Здравейте колеги,имам следния странен проблем.След старт на работещ двигател (не винаги, обикновенно като е изстинала добре) ми мига към 20 пъти лампата на подгрева.Та ето и историята на заболяването:Като се появи това нещо бях със свещи Искра на около 1200 км градско каране.След определен период от време ги смених (къде са ги заврели не е истина) и сложих тези с които я купих Бош, но проблема пак остана.Свещите съм ги проверявал и на двата комплекта бачкат си всичките без никакви проблеми, загряват си на главате а не някаде по средата и т.н.Та след като проблема остана, викам си аз, ми значи е релето, купих си и ново реле (добре че го взех с отстъпка, че иначе еб..ти и цената) слагам и викам тва ще да е, да ама не.Предпазителя си е цял и много добро състояние.На втория ден почна да мига пак лампата по същия начин.Един познат ми каза, че ако има проблем с подрева на филтъра пак можела да мига лампата, само че аз до колкото знам той се пуска само при минусови температури - а примерно днес сутринта пак мигаше на 9 градуса.През цялото време въпреки мигането, колата си пали без проблем с едно подгряване и на -10 градуса.Чух, че нещо може да пробвам да ги замеря за съпротивление и ампераж, защото ако имало разлика в показанията пак ще мига. Само че тука идва въпроса какви са коректните стойности и как се мери - на контакт, не на контакт и т.н. (не разбирам от токове и вериги и т.н.), но пък от друга страна и с 2 комплекта свещи да има проблем в тези стоийности.Ако е лош контакт на кабелите, къде точно да го търся и т.н.Ако някой може да даде идеи е добре дошъл.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Грешка P0380 на 1.9 JTD 80 коня
Collapse
X
-
emzo написа:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=62080
Коментар
-
emzo написа:Съпротивление колега, съпротивление.Разкачаш само куплунга от релето за подгрев и там мериш.
Коментар
-
emzo написа:Премери пак 2ра, не вярвам тя да е проблема.Отвори релето, виж го за студени спойки, дадох ти инфо горе.Ако ще я сменяш свещта, търси Искра, на добра цена/качество са.п.с. а и самата грешка трябва да се изчисти от ЕКУто.
Коментар
-
Отвори релето, виж "пъпките" дали контактуват, виж за студени спойки.Щом в конектора и 4те свещи ти отчитат значи не е проблема в кабелите.Само на 2ра свали лулата, дърпа се само и премери директно върху свещта, ако пак е 0.6 може да я смениш.Гледай да мериш с изряден(да не са прекъснати кабелите на сондите) уред.F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
Нещо по веригата не е наред.1. Дефектна/и подгревна/и свещ/и.2. Проблем в захранването на релето - големия единичен предпазител - проверка и почистване на леглото му.3. Лоша връзка в някоя от двете големи букси на релето и захранващия кабел съответно.4. Комуникация между релето и ЕКУ-то4. Дефектно реле.Премери по време на контакт дали до всяка свещ отива едно и също напрежение.Ако отиват 12в до тях, значи логиката работи.Все пак с тези различни съпротивления пак си провери подгревните свещи.Най-добре върху акумулатора на извадена свещ я свържи и виж дали грее както трябва.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:Нещо по веригата не е наред.1. Дефектна/и подгревна/и свещ/и.2. Проблем в захранването на релето - големия единичен предпазител - проверка и почистване на леглото му.3. Лоша връзка в някоя от двете големи букси на релето и захранващия кабел съответно.4. Комуникация между релето и ЕКУ-то4. Дефектно реле.Премери по време на контакт дали до всяка свещ отива едно и също напрежение.Ако отиват 12в до тях, значи логиката работи.Все пак с тези различни съпротивления пак си провери подгревните свещи.Най-добре върху акумулатора на извадена свещ я свържи и виж дали грее както трябва.
Коментар
-
1. Колко волта имаш на свещите по време на подгрев?2. Каква е разликата в напрежението между захранващия (дебелия) проводник на релето и това при всяка свещ?3. На другата голяма букса замери масата и плюса при контакт и провери другите два проводника за добра връзка към ЕКУ-то.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:1. Колко волта имаш на свещите по време на подгрев?2. Каква е разликата в напрежението между захранващия (дебелия) проводник на релето и това при всяка свещ?3. На другата голяма букса замери масата и плюса при контакт и провери другите два проводника за добра връзка към ЕКУ-то.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар