Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Червена лампа на таблото

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

vicool написа:
    rcpilot написа:
    Колеги,благодаря за отговорите.Наистина се оказа че може да са "сто броя неща",заради които да светва лампата.Между другото след около 40-50 км сама си изгасна и след 20-30 пак светна.Започвам да си мисля че е датчика за температурата защото ми прави впечатление че колата върви все студена(според стрелката на таблото).Утре пак съм на доктор(на диагностика) и вечерта ще напиша всички грешки,които е засякло ЕКУ-то.
    Абсолютно същия проблем го имам и аз, на диагностика ми показа 6-7 грешки (за които аз съм си виновен - разкачах датчици да вида какво ше стане), след изчистването им остана само EGR (който реших да изчистя, но под буталцето имаше набита тапа с която е запушен и не съм го пипал - оставих си го запушен). Карах около 2 седмици и сега пак почна - 30-40 км - светва - след 20-тина - гасне, после пак така. Аз сменях датчика на термостата, защото мислех че от него не показва темп на антифриза, но не - пак си показваше каквото си иска, та ме съмнява да не е някое менте и да е заминал.
    След смяна на термостата спря да свети окончателно, записваше грешка "темп датчик". На стария термостат, оплатнението (точно при "чадърчето" или както го водят, на самия термостат където затапва големия кръг) се беше разлепило на половина и оттам е минавало вода :D, иначе си "работи".
    FIAT Bravo 1.9 JTD GT 105ps

Коментар

Колеги,извинявайте за спама,но на мен ми светна лампата на еърбег-а.От 2 седмици е така.Дайте съвет от какво може да е,предишната ми кола беше пежо 306 и там имах същия проблем.Пръсках някакви букси под седалката с разни спрейове,но проблема си остана.Сега карам Мареа 1.9 жтд и досега не съм имал никакви главоболия с нея.Трябва ли да ме притеснява това с лампата или не,и дали ще се оправи с изчистване на евентуалната грешка в компа???Благодаря и още ведъж извинявайте за спама,но така или иначе си говорим за светещи по таблото лампи...
      kovach
      Fiat Marea Weekend 1.9 JTD ELX

Коментар

kov написа:
        Колеги,извинявайте за спама,но на мен ми светна лампата на еърбег-а.От 2 седмици е така.Дайте съвет от какво може да е,предишната ми кола беше пежо 306 и там имах същия проблем.Пръсках някакви букси под седалката с разни спрейове,но проблема си остана.Сега карам Мареа 1.9 жтд и досега не съм имал никакви главоболия с нея.Трябва ли да ме притеснява това с лампата или не,и дали ще се оправи с изчистване на евентуалната грешка в компа???Благодаря и още ведъж извинявайте за спама,но така или иначе си говорим за светещи по таблото лампи...
        Най-много да не се отвори ербега при удар.
        Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

"Най-много да не се отвори ербега при удар"Не дай Боже....Благодаря за отговора!
          kovach
          Fiat Marea Weekend 1.9 JTD ELX

Коментар

КОЛЕГИ ВИЖДАМ,ЧЕ СИ ДАВАТЕ ПАРИТЕ ПОСТОЯННО ЗА ЕЛКОН.АКО ИМА НЯКОЙ ОТ ВАРНА МОГА ДА ПОМАГАМ .ЗА СЪФОРУМЦИТЕ БЕЗПЛАТНО-ИМАМ ПРОГРАМА

Коментар

ЗАБРАВИХ ДА ВИ ОСТАВЯ ТЕЛ ЗА ВРЪЗКА -0878198740Моля, пиши с малки букви. Големите се възприемат като викане. Благодаря.

Коментар

Re: Червена лампа на таблото

rcpilot написа:
                Здравейте колеги.Преди седмица си купих Мареа JTD 105 99 год.Като цяло много ми хареса и съм много доволен и от разход и от вървене и т.н.Колата е нов внос от Италия и не е от автокъща-стовариха ми я от автовоза директно.Това го пиша в смисъл че не е ровено по нея от разни набедени монтьори и бояджии и т.н.На втория ден ми светна една червена лампа(дюза).Нищо не се промени-нито работата на мотора,нито обороти,вървене,пушене-нищо.Но на червените лампи по таблото трябва да се обръща внимание :D .Отидох в сервиза на мои приятели(заклети Алфаджии) за диагностика.Теста с компютър показа грешка в EGR ситемата-ако не се лъжа беше Р0404.Имаше и други грешки в HISTORY но те изчистиха всичко и лампата изгасна.До днес.Пак светна мамицата и и пак никакви промени в работата на колата.Попрочетох из форума за тази EGR система и им се обадих,но ми казаха че едва ли е от запушен клапан,защото той бил на вакум и от него не би трябвало да светва лампата.Не съм много в час с двигателите и затова реших да пусна една тема.Може пък някой да е имал същия проблем.Благодаря предварително за отговорите и моля ви нека бъдат компетентни. :D
                Az sam MISHKa

Коментар

ivel написа:
                  КОЛЕГИ ВИЖДАМ,ЧЕ СИ ДАВАТЕ ПАРИТЕ ПОСТОЯННО ЗА ЕЛКОН.АКО ИМА НЯКОЙ ОТ ВАРНА МОГА ДА ПОМАГАМ .ЗА СЪФОРУМЦИТЕ БЕЗПЛАТНО-ИМАМ ПРОГРАМА
                  Какъв ЕЛКОН бе? Те половината нямат софтуера за нашите кошници, а другата половина - нямат кабели. Неколцина и не знаят коя е буксата... Ходим при приятели, вадим настолните компютри на двора и така ...
                  Steliyan's Life!
                  FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Working...
                  X