колега още нещо се сетих,аз самия съм автомонтиор но ми се наложи да закарам фаитката на ’МАИСТОР’ да ми провери дюзите.каза че са добре и трябвало да се даде аванс на помпата.разбирасе аз не знаех как точно става защото ми е първия дизел,както и да е.посредством трите болта на ангренагното колело на помпата я бутна докрай в посока обратна на посоката на движение на мотора !!!!?????.НЕМА ТРЪГВАНЕ точно същите проблеми псуване бой. такаче провери ка са я зацепили.не искам да обидя колегите монтиори ама заради некадърници хората не ходят по сервизи.късмет и пробваи това което ти казвам.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Регулиране на ГНП Лукас на ТД 100 - намаляване на горивото?
Collapse
X
-
Колеги аз също съм мотьор, колкото до зацепване на ГНП го направих като от завод, те проверяваха центровката сваляха дори дюза но уви, предлагаха ми авансаторен клапан уш моя неработи.След кето казаха ,че вдигнали количеството гориво.Но проблема вьв варвенето беше в това ,че бяха направили типиеса 17% след като гонаправих на7.5-8% колата взе да се даржи добре дотолкова ,че смалко газ и плавно натискане.И гори затова неискам даги посештавам от ново те имат стендове но незнаят как да работят и на какви стоиности,количества да нагласят ГНП.
Коментар
-
Едва ли от ТПС -а ще усетиш видима разлика в плавноста на потегляне и мощ. Променя се, но в малки граници. ТПС- се регулира само на компютър с кодочетец. По данни на Лукас, се настройва на 82-86% при максимално натиснат педал. При това максимаклните обороти и тия на празния ход, трябва да са регулирани точно. Правилно регулиран ТПС, не трябва да записва грешки от рода на ниски или високи стойности, в лога на диагностичната програма. Така регулиран, при ненатиснат педал и изправен потенциометър, би показвал стойности около 11 -12% на прасен ход. Максимума от производител е 17% при ненатиснат педал и не повече от 90% при докрай натиснат. При надвишаване на процента от второто положение, има опасност от повреда в компютъра, вследствие на твърде ниското съпротивление.Fiat Marea TD100
Коментар
-
здравейте като заговорихте за ТПС аз имам фиат браво 1.9 тд100 помпата ми е лукас.водих я на елкон и ми казаха че ТПС-а има прекасната магистрала иот там ми дава грешка.дава ми разход градско 8-8.5л зимата стига и до 10-11л.и много пуши черно като се набира.икато я запаля работи на 400-500 оборота и след 3-4 мин се оправя.дайте ми савет какво да правя.fiat bravo 1.9 td100
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар