Колеги,значи проблемът е следния..Днес докато се прибирах чух странно чукане което се засилва с повишаване на оборотите..Казаха ми че може да е малко маслото.Долях масло..до края на измерителната пръчка е..и тракането пак го има.Колата е Алфа Ромео 156 2.4JTDКакво може да бъде..Някои имал ли е подобен приблем?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Чукане на мотора
Collapse
X
-
Много общо казано, постарай се да локализираш по - точно мястото (от страната на ремъците ли е, в главата, в блока)Това за което се сещам и съм имал подобен проблем е демпферентната шайба на колянов вал. От нейното разбиване идваше щракането.Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002
-
На 1.9 и аз доста се въртях точно там където си го оградил като започна да ми чука шайбата на коляновият вал. Много се отразява звука и лъже.Но до колкото помня при мен с увеличаване на оборотите изчезваше чукането. Погледни демпферната шайба като за начало.До колкото разбирам зависи само от оборотите, не от скоростта.Поздрави.Bravo JTD 105 '98
Коментар
-
mr. Nikoi написа:На 1.9 и аз доста се въртях точно там където си го оградил като започна да ми чука шайбата на коляновият вал. Много се отразява звука и лъже.Но до колкото помня при мен с увеличаване на оборотите изчезваше чукането. Погледни демпферната шайба като за начало.До колкото разбирам зависи само от оборотите, не от скоростта.Поздрави.
Коментар
-
Какво е чукането? Остро металическо, глухо бумтящо, стържещо, леко и звънко като от клапан... как го намираш? Това място, което си оградил - аз го отдавам на клапан - а и щом са те посъветали да долееш значи и те са мислили за клапан, макар че ако е клапан би следвало като позагрее мотора да изчезне чукането или да намалее много. Как и при какви условия се появи чукането?Fiat Stilo 1.9 Jtd 115 2003 MultiWagon
Коментар
-
stooes написа:Какво е чукането? Остро металическо, глухо бумтящо, стържещо, леко и звънко като от клапан... как го намираш? Това място, което си оградил - аз го отдавам на клапан - а и щом са те посъветали да долееш значи и те са мислили за клапан, макар че ако е клапан би следвало като позагрее мотора да изчезне чукането или да намалее много. Как и при какви условия се появи чукането?
Коментар
-
Тази шайба се държи само на 6-те болта. Средния болт не го пипай.Преди да сложиш новата шайба - добре почисти повърхността на която ще легне ...Renault Clio 1.5 dci / Fiat Brava 105JTD / 1999 год.
http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=43195
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар