Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Масло в разширителния съд

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

[/quote]Да ще ми свърши ама няма !А без кола съм с "вързани ръце " защото нямам друг превоз до работата ! А глава мога да не намеря и след 1-2-3 месеца ! Да ви питам глава от ТД100 не става ли или си трябва да е ТД75 ???[/quote]Става глава от ТД 100. Двигателите са еднакви!При мен ми надуваше маркучите и изхвърляше главата точно от такива спуквания. Все пак я провери пак.
    Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
    Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002

Коментар

cokata_23 написа:
      Става глава от ТД 100. Двигателите са еднакви!.
      Благодаря !Днес ще пообиколя по моргите !
      LANCIA KAPPA 2.4 TDS 1996g.

Коментар

Главата се оказа спукана Но намерих друга глава от ТД100 ! Тъй като е оборудвана ще я разглобя и шлайфам и ще напасна клапаните с паста ! Ще има ли някакъв проблем ако сложа разпределителния вал от и зъбното колело на ремъка от новата глава ! Имам предвид дали всичко е едно и също защото моя двигател е ТД 75 а новата глава е от ТД 100 ! Каква гарнитура за главата бихте ми препоръчали !

Коментар

maxuel82 написа:
          Главата се оказа спукана Но намерих друга глава от ТД100 ! Тъй като е оборудвана ще я разглобя и шлайфам и ще напасна клапаните с паста ! Ще има ли някакъв проблем ако сложа разпределителния вал от и зъбното колело на ремъка от новата глава ! Имам предвид дали всичко е едно и също защото моя двигател е ТД 75 а новата глава е от ТД 100 ! Каква гарнитура за главата бихте ми препоръчали !
          Не мисля че ще имаш проблем, ТД 100 и ТД 75 са еднакви като двигател, глава. Разликата е в другото турбо и наличието на интеркулер, което при твоя ремонт няма значение. Така че дейстай смело, слагай си по хубавия разпределителен вал и така
          Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
          Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002

Коментар

Главата е купена и шлайфана ! Сега напасвам клапаните ама доста търкане падна защото напасвам на ръка ! Но мисля че се получава добре ! Но още не съм ги пробвал !Като ги напасна всичките ще сложа пружините и ще напълня Всмукателните и изпускателните отвори с бензин !Защото няма горивна камера и няма как да се задържи бензина над клапана !Купих и тези инструменти за затягане на главата !Ще ме "светнете ли " как се работи с градусомера ! мисля да купя и най дебелата гарнитура за главата (последен ремонт) защото свалихме 0.7мм на шлайфа Предполагам че няма да е проблем тъй като няма горивна камера
            Прикачени файлове

Коментар

Шлайфах и напаснах клапаните ! Но повечето протекоха след пробата с газта за осветление и пак с паста докато станат така че или въобще да не капва или съмвсем лекичко да навлажнява ! Монтирах клапаните и сложих гумичките и т.н. !Нова гарнитура и стегнах главата по начина описан в аутодатата ! След това монтирах и разпределителния вал и случайно се сетих да проверя с луфтомерните пластини хлабината на клапаните ! Оказа се че или има хлабина от 0.10мм което е 0.15 по-малко .или въобще няма Явно доста съм се престарал с пастата и клапаните са изкочили ! Какво да направя оттук нататък

Коментар

Working...
              X