Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Регулиране на ГНП Лукас на ТД 100 - намаляване на горивото?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

колега още нещо се сетих,аз самия съм автомонтиор но ми се наложи да закарам фаитката на ’МАИСТОР’ да ми провери дюзите.каза че са добре и трябвало да се даде аванс на помпата.разбирасе аз не знаех как точно става защото ми е първия дизел,както и да е.посредством трите болта на ангренагното колело на помпата я бутна докрай в посока обратна на посоката на движение на мотора !!!!?????.НЕМА ТРЪГВАНЕ точно същите проблеми псуване бой. такаче провери ка са я зацепили.не искам да обидя колегите монтиори ама заради некадърници хората не ходят по сервизи.късмет и пробваи това което ти казвам.

Коментар

Колега, това с пишман майсторите го има навсякъде. Обади се на специалиста от форума.
      Фиат МАРЕА 1.9 ТД100
      харчи: DOSTA

Коментар

колега на моя фиат аз съм специалиста :D

Коментар

Колега, грозно ще прозвучи ама като си му специалист на Фиата за какво задаваш въпроси за това онова? Тука ти пишат какво къде да бутнеш и къде да идеш а ти не та не.
          Фиат МАРЕА 1.9 ТД100

Коментар

Колеги аз също съм мотьор, колкото до зацепване на ГНП го направих като от завод, те проверяваха центровката сваляха дори дюза но уви, предлагаха ми авансаторен клапан уш моя неработи.След кето казаха ,че вдигнали количеството гориво.Но проблема вьв варвенето беше в това ,че бяха направили типиеса 17% след като гонаправих на7.5-8% колата взе да се даржи добре дотолкова ,че смалко газ и плавно натискане.И гори затова неискам даги посештавам от ново те имат стендове но незнаят как да работят и на какви стоиности,количества да нагласят ГНП.

Коментар

Този ТПС къде се намира, и каква му е функцията? Колата ми е ТД100 Мареа 1.9 помпа лукас със жило е на газта. Това нещо ще ми играе ли роля при вървене и горене и как се регулира?
              Фиат МАРЕА 1.9 ТД100

Коментар

Едва ли от ТПС -а ще усетиш видима разлика в плавноста на потегляне и мощ. Променя се, но в малки граници. ТПС- се регулира само на компютър с кодочетец. По данни на Лукас, се настройва на 82-86% при максимално натиснат педал. При това максимаклните обороти и тия на празния ход, трябва да са регулирани точно. Правилно регулиран ТПС, не трябва да записва грешки от рода на ниски или високи стойности, в лога на диагностичната програма. Така регулиран, при ненатиснат педал и изправен потенциометър, би показвал стойности около 11 -12% на прасен ход. Максимума от производител е 17% при ненатиснат педал и не повече от 90% при докрай натиснат. При надвишаване на процента от второто положение, има опасност от повреда в компютъра, вследствие на твърде ниското съпротивление.
                Fiat Marea TD100

Коментар

Благодаря ти iuly_vn. Знаех си че му разбираш ,Какво тогава пишат и творят разни глупости?
                  Фиат МАРЕА 1.9 ТД100

Коментар

калко си сигорен,че ТПС не влиае на варвенето и разхода тогава за какво е сложен сигорно за красота или за оскапяване

Коментар

здравейте като заговорихте за ТПС аз имам фиат браво 1.9 тд100 помпата ми е лукас.водих я на елкон и ми казаха че ТПС-а има прекасната магистрала иот там ми дава грешка.дава ми разход градско 8-8.5л зимата стига и до 10-11л.и много пуши черно като се набира.икато я запаля работи на 400-500 оборота и след 3-4 мин се оправя.дайте ми савет какво да правя.
                      fiat bravo 1.9 td100

Коментар

Когато е изолирано ЕГР-чето и този ТПС и дебитомера все едно ги няма. Wzemi izoliraj i twoq EGR i kraj s tps-a
                        Фиат МАРЕА 1.9 ТД100

Коментар

avent написа:
                          Когато е изолирано ЕГР-чето и този ТПС и дебитомера все едно ги няма. Wzemi izoliraj i twoq EGR i kraj s tps-a
                          Ако асистираш още няколко пъти и почерпиш доволно ,ще ти издам майсторско свидетелство за тези помпи !!!

Коментар

може ли снимка ако може на това егр дето трябва да изолирам щото не разбирам много.Много ще сам ви благодарен.
                            fiat bravo 1.9 td100

Коментар

здравейте колеги.Ползвам тази тема за да попитам за какво служи това болче което се намира най-отгоре на помпата.Има и контрагайка.Двигателят е на Пунто 97год.1.7ТДБлагодаря Ви!!!
                              Прикачени файлове
                              Fiat Punto 1.7TD
                              Toyota Avensis 2.0D4D

Коментар

Колега, мен ако питаш хич и не го пипай. Нещо се регулира с него ама трябва да се види по общо.
                                Фиат МАРЕА 1.9 ТД100

Коментар

Working...
                                X