Абе,колеги,турбото не е вентилатор та да се пуска и спира Върти се от изгорелите газове.VNT турбините имат "ефекта" да трупат нагар по лопатките и съответно те запецват по някое време и почват едни мизерии и мистерии с налягането Има много писано по темата.Четете и действайте
Мен ме интересува дали има графика на турбината на 2.4 ТД, както и интеркулера, а защо не и на цялата горивна система? Също така дали клапана за контролиране на налягането /wastegate/е с пружина или електронен? Оказва се, че това е един много важен елемент, който тотално може да промени работата на турбината или към 0 налягане или към голямо такова. Ще ми бъде много полезно да видя самата турбина и въпросния клапан, за да разбера и как точно се управлява работата му, и какви са вариантите да дефектира.
Мен ме интересува дали има графика на турбината на 2.4 ТД, както и интеркулера, а защо не и на цялата горивна система? Също така дали клапана за контролиране на налягането /wastegate/е с пружина или електронен? Оказва се, че това е един много важен елемент, който тотално може да промени работата на турбината или към 0 налягане или към голямо такова. Ще ми бъде много полезно да видя самата турбина и въпросния клапан, за да разбера и как точно се управлява работата му, и какви са вариантите да дефектира.
Давам ти жокерче каква ти е турбината,а ти вече сам всичко ще разбереш за нея,ако наистина те интересува де IHI RHB52 VL10-46460750
Давам ти жокерче каква ти е турбината,а ти вече сам всичко ще разбереш за нея,ако наистина те интересува де IHI RHB52 VL10-46460750
Благодаря ти колега!Не откривам това, което ме интересува на първо четене, но продължавам да търся.
Ами може би грешно съм се изразил. По-скоро анимирана снимка с описание на отделните елементи на самата турбина.
Аз си мислех че ти трябва компресорната карта на турбината.Е анимирана снимка едва ли да намериш,но не виждам и за какво ти е.Турбина кат турбина-има си топла част,има си систудена част + клапана дето управлява гейта и самия гейт.Ако чак толкова те вълнува пусни си своя тема че тук и без това доста оспамихме темата на колегата. Мисля че снимковият материал е достатъчно красноречив в случая
Коментар