Кажетеми като дебитомера не играе роля защо са го сложили?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
разход на гориво - мареа
Collapse
X
-
Здравейте колеги,има една приказка "моята кола много бяга ,но няма колянов вал" извинявам се за израза.За да изминеш разстоянието от А до Б трябва да преодолееш известни природни закони и триене.Разхода зависи от състоянието на автомобила зад кормилното устройство и добрите пътни условия.Няма две коли еднакви.Брава ТД100 лято ,среден разход 6,5,зима 8,5-9 при нормално каране.Това е при мен. Yellow_Flash_Colorz_PDT_15Човекът е човек когато е на път.
Коментар
-
Абе лапа си ама не съвсем , от вчера я карам с проблем в десният крак и понеже е бинтован и много боли , почти я карам само като пусна съединителя и едвам едвам натискам газта , и трудно подминавам и 1700 оборота , и трябва да ви кажа че едва ли не с 10 лева нафта навъртях сума си километри , имам чуството че само я мирише тая нафта , турбото е заспало и не се е помръдвало вече втори ден , а карам на дълги разстояния (поне 10-12 км) и няма такъв разход , па нека да е тежка и да и дават 8,9 градско...па аз вече така ще си я карам , екстра си е , хем и се радвам , хем си разглеждам навън , хем ми е евтино , както казва колегата " ако исках да ми е евтино -щях да си купа колело " , а пък аз казвам ако исках да лета-щях да си купа ГоУф 2 от Перник , пък аз съм си взел комби за разходка. А иначе преди си похарчваше 8-9 в града , а за извън него не мога да кажа , защото от скоро я имам и на мен също ми е интересно колко ще глътне на дълъг път!Fiat Marea Weekend
HLX 1,9 TD 100
1999
Някой друг трябва да плати сметката - ние не сме си поръчвали такъв живот.
Коментар
-
Виж сега нещо не си ме разбрал , аз я карам така сега и то защото крака ми е навехнат и ужасно много ме боли като се опитам да натисна педала а колата ми трябва и няма начин , иначе не съм си взел кола с турбо за да мога да се хваля че си имам турбина , а ако си мислиш че като я караш по-леко не харчи по-малко си в голяма грешка , обикновенно я карам като всички предполагам , рядко превключвам преди 2500-3000 оборота ако разбира се не съм в някакво задръстване , и си харчи 10/100 , но сега ти казвам че с 4 литра (което не е най-точното засичане разбира се ) но без да се изхвърлям съм минал около 65 км , което си е доста под 10/100 , и колкото и да ме убеждава някой че щом не съм засичал пълно-пълно не е действително , аз за себе си съм си сигурен , познавам я колата и знам как и колко горе долу си гори по принцип! Незнам какво имаш предвид като казваш че колата си гори колкото и трябва , колата гори колкото я караш да върви , сега ако някой си мисли че като кара с 3000 оборота колата гори колкото и като кара с 1600 примерно предполагам се опитва да се самозаблуди Но в духа на темата сега зимата си лапва 10 и не се чуди изобщо!Fiat Marea Weekend
HLX 1,9 TD 100
1999
Коментар
-
идеята ми е,че примерно ако колата гори минимум 6 на 100 ти няма как да я свалиш до 5 и така 4 литра за 65 км не е обаче кой знае колко нисък разход...всмисъл не е невъзможно да бъде достигнат,но едва ли е само заради по-лекото натискане на педала.+ това извинявай,но аз не знам как бих могъл да карам под 2000 постоянно. Това значи да набирам мудно,да сменям предавки нон-стоп,да не мога да изпреваря никой и т.н и т.н . В реални условия да караш с под 2000 оборота е почти неприложимо,особено в град като Велико Търново например,който има огромна денивелация на определени улициex.Мареа ТД100
Коментар
-
Е да бе как да не е нищо особенно , при минус 10 градуса сутринта , и при минус 7 вечерта като се прибирам в градското каране през задръстването , дори и без денивелацията на В. Търново , но с изкачване на телевизионната кула около 25 минути , и разход около 6 на сто кажи ми че е нищо ! И от какво е ако не е от по-лекото натискане на педалаFiat Marea Weekend
HLX 1,9 TD 100
1999
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар