Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Турбо на фиат стило 1,9 jtd 115к

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Турбо на фиат стило 1,9 jtd 115к

Колеги имам проблем! Откакто си купих колата имам сфирене предполагам че е от турбината майсторат ми каза че е нормално провери всички маркучи и тн каза че всичко е ок обаче осещам че турбото работи само до 3500 оборота и не ми харесва и познати ми казват че тея 115 к трябва да ме лепят . Не ми харчи масло карам я вече около 15000 км даите предложения или поне каде може да отида да проверя турбото плс ! БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!

Направи си една диагностика и виж какво и има, виж дебитомера да не ти е прецакан Иначе тая кола има потенциал да бъде пушка! И моята не беше кой знае какво, ама си я направих Правиш я права тръба и едно спортно филтърче и ще започне да диша до по високи обороти
    Fiat Bravo 1.6 GT
    Stilo 1.9JTD - ex

Коментар

аз съм решил и едно чипче да сложа обаче кажи каде да си направя диагностика само не ми казваи вантотреид или там как беше

Коментар

Не знам колега , намери някакви майстори дето се занимават с италиански коли , те вече навсякъде правят диагностики. И чип задължително
        Fiat Bravo 1.6 GT
        Stilo 1.9JTD - ex

Коментар

Re: Турбо на фиат стило 1,9 jtd 115к

kinata89 написа:
          Колеги имам проблем! Откакто си купих колата имам сфирене предполагам че е от турбината майсторат ми каза че е нормално провери всички маркучи и тн каза че всичко е ок обаче осещам че турбото работи само до 3500 оборота и не ми харесва и познати ми казват че тея 115 к трябва да ме лепят . Не ми харчи масло карам я вече около 15000 км даите предложения или поне каде може да отида да проверя турбото плс ! БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!
          Направи клип и го качи за да чуем какъв е звука от турбината.Изписва ли ти някакво съобщение на дисплея когато стигне 3500 оборота и има ли нещо по съществено което да забелязваш в поведението на колата-като да забива муцината или да губи изведнъж мощност?
          AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
          HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
          Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

Колега, купи си един кабел и си направи сам диагностиката. На турбото освен да му видиш налягането в движение при пълна газ, друго не се сещам.Да не би просто да си свикнал на по-бърза кола и затова така да ти се струва.
            FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

един колега ми вика настаппи да видим дали варви и тои ми показа как действително турбината 3500 спира почти да се чува сфиренето и че спира да дърпа самата кола и др което останових наскоро на 160 км в час и като чели неможе повече а като я купих и дигах без проблемн 180 а ч купих септември миналата година . другич месец ще я карам на чичо доктор да я прегледа да види дали толко си може количката или има сила още

Коментар

Свали гофрирания маркуч(след дебитомера) на турбината и виж дали е омаслено, хвани остта и провери за луфт.Ама това го направи ти , за да се убедиш лично, след това диагностика си направи.Възможни причини:- егр- клапан Н75- дебитомер- мап сензор и т.н. и т.н.
                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

мерси Амзо но това го проверих за маслото и луфта заедно с майстора го гледахме и всичко беше ок егр ного го почиствах щот ми даше и грешка даже в сряда ще се отваря всичко и пак ще се гледа и ще ви докладвам мерси за всяка помощ ако има още идеи даваите та като разглобявам да правя проверки мерси

Коментар

kinata89 написа:
                    мерси Амзо но това го проверих за маслото и луфта заедно с майстора го гледахме и всичко беше ок егр ного го почиствах щот ми даше и грешка даже в сряда ще се отваря всичко и пак ще се гледа и ще ви докладвам мерси за всяка помощ ако има още идеи даваите та като разглобявам да правя проверки мерси
                    "Амзо" :D Yellow_Flash_Colorz_PDT_16 добре ти е казал какво да направиш,но ако имаш катализатор виж и него на какво дередже...."Амзо"
                    EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ

Коментар

Working...
                    X