Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Попушва черно , като завърти турбото- Мареа 1,9ТД100

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ако някой държи ще снимам ауспуха на Волво-то на шефа ми, принципно ако не знаех че е дизел няма как да се разбере (по-чист е ауспуха дори от снимката на колегата).
    Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
    Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

А защо да не направите клипче и да видим кой как дими :D Примерно рязко подаване на газ от 900 до 3500 - 4000 и някой отзад да снима.Разбира се на загрял 90 градуса ДВГ.Така ще стане нагледно как нормално трябва да пуши Д, как ТД, как ЖТД и така нататък.Ше стане нещо от сорта май на темата " Застуди се, как палите сутрин"
      Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
      Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002

Коментар

cokata_23

От клипчето нищо няма да се види Yellow_Flash_Colorz_PDT_05
        Fiat Stilo 1.9 jtd
        Fiat Tipo 1.7

Коментар

Защо да не се види , и на мене ми е интересно как от 900 до 3500 оборота не изкарва нищо отзад , иначе и моят ауспух ако го снимам е чист , той не ЧАНИ постоянно за да е черен...аз после като се прибирам ще снимам , само не знам къде да го кача клипчето за да се види!?
          Fiat Marea Weekend
          HLX 1,9 TD 100
          1999

Някой друг трябва да плати сметката - ние не сме си поръчвали такъв живот.

Коментар

Колеги, май от един въпрос приминахме на анализ на думата "припушване" :D. Кажете на човека дали трябва да го е страх от това дали няма да стане нещо на колата от това припушване като я форсира здраво и да приключваме темата. То и мойто Браво съм сигурен, че като е било ново ауспуха му е бил лъскав и е нямало грам сажди, ама от тия нафти които зареждаме в нашата родина за мен си е нормална цялата тая гняс която излиза отзад.
            Fiat Bravo JTD '99

Коментар

jenti написа:
              Колеги, май от един въпрос приминахме на анализ на думата "припушване" :D. Кажете на човека дали трябва да го е страх от това дали няма да стане нещо на колата от това припушване като я форсира здраво и да приключваме темата. То и мойто Браво съм сигурен, че като е било ново ауспуха му е бил лъскав и е нямало грам сажди, ама от тия нафти които зареждаме в нашата родина за мен си е нормална цялата тая гняс която излиза отзад.
              Колега, може би си около част от истината...Аз едно нЯщо не мога да си обясня - ако проблемът е само механичен, защо като "хакна" добавка против чернилки в изходящите газове нещата се оправят поне до следващата добавка. На Опел DTI е пробвано - ами ни пушек - ни дяволи...Хайде внушенията са едно, ама зрителните сетива трудно се лъжат. Ей тУЙ не ми е ясно. Смятам да експериментирам и с Бравата ( по-горе писах как и кога ми пропушва). ПС: Колеги използващи 2Т масла в горивото имат ли наблюдения на изходящите си газове. В момента съм с 2Т масло въпреки,че едва онзи ден се загледах в ауспуха си по време на движение. Бях иницииран от тази тема. До сега не бях обръщал внимание. Бравата ми не е от най - екологичните автомобили. :DА-ааа и да добавя: Имаме служебни Форд Торнео. На около 70-80 000 км са. CR - двигатели. Караме ги предимно в града. А, ако знаете как пушат при форсиране на място тези коли.shock: Тествани са всичките 10 на брой...Зареждаме си ги само на Петрол. :D :
              A17DTС/S
              Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Аз ползвам 2Т масло на ПРИСТА обикновено минерално, но не съм забелязал да пуши.
                Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

batproho написа:
                  Аз ползвам 2Т масло на ПРИСТА обикновено минерално, но не съм забелязал да пуши.
                  И аз ползвам абсолютно същото , значи да не се притеснявам че е от него :P Вече се поуспокоих защото сега забелязах нещо друго , когато полека я карам да набира няма пушек , няма дим , няма чернилки , но ако от место я понапъна става страшно... Затова май ще се спра с замислянията и ще си пердашкам така!А днес жена ми я караше , а аз карах зад нея с нейната кола , и гледах през цялото време дали ще пуши , и само един път при изпреварване видях да изкара чернилка и то не много! :
                  Fiat Marea Weekend
                  HLX 1,9 TD 100
                  1999

Коментар

Само не си прави извода да караш като половинката си, понеже е жена все пак :D
                    Fiat Stilo 1.9 jtd
                    Fiat Tipo 1.7

Коментар

НЕ просто жена Абе като знам как кара тя , преди 3000 оборота не сменя предавките , свикнала е на нейната въшка , а тя е бензинова и си я посръчква , та затова си мисля да спра да гледам назад и да се права че нищо не се е случило
                      Fiat Marea Weekend
                      HLX 1,9 TD 100
                      1999

Коментар

Не прочетох всичко, защото има изказвания тип "па на един приятел му излиза ароматизиран планински въздух от ауспуха". Имам ТД100, и си пуши като ускорявам рязко. Това си е дори задължително за здрав двигател тип ТД. А това, че на филанкишията не му пушел немския дизел ... пълни измишльотини. Оня ден един един Мерцедес, някакъв доста нов модел, спортен тип, като ускоряваше, избълва толкова чернилка през двата си ауспуха, колкото Фичо за 1000 килметра :D . Нафтата отделя много сажди при изгарянето и няма как да караш на нафта и да не пуши. Друго, което трябва да се знае е че тези коли които отговарят на по-новите стандарти EURO 5 имат филтри за твърди частици в изпускателната система, така че да не се мерим с тях. Пробвай и да смениш бензиностанцията. Аз веднъж заредих нафта, с която немога да опиша колко много пушилка бълвах. Помислих че съм за основен ремонт, но на следващото зареждане от друга бензиностанция, всичко си дойде на мястото. За почистване на горивна система препоръчвам Лъки Моли. Доволен съм от тая марка.
                        Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Аз съм на твоето мнение!
                          Fiat Stilo 1.9 jtd
                          Fiat Tipo 1.7

Коментар

Имам ТД100, и си пуши като ускорявам рязко. Това си е дори задължително за здрав двигател тип ТД
                            На който не му пуши ТД-то има голям проблем с двигателя Точно заради тези пропушвания.................... твоето ТД е внесено в БГ, защото тук е нормално-задължително дизелов автомобил да пуши. Айде стига с тези тъпи изказвания.

Коментар

chaveto написа:
                              Имам ТД100, и си пуши като ускорявам рязко. Това си е дори задължително за здрав двигател тип ТД
                              На който не му пуши ТД-то има голям проблем с двигателя Точно заради тези пропушвания.................... твоето ТД е внесено в БГ, защото тук е нормално-задължително дизелов автомобил да пуши. Айде стига с тези тъпи изказвания.
                              Колега, поогледай се малко, когато си на пътя и ми кажи виждал ли си турбо-дизел от който и да тип ДВГ, който да не пуши като ускорява рязко. Както казах по-горе, и най-новите модели, вдигат пушилка до небесата като им стъпиш рязко на газта. Заминли се и каква нафта предлагат по бензиностанциите в БГ.
                              Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

като карам с нафта от чесън оил при рязко настъпване припушва лекичко , но когато заредя нафтичка от туба(не промишлена ,а качествена) няма никакво изпушване става дума за браво жтд100

Коментар

Working...
                                X