Здравейте колеги,искам да Ви помоля за мнение по-въпроса ,наскоро си взех Пунто мк2 1.9жтд ,но така се случи ,че смеси маслото с вода(предполагам издухала гарнетурата), но както и да е. Тъй като ние продаваме части втора употреба и за пунтото имаме 5/6 двигателя обурудвани.Вместо да пипам двигателя на колата реших направо да сложа друг двигател.Един ми хареса много беше много чист двигател никъде няма да се вижда капчица масло след като проверих от къде беше този двигател се сетих ,че е от Стило и това стило в Италия го зехме беше ударено много отзад помляно но почти ново на 80 000хил. км някъде и реших да сложа него сега. Искам да ми кажете според вас какъв ще е резултата дали ще има съществена разлика освен това доколкото знам на пунтото 1.9жтд е 80к.с. ,а на Стило конете са 100/115 к.с. ...дали ще има разлика с вътвенето на колата,разход и т.н. ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Двигател от Стило на Пунто 1.9жтд
Collapse
X
-
Не се шегувам.Просто двигателя на Пунтото е доста орязан и с новия хардуер ще трябва да се възползваш от него иначе няма никакъв смисъл.А и ще трябва да се наеме някой трудовак, който да управлява турбината с въжета през прозорецаA20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:Не се шегувам.Просто двигателя на Пунтото е доста орязан и с новия хардуер ще трябва да се възползваш от него иначе няма никакъв смисъл.А и ще трябва да се наеме някой трудовак, който да управлява турбината с въжета през прозорецаFiat Punto Elx 1.9JTD
Коментар
-
emzo написа:Чакай, чакай, JTD115 няма да стане с текущата ск, кутия.Това НЕ е ли най-големия дерт ?Турбината как да е, варианти за нея има.Вкарваш се в голям филм.Също и захващането за купето съм 99% сигурен, че е различно.Fiat Punto Elx 1.9JTD
Коментар
-
Колеги ..невероятно съм щастлив от резултата!след смяната на двигателя Пунтото просто лети по улиците без капка зор! В града просто няма за къде да превключа на 4та само 2ра и 3та ... Колата си набира изключително добре много добра возия... Блока и главата от Стило турбината си е старата на Пунтото ,сложихме старата стойка на компресора ,че се различаваше ,но в крайна сметка колата си върви много добре ! Мога да се похваля ,че съм щастлив собственик на Пунто 1.9ЖТД и живи и здрави безаварийно на всички и на менFiat Punto Elx 1.9JTD
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар