След дълго непалене поради ремонт на ламарините, днес се опитах да запаля колата - Брава ,ТД100, Това всъщност е втори опит- преди 3 дни се мъчих, но акумулатора капна при второто въртене... Та днес, с нов, пресно зареден аку, напомпана нафта с помпичката, сложих ключа в гнездото му, но вместо реотанче, на таблото светна знака ключ+надпис CODE. Ключът си е оригиналният и предишния път си работеше съвсем нормално! Някой имал ли е този проблем? Как се решава? Yellow_Flash_Colorz_PDT_33
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Светва знак ключ и надпис CODE при опит за запалване- TD100
Collapse
X
-
Поне за мен няма нищо сложно във свалянето на помпата,става за около 40-50 минити,нека да е час без бързане.Казвам го поради две причини.Ако свети "коде" на таблото ,значи няма да запали,освен ако не се премахне имобилайзера.На тези помпи се премахва успешно без ядове,и ако всичко си е в оригиналния вид без демонтаж на помпата няма как да стане!
Коментар
-
Първо да си провери бушона от 15 ампера,който е в жабката - ако е изгорял симптомите са тези.Аз така преди време държах колата два дена на един тротоар,докато разбера,че е от този бушон.Като разбрах / с безкористната и навременна помощ на Юли от форума,за което отново му благодаря!!!/ за 5 минути го смених и сякаш нищо не е било. :DФиат марея уикенд 1.9ТД100
"Доброто винаги побеждава злото.Така че, който победи,той е добрият!"
Бат Бойко победи...но се оказа,че не е добрият!!
Коментар
-
Ivo55 написа:Благодаря ви за насоките! Сега съм на работа, но след това почвам от проклетите скрити бушони, за които даже не подозирах, че ги има!!!Фиат марея уикенд 1.9ТД100
Коментар
-
Ivo55 написа:ЛОШООО! Няма бушони зад капака в жабката - виждат се само 2 жълти кутийки, като релета, но не могат да се извадят. Но с фенерче в 23.30 - толкоз!Фиат марея уикенд 1.9ТД100
Коментар
-
БЛАГОДАРЯ ти, Ivanniк!!! Махнах цялата жабка и видях бушоните - в дясната страна са и без демонтаж на жабката няма стигане! Смених ги - действително там е била причината, защодо лампата за КОД веднага угасна и светна реотанчето. Но пак не запали - вероятно се е нарушила центровката на запалването и сега ще търся упътване за центровката /белези на шайби и т.н.т./
Коментар
-
аз имах съшщия проблем при един майстор при ремонт на ГНП после след като я сглобиха 9 дена не можаха да я запалят,какво ли не правеха кой ли не викаха и не иска.Най накрая пуснаха един кабел от акумолатора до някакво реле и сега си карам 2 госини така.Мога да погледна точно къде отива другия край ако искаш.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар