Коментар

От масло и нафта не е , от антифриз също ме съмнява . Възможно ли е да е нещо по генерацията Колегата не е споменал, че колата му не е с оригинален софтуер и дебитомера може би не е в пълна кондикция
                    Fiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD

Коментар

Дебитомер - побърква се отр време на време.Моята припушваше леко бяло-сиво при форсиране и рязко оптпускане на газта. Изчистих дебитомера и вече 2 години, нЕма черно, нЕма бЕло - работи спокойно и изпушва само при пълна газ и високи обороти!
                      Fiat Marea JTD 105 09.2000г

Коментар

Незнам при мен се получава същото точно като при колегата само от време на време даже бих казал много рядко.Пушека го определям като от неизгоряла нафта

Коментар

Rahitak написа:
                          .Пушека го определям като от неизгоряла нафта
                          И на мен на такова ми мирише колега ! Някакви идеи някои давал ли ти е от какво може да е ???

Коментар

Пикаеща дюза примерно или по-точно разпрсъквач.
                            Fiat Stilo 1.9 JTD 2003г.

Коментар

tomsan написа:
                              Пикаеща дюза примерно или по-точно разпрсъквач.
                              Това фатално ли е колега ?? Бърка ли се да я карам така?? Вазможно ли е да има някакви последствия по мотора и другите му компоненти???

Коментар

Working...
                              X