Може да записва грешка 0235 и проблема да е в Мап-сензора.За засичане на грешката е добре да се измери налягането с манометър за да се види дали наистина пренадува турбината или по-просто засичане с друг МАП-сензор.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коментари по Проблеми с турбо при JTD. Грешка P0235...
Collapse
X
-
0235
здравейте!след смяната на всички скоби и почистването на въздуховодите и мап-а проблемите изчезнаха.минал съм около 1500 км.съмнява ме,че някои от тях не бяха стегнати добре към турбото и направо клапаха.днес смених и маслото и двигателя стана още по-тих.сложих liqui moly-5w-40,за дизели,мултиджет и турбодизели от вносителя санекс в софия,полусинтетика.е по-скъпо е,но мисля че си заслужава.извинете,че не е в темата за грещката!!!Ако нещо работи дори и не както трябва не се пипа за да не спре напълно./лично мнение/
Коментар
-
Според ЕПЕР турбината на JTD 100 e GT1444S,a според сайта на Гарет турбината не е с променлива геометрия(виж прикаченият файл).Не съм я виждал,затова не смея да споря,но аналога който съм виждал е на опелският ДТЛ-2,0.При тези турбини байпасът не се управлява от налягането създадено в компресорната част,а с вакуум.Клапана който управлява вакуума не е като клапана на тези с променливата геометрия.AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
Kawasaki ER-6n'2012
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар