Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мирише доста на нафта в купето

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Мирише доста на нафта в купето

Колеги от няколко дни започна да ми миреше на нафта като пусна парното. Вчера махнах кората над мотора и видях, че около дюзата на 3-ти цилиндър има нафта, която изглеждаше се е стичала от маркуча за обратната нафта. Купих маркуч и го подмених, че стария беше втвърдил доста. Мислех, че съм отстранил проблема ама в колата продължава да си мирише яко на нафта и дори се появи и нещо друго. Като я запаля и след първото потегляне оборотите остават на 2000 и като и дам газ 2-3 пъти се оправят(мисля, че взема въздух от някъде, но не мога да видя от къде). Четох доста теми, че често протичал някакъв си клапан авансатор, но не знам къде е точно. Проблем с паленето сутрин нямам. Ако някой има идея от къде е може да е проблема ще съм благодарен.
    НЕ Е ВАЖНО КАКВА Е КОЛАТА, А КОЛКО Е ПРАЗНА ГЛАВАТА!!!

Re: Мирише доста на нафта в купето

Валентино_88 написа:
    Колеги от няколко дни започна да ми миреше на нафта като пусна парното. Вчера махнах кората над мотора и видях, че около дюзата на 3-ти цилиндър има нафта, която изглеждаше се е стичала от маркуча за обратната нафта. Купих маркуч и го подмених, че стария беше втвърдил доста. Мислех, че съм отстранил проблема ама в колата продължава да си мирише яко на нафта и дори се появи и нещо друго. Като я запаля и след първото потегляне оборотите остават на 2000 и като и дам газ 2-3 пъти се оправят(мисля, че взема въздух от някъде, но не мога да видя от къде). Четох доста теми, че често протичал някакъв си клапан авансатор, но не знам къде е точно. Проблем с паленето сутрин нямам. Ако някой има идея от къде е може да е проблема ще съм благодарен.
    Щом проблема със задържането на оборотите се е появил след смяна на маркуч, не мислиш ли че там трябва да търсиш проблема
    Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
    Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002

Коментар

Съгласен съм колега обаче след като смених маркуча, вече около дюзата няма нафта както преди да го сменя.

Коментар

По-спомен авансатора е зад 1ва или 2ра дюза, на помпата е.Има едно кабелче, което влиза в него.НА всички дюзи ли смени маркучетата ?Нафтата мирише доста време...
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
          По-спомен авансатора е зад 1ва или 2ра дюза, на помпата е.Има едно кабелче, което влиза в него.НА всички дюзи ли смени маркучетата ?Нафтата мирише доста време...
          Смених само проблемния маркуч, но купих 1,5 м. и мисля да сменя и другите тея дни. И на мен ми мина през главата че може да не се е измирисало още, но пък това със задържане на по-високи обороти не мога да си обясня от къде идва.

Коментар

Загържането на обороти, най вероятно е от въздух в помпата. Огледай я добре за течове и локализирай мястото. За целта най-добре я полей с два легена вряла вода, с малко веро в първия Така е. Старата нафта ще се измие и после ще можеш по-лесно да локализираш теча. Също провери и входящите маркучи в нея, и филтъра. Ако не е това и няма теч и след като си обезвъздушил профилактично, то проблема може би е в недобра регулировка на празния ход. В краен случай вече, да заяжда рейката в самата помпа. Но това е по-малко вероятно.
            Fiat Marea TD100

Коментар

Валентино_88 написа:
              Нафтата няма как да ти се измирише толкова бързо, а че е вдигнала оборот на 2-3 пъти не е толкова притеснително, може и да не го направи повече ако продължава ще сложиш 2 прозрачни мъркуча и ще локализираш евентуалния проблем или проблеми, да си създаваш излишни главоболия няма смисъл :D весел празник ти желая и дано всичко е ОК
              FIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98

Коментар

slavy_ivanov написа:
                Валентино_88 написа:
                Нафтата няма как да ти се измирише толкова бързо, а че е вдигнала оборот на 2-3 пъти не е толкова притеснително, може и да не го направи повече ако продължава ще сложиш 2 прозрачни мъркуча и ще локализираш евентуалния проблем или проблеми, да си създаваш излишни главоболия няма смисъл :D весел празник ти желая и дано всичко е ОК
                Ще изчакам няколко дни да видя как ще стои въпроса с миризмата и тогава ще му мисля. А това с оборотите не е постоянно, направи ми го само 2 пъти за доста каране през тези 2 дни. Дано не се случва повече :D

Коментар

Натегна ли дюзата? Да не се е разхлабила от вибрации... При мен имаше разхлабени две дюзи и бяха оляли яко надолу !!!
                  Fiat Stilo 1.9 jtd
                  Fiat Tipo 1.7

Коментар

колега, след като ти се скъса маркуч проверявай я често да не се претрие пак, че аз за 4 месеца и пак са претърка от кората и си е текло на харабия :D
                    Punto JTD
                    http://prikachi.com/images/505/4734505h.jpg

Коментар

eddie написа:
                      Натегна ли дюзата? Да не се е разхлабила от вибрации... При мен имаше разхлабени две дюзи и бяха оляли яко надолу !!!
                      Колегата сподели, че след смяна на маркуча за обратната нафта теча е спрял!
                      FIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98

Коментар

Колеги проблема се оказа от най-лошите, помпата днес текна като лейка и сега трябва или дуга или ремонт

Коментар

Кофти! Аз преди няколко дни сменях водна помпа на типото!
                          Fiat Stilo 1.9 jtd
                          Fiat Tipo 1.7

Коментар

Колеги да ви питам по ваши наблюдения и страдания дали е по-добре друга помпа(ползвана разбира се) или ремонт на старата? Питам защото ремонта и смяната с друга е почти еднаква цена.

Коментар

Почти еднаква ли е цената? Аз дадох много скоро 380 лева за смяна на всички уплътнения на помпата , и ако при теб проблема са само уплътненията по-добре си остави твоята само я ремонтирай , защото нова едва ли мислиш да купиш , а тази която от някъде ще намериш втора ръка не се знае в какво състояние е и дали няма два пъти да се наложи да платиш
                              Fiat Marea Weekend
                              HLX 1,9 TD 100
                              1999

Някой друг трябва да плати сметката - ние не сме си поръчвали такъв живот.

Коментар

Working...
                              X