Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Червена лампа на таблото

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Червена лампа на таблото

Здравейте колеги.Преди седмица си купих Мареа JTD 105 99 год.Като цяло много ми хареса и съм много доволен и от разход и от вървене и т.н.Колата е нов внос от Италия и не е от автокъща-стовариха ми я от автовоза директно.Това го пиша в смисъл че не е ровено по нея от разни набедени монтьори и бояджии и т.н.На втория ден ми светна една червена лампа(дюза).Нищо не се промени-нито работата на мотора,нито обороти,вървене,пушене-нищо.Но на червените лампи по таблото трябва да се обръща внимание :D .Отидох в сервиза на мои приятели(заклети Алфаджии) за диагностика.Теста с компютър показа грешка в EGR ситемата-ако не се лъжа беше Р0404.Имаше и други грешки в HISTORY но те изчистиха всичко и лампата изгасна.До днес.Пак светна мамицата и и пак никакви промени в работата на колата.Попрочетох из форума за тази EGR система и им се обадих,но ми казаха че едва ли е от запушен клапан,защото той бил на вакум и от него не би трябвало да светва лампата.Не съм много в час с двигателите и затова реших да пусна една тема.Може пък някой да е имал същия проблем.Благодаря предварително за отговорите и моля ви нека бъдат компетентни. :D
    ALFA ROMEO 146 1.4 T.S.-бившата
    FIAT MAREA WEEKEND 1.9 JTD-настоящата
    ALFA ROMEO 159- мечтата

Провери куплунга на датчика за температурата на охладителната течност.Намира се на термостата.Като за начало го откачи,почисти с добър контактен спрей и добре го притисни когато го слагаш обратно.
    AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
    HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
    Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

ОК.Ще бъде направено.
      ALFA ROMEO 159- мечтата

Коментар

А да разбирам ли от този отговор,че тази лампа светва при проблеми с всички датчици по мотора и не е пряко свързана с дюзите?Извинявам се ако въпросът ми е ........ :D
        ALFA ROMEO 159- мечтата

Коментар

Да, правилно разбираш.

Коментар

Re: Червена лампа на таблото

rcpilot написа:
            ...Имаше и други грешки в HISTORY но те изчистиха всичко и лампата изгасна.
            До тук добре но защо не видя какви са другите грешки?Трябваше и тях да запомниш!
            ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ

Коментар

Колега, щом си почнал да пръскаш с контактен спрей буксите на датчиците, в жабката има една букса за педала на газта. На Мареа в жабката има капаче което лесно се сваля, ще я видиш, ако няма се отвиват винтовете. На мен от нея ми светеше лампата, като я пръснах вече няма проблеми.
              Fiat - Stilo 1.9 JTD

Коментар

Р0404 Неправилно показание/не е регулирана системата за рециркулация на изпусканите газове.При мен даваше същата грешка, и се оказа че е спукан гумения маркуч, който свързва EGR клапана и вакумния клапан.

Коментар

rado1978 написа:
                  Р0404 Неправилно показание/не е регулирана системата за рециркулация на изпусканите газове.При мен даваше същата грешка, и се оказа че е спукан гумения маркуч, който свързва EGR клапана и вакумния клапан.
                  На моета мареа светна веднъж тази дюза - оказа се че датчика за температурата на антифриза не отчита коректно. На диагностиката с компютър показваше стойносто от рода на 200 градуса сменихме го и всичко е ОК
                  FIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98

Коментар

Колеги,благодаря за отговорите.Наистина се оказа че може да са "сто броя неща",заради които да светва лампата.Между другото след около 40-50 км сама си изгасна и след 20-30 пак светна.Започвам да си мисля че е датчика за температурата защото ми прави впечатление че колата върви все студена(според стрелката на таблото).Утре пак съм на доктор(на диагностика) и вечерта ще напиша всички грешки,които е засякло ЕКУ-то.
                    ALFA ROMEO 159- мечтата

Коментар

По темата..

И аз да се включа в темата, че от три дни и при мен свети индикацията на дюзата на таблото. Когато дам на контакт гасне. Като запаля двигателя светва и след известно време при движение изгасва и не светва отново. Така до следващият път, когато изгася двигателя и след това пак го запаля. Тогава отново сетва. Няма промяна в поведението на мотора когато лампата свети.
                      Fiat Marea 2.4 TD

Коментар

rcpilot написа:
                        Колеги,благодаря за отговорите.Наистина се оказа че може да са "сто броя неща",заради които да светва лампата.Между другото след около 40-50 км сама си изгасна и след 20-30 пак светна.Започвам да си мисля че е датчика за температурата защото ми прави впечатление че колата върви все студена(според стрелката на таблото).Утре пак съм на доктор(на диагностика) и вечерта ще напиша всички грешки,които е засякло ЕКУ-то.
                        Абсолютно същия проблем го имам и аз, на диагностика ми показа 6-7 грешки (за които аз съм си виновен - разкачах датчици да вида какво ше стане), след изчистването им остана само EGR (който реших да изчистя, но под буталцето имаше набита тапа с която е запушен и не съм го пипал - оставих си го запушен). Карах около 2 седмици и сега пак почна - 30-40 км - светва - след 20-тина - гасне, после пак така. Аз сменях датчика на термостата, защото мислех че от него не показва темп на антифриза, но не - пак си показваше каквото си иска, та ме съмнява да не е някое менте и да е заминал.
                        FIAT Bravo 1.9 JTD GT 105ps

Коментар

rcpilot написа:
                          Между другото след около 40-50 км сама си изгасна и след 20-30 пак светна.Започвам да си мисля че е датчика за температурата защото ми прави впечатление че колата върви все студена(според стрелката на таблото).Утре пак съм на доктор(на диагностика) и вечерта ще напиша всички грешки,които е засякло ЕКУ-то.
                          Въпросната лампа също така може да светне ако термостата не работи както трябва. Затова си караш и все на студено. Светва лампата, защото не е възможно да минеш 20-30км и двигателя да не е загрял.П.С за да не сменяш датчици..... се взима термометър и първо с него се сравняват показанията от датчика и термометъра, така ще разбереш дали е заминал датчика. Ако датчика е здрав а температурата е ниска, тогава си за термостат.

Коментар

И на нашето браво така светваше червената дюзичка от време на време и никой не и обръщаше внимание няколко години и сега колата не иска да запали от седмица,че нямам време и да я закарам на диагностика
                            Fiat Bravo 1.9 JTD GT
                            Fiat Coupe 2.0 16V ex.
                            Fiat Ritmo 1.7D 85'' ex.

Коментар

[quote="monstera"]Колега, щом си почнал да пръскаш с контактен спрей буксите на датчиците, в жабката има една букса за педала на газта. На Мареа в жабката има капаче което лесно се сваля, ще я видиш, ако няма се отвиват винтовете. На мен от нея ми светеше лампата, като я пръснах вече няма проблеми.[/quoteИмаш ли възможност да снимаш въпросната букса на педала на газта, която е в жабката, че веднъж съм отвярял, но не можах да се ориентирам.
                              Fiat Marea 2.4 TD

Коментар

Working...
                              X