колеги имам няколко въпроса, нормално ли е като въртя потенциометъра на помпата да не се променя работата на мотора?като пусна колата на самоход на първа без гас,и натисна педала до дупка не се изтрелва веднага?как потенциометъра командва аванса,при положение че клапана е електромагнит с една игла работещ на 12 волта?И последно към колегите които имат буст метър колко им надуват турбините,защото в аутодата пише 1,05 но при какви обороти?Пример: 0,5 при 2000 об. ; 0,8 при 2500 об. и т.н. турбото е звяр смених го с променлива геометрия,но все още не мога да го настроя оптимално. Благодаря на всички отзовали се и ще помагам с каквото мога,защото има една приказка "не питай старило а питай патило".Още веднъж Благодаря.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпроси (проблеми) относно ТД100
Collapse
X
-
Re: Въпроси (проблеми) относно ТД100
marinavtom написа:колеги имам няколко въпроса, нормално ли е като въртя потенциометъра на помпата да не се променя работата на мотора?като пусна колата на самоход на първа без гас,и натисна педала до дупка не се изтрелва веднага?как потенциометъра командва аванса,при положение че клапана е електромагнит с една игла работещ на 12 волта?И последно към колегите които имат буст метър колко им надуват турбините,защото в аутодата пише 1,05 но при какви обороти?Пример: 0,5 при 2000 об. ; 0,8 при 2500 об. и т.н. турбото е звяр смених го с променлива геометрия,но все още не мога да го настроя оптимално. Благодаря на всички отзовали се и ще помагам с каквото мога,защото има една приказка "не питай старило а питай патило".Още веднъж Благодаря.Fiat Marea TD100
-
колега ти ме уби! благодаря за бързия и точен отговор. може ли да питам още нещо?-преди като врътна потенциометъра се променяше работата на мотора.имам 3 тпс не е възможно да не работят и 3 те. други дизели тракат леко като работят а моита не ремъка сам съм го сменял и съм го зацепил както трябва кол.вал на 0 градуса,помпата с щифт всичко.възможно ли е да е компа и има ли начин с диодна лампа да прожеря сигнала към авансатора? а относно турбината съм я направил с клапан на налягане
Коментар
-
marinavtom написа:някъде четох че се чува леко цъкане като дадеш на контакт от авансатора.цъкане се чува значи не би трябвало да има проблем с компутъра? а и ако има авансатора няма да работи и ще пуши нали?Fiat Marea TD100
Коментар
-
отново благодаря.днеска смених дузите,и изведнъж взе да се чува едно леко тракане после светна и дузата на таблото,а най-интересното е че мотора работи по един и същ начин като откача умната дуза??????????????.за сравнение преди като я откача почва да трака,почти същото е и с авансатора а мотора работи по един и същ начин и преди и сега.имам чувството че някъде кабелите от компа до изброените се ебават.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар