Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

разход на гориво - мареа

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

разход на гориво - мареа

знае ли някой колко трява да харчи мареа 1,9 тд. 96,та година комби.

Re: разход на гориво - мареа

vnkd написа:
    знае ли някой колко трява да харчи мареа 1,9 тд. 96,та година комби.
    От 5/100 км. до около 8,5/100 км. зависи от крачето което настъпва и къде се управлява.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

ре

Но това е ако колата си е добре. Разход до 10/100 и нагоре (градско) . Зависи, колко ти се занимава, и до какви пари можеш да отделяш за майстори или "оправи си сам "
      Мареа 2.4 жтд 99г

Коментар

Re: ре

h_hristo написа:
        Но това е ако колата си е добре. Разход до 10/100 и нагоре (градско) . Зависи, колко ти се занимава, и до какви пари можеш да отделяш за майстори или "оправи си сам "
        и при мен е така някви съвети консумативите са сменени

Коментар

Да, ама никой не пише в какви условия са тези разходи. 5/100 извън града при 90-120км/ч е ок. В града обаче, разхода да се мери само при загрял двигател. Иначе ще е винаги голям.
          Fiat Marea TD100

Коментар

при смесено каране градско и изванградско ми дава горе долу между 8 и 10 на 100 може ли да е от ваздушен филтар или нещо друго

Коментар

ре

Доста неща са, колеги. Турбото, дюзи, разпръсквачи, дебитомер, термостат, филтрите и други ще се явят, та за това е въпрос до пари и мерак. Но спокойно, може да не са наведнъж, пък колите си вървят горе-долу .
              Мареа 2.4 жтд 99г

Коментар

днес забелязах каде е проблема само незнам засега какъв е като паля сутрин показва едно ниво на горивото , а след като тръгна стрелката спада към минимума

Коментар

Re: ре

h_hristo написа:
                  Доста неща са, колеги. Турбото, дюзи, разпръсквачи, дебитомер, термостат, филтрите и други ще се явят, та за това е въпрос до пари и мерак. Но спокойно, може да не са наведнъж, пък колите си вървят горе-долу .
                  Въобще не е задължително да се сменя всичко това. Бих казал даже, не трябва. Фиртри - да, но другото само при доказан дефект. Да не говорим, че и тогава има решение.

Коментар

ре

Извинявам се, че малко подвеждащо съм го написал .Имах в предвид възможни "болни места" и причини. Наистина първо се проверяват, а после избираме варианти, то с парите напред и баба знае :D , но се губи магията "от нищо - нещо". А бях забравил течовете, понякога може да са сериозни, пък колата да си е ОК. Поздрави, и търсете методично и с акъл!
                    Мареа 2.4 жтд 99г

Коментар

Доста неща са, колеги. Турбото, дюзи, разпръсквачи, дебитомер, термостат, филтрите и други ще се явят, та за това е въпрос до пари и мерак. Но спокойно, може да не са наведнъж, пък колите си вървят горе-долу Wink
                      Дебитомер със сигурност не е. При ТД100 дебитомерът няма никакво влияние в-у разхода на горивото, както например при ДжТД. Аз например карам с изключен дебитомер, понеже ми е развален и няма никаква разлика в разхода, когато е включен или не.Моята извънградско, без климатик съм я засичал на 5 на сто. С включен климатик извънградско е 7 на сто. Градско си праска по 10-12 на сто през зимата или при недостатъчно загрят мотор (налагат ми се ходения на близки разстояния).

Коментар

При мен ТД100 мотор на Браво гори 5.6-6 л/100 км. извън града (90-120 км/ч). Градско под 8.5 много трудно ще слезе. Зимата градско и над 10 може да дойде. Понеже мареата е малко по-тежка може и разхода да е с една идея по-висок.
                        Fiat Bravo TD 100, 1998 г.
                        Ауди 80 1.6, 101 кс, 1994 г.

Коментар

колеги благодаря за коментарите при всички има логика ще пробвам едно по едно и каквото дойде успех на всички

Коментар

ти изобщо как си засичаш разхода,защото ако е така както си мисля,никога няма да разбереш колко ти гори.Или засичай пълно-пълно или не го прави...
                            ex.Мареа ТД100

Коментар

kosta84bg написа:
                              При мен ТД100 мотор на Браво гори 5.6-6 л/100 км. извън града (90-120 км/ч). Градско под 8.5 много трудно ще слезе. Зимата градско и над 10 може да дойде. Понеже мареата е малко по-тежка може и разхода да е с една идея по-висок.
                              Фирмените данни за марея уикенд 1.9 ТД 100 са за градско 8.9 литра.При незегрял двигател,особено през зимата разхода сигурно е над 10 литра.Аз моята марея не съм я засичал,а и нямам никакво намерение да го правя.Визуално разходът е в нормите.Ако исках да ми гори малко,щях да си купя велосипед. :P
                              Фиат марея уикенд 1.9ТД100

"Доброто винаги побеждава злото.Така че, който победи,той е добрият!"

Бат Бойко победи...но се оказа,че не е добрият!!

Коментар

Working...
                              X