Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Предварително подгряване на ДВГ с ток от битовата мрежа-220в

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Здравейте колеги ! Искам да разгледаме една тема, която е актуална за настоящия сезон: Предварително подгряване на ДВГ с ток от битовата мрежа-220в. За ползата от такова подгряване мисля, че няма да има спор.Въпросът е в контакта с 220в? За тези, които имат парко място е ясно, но давайте предложения за останалите. От сега е ясно, че не е възможно за всички и навсякъде такова подгряване. Но макaр и само сутрин да се прави, това решение е задоволително и на приемлива цена спрямо безспорната подгряваща печка. Чакам други мнения.

Re: Предварително подгряване на ДВГ с ток от битовата мрежа-

nikk19449 написа:
    Здравейте колеги ! Искам да разгледаме една тема, която е актуална за настоящия сезон: Предварително подгряване на ДВГ с ток от битовата мрежа-220в. За ползата от такова подгряване мисля, че няма да има спор.Въпросът е в контакта с 220в? За тези, които имат парко място е ясно, но давайте предложения за останалите. От сега е ясно, че не е възможно за всички и навсякъде такова подгряване. Но макaр и само сутрин да се прави, това решение е задоволително и на приемлива цена спрямо безспорната подгряваща печка. Чакам други мнения.
    Не разбирам? Искаш да сложиш два кабела на двигателя и другия им край да го включиш в ел. мрежата ли!?!? НЕ ПРАВЕТЕ ТОВА У ДОМА СИ!!!
    Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
    BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
    BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Re: Предварително подгряване на ДВГ с ток от битовата мрежа-

nikk19449 написа:
      Да на 220, имам едно в нас, то е като бързоварче в медна кутия и се слага на някой маркуч от охладителната система (сигурно възможно най-долния), но никога не е ползвано.
      FIAT Bravo 1.9 JTD GT 105ps

Коментар

Виждал съм фабрична такава система на един дърт бус Форд внесен от Норвегия.Над предната броня имаше конектор който се включва в ел.мрежата и чрез нагревател в картера подгрява двигателя.
        FIAT FORUM BULGARIA
        Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Има доста варианти на такива системи, но не са популярни в България. Аз лично бих си инсталирал нещо подобно, ако намеря на прилична цена.@ колега vicool, можеш ли да дадеш малко повече инфо за твоето, може ли да се намери в България?
          Fiat - Stilo 1.9 JTD

Коментар

monstera написа:
            Има доста варианти на такива системи, но не са популярни в България. Аз лично бих си инсталирал нещо подобно, ако намеря на прилична цена.@ колега vicool, можеш ли да дадеш малко повече инфо за твоето, може ли да се намери в България?
            Пускам снимка и моля без да се смеете Снимка. Като гледам изработката можеби е правено от дядо ми в час по труд и техника.ПП Това е на баща ми, отнякаде го изрови и сигурно ще го слага на форда, иначе щях да ти го подаря.
            FIAT Bravo 1.9 JTD GT 105ps

Коментар

Един обикновен нагревател + терморегулатор.

Коментар

кола

има такива оригинални системи JEEP Grand Cherokee има си и кабел с контакт на 220 в тук има подобен нагревател за филтрите http://www.padheaters.com/fh50.htmlа тук и подобни писания http://www.offroad-bulgaria.com/show...9&page=1ама мисля че това е за по северните страни или за по големите коли ако колата ти работи както трябва и нафтата е добра трябва да си пали при нащите условия
                КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Колеги, подгревателя е проточен бойлер с нагревател 2000вт,помпа и защита срещу прегряване и тегло 1,6кг.Свързва се в;алкия кръг на охладителната система и за 12-14 минути подгрява антифриза до 50-60 градуса.Другите алтернативи са печка вебасто или студен старт.Изборът е индивидуален.

Коментар

Working...
                  X