Едитнах си поста, звъни на Пунишъра и правете логове, другото е догадки.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
1.9 JTD 115 Загуба на мощност.
Collapse
X
-
Все ми изглежда, че майстора не е виновен на 100%.На колата е станало нещо. Той е правил и той не знае какво и в крайна сметка е запалила.Как е запалила и той не знае, за това е казал и глупости.По скоро на колата й има друго нещо, което си присъства, по-вероятно "майстора" да не е виновен на 100%.Може и горивния филтър да е сменил в зора си да запали колата, но това не е лошо, даже по-добре. Ама защо филтъра е без датчика има отговор - двете резби на филтъра с датчик и без датчик са различни. Ако се вземе този, на който не е предвиден датчик, то резбата не съвпада. От там си е казал - аз и без това съм се набутал за този филтър, не му трябва датчик :D НО пак опираме до това, че не филтъра е проблема.Общо взето трябва да се погледне с малко диагностика как се "чувства" двигателя и тогава да се хвърля боба на масатаA20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:Все ми изглежда, че майстора не е виновен на 100%.На колата е станало нещо. Той е правил и той не знае какво и в крайна сметка е запалила.Как е запалила и той не знае, за това е казал и глупости.По скоро на колата й има друго нещо, което си присъства, по-вероятно "майстора" да не е виновен на 100%.Може и горивния филтър да е сменил в зора си да запали колата, но това не е лошо, даже по-добре. Ама защо филтъра е без датчика има отговор - двете резби на филтъра с датчик и без датчик са различни. Ако се вземе този, на който не е предвиден датчик, то резбата не съвпада. От там си е казал - аз и без това съм се набутал за този филтър, не му трябва датчик :D НО пак опираме до това, че не филтъра е проблема.Общо взето трябва да се погледне с малко диагностика как се "чувства" двигателя и тогава да се хвърля боба на масатаFiat Stilo 1.9 Jtd 115 2003 MultiWagon
Коментар
-
Ами закачихме я - показа няква грешка за педалите - спирачка и газ - някакво несъответствие в сигналите!? Но нищо дурго фатално .. но Колегата Пунишър, смята че колата ми върви както трябва, в смисъл нищо и няма .. но аз знам как вървеше, кво чудо беше, не е определено не е това което е сега ... не знам .. нямам идея ..Колегата kimirai я е карал - като стрела бе, много вървеше .. а сега .. баxти . чувствам се глупаво Yellow_Flash_Colorz_PDT_13ми остава лог да правя и фиат сервиз със екзаминера..Fiat Stilo 1.9 Jtd 115 2003 MultiWagon
Коментар
-
Eeeeeee, не направихте ли лог ?Правете логове с 3 параметра, заради смотания ФЕС.rpm, desired turbo pressure, measured turbo pressure или както са там.rpm, desired intake air quantity, measured air quantity.rpm, MAF voltageи вижте налягането на горивото.Какви бяха номерата на грешките ?Ако не ги знаеш, трябва да са в ЛОГ-а на лаптопа на Пунишър.F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
Ето ги грешките, време за логове нямаше, че бързах. Може би другата седмицаUploaded with ImageShack.us
Коментар
-
kimirai написа:Стойо,дай утре да направим някой лог да видим какво ще стане,ако си свободен след 17часа!Fiat Stilo 1.9 Jtd 115 2003 MultiWagon
Коментар
-
Fiat Stilo 1.9 JTD 115Начало » марки » Fiat » Fiat Stilo » Fiat Stilo 1.9 JTD 115 Начало на производство: ноември 2001Край на производство: ноември 2005Вид купе: 3 врати / хечбекДвигателТип двигател: L4Разположение на двигателя: Мощност (к.с.) 115При (обороти в мин.): 4000Работен обем (см3): 1910Въртящ момент (Нм/Обороти): 255 / 2000Принудително пълнене: intercoolerМаксимална скорост (км/ч): 192Ускорение до 100 км/ч (сек.): 10.3Вид Гориво: ДизелРазход на гориво в смесен цикъл (литра на 100 км.): 5.3Разход на гориво в градски цикъл (литра на 100 км.): 7.2Разход на гориво в извънградски цикъл (литра на 100 км.): 4.2ето инфо за разхода на стилака. градско под 7.2 -7.4 е инпосибъл. както и под 4.2 -4.5 извънградско. Колега, един некомпетентен съвет- пробвай да си почистиш нафтовата помпа в резервуара. Сега е по-топло ,що не се понацапотиш малко.STILO JTD 1.9- 115 BLACK
Коментар
-
Ако нещо по калкулацията на горивото(данните от датчиците) не е добре,възможно е да му гори по малко,но и е нормално тогава да има по малка динамика.Със старият дебитомер моята колата по комп показваше миналата зима между 7 и 7,5.Беше и по мудна.Тази зима вече съм с нов дебитомер,колата е чувствително по динамична и разхода е с окло литър по висок.Под 8/100 не съм видял показание през дните с температура до 5 градуса.Сега като се затопли разхода падна на 7-7,2.AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
Kawasaki ER-6n'2012
Коментар
-
kimirai написа:Стойо,дай утре да направим някой лог да видим какво ще стане,ако си свободен след 17часа!EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар