Здравейте, Днес забелязах, че след като запаля, оборотите падат до към 600 за около секунда и се възстановяват на 900 веднага. Държи 900 оборота около 30-40 секунди и падат на 850, където трябва да са.Имам лоши връзки по таблото, защото на половината оборотомер не е осветен, а датчика на температурата като ударя по таблото мърда по малко.Не вярвам да е от това, защото го направи днес два пъти при палене и докато падаха оборотите, осветлението по таблото не се промени.Имате ли идея от какво може да е ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
JTD оборотите падат след стартиране.
Collapse
X
-
При мен при всяко стартиране, падат до 750 и след около секунда връща на нормалните 900 оборота, но при мен е проблемен алтернатора и знам че е от него. Ако имаш възможност замери напрежението при стартиране, дали в момента в който оборотите падат до 600 напрежението не е под 10.5в и в момента в който се нормализират дали започва да зарежда нормално.Fiat Stilo 1.9 JTD 2003г.
-
tomsan написа:При мен при всяко стартиране, падат до 750 и след около секунда връща на нормалните 900 оборота, но при мен е проблемен алтернатора и знам че е от него. Ако имаш възможност замери напрежението при стартиране, дали в момента в който оборотите падат до 600 напрежението не е под 10.5в и в момента в който се нормализират дали започва да зарежда нормално.04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+
Коментар
-
При JTD100/105 - 2000км не са проблем за въздушния филтър, но при Стило, понеже е ниско долу, на има няма 20 санта от земята, особено ако няма кори и като е мокро ..... фитъра става на нищо за нула време.Май ще си взема един K&N, че като си направя сметка, бързо ще се избие.F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
Ей,значи ,шегичка бе. Извинявай. И за филтъра-моя също на около 2-3000 км. се замърси. На разширителният съд за маслените пари ми е прецакана стягащата скоба. И малко маслени парички през дебитомерчето от турбото... И така...но на мен малко ми падат оборотите при спиране,не при стартиране.STILO JTD 1.9- 115 BLACK
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар