Но това е ако колата си е добре. Разход до 10/100 и нагоре (градско) . Зависи, колко ти се занимава, и до какви пари можеш да отделяш за майстори или "оправи си сам "
Но това е ако колата си е добре. Разход до 10/100 и нагоре (градско) . Зависи, колко ти се занимава, и до какви пари можеш да отделяш за майстори или "оправи си сам "
и при мен е така някви съвети консумативите са сменени
Да, ама никой не пише в какви условия са тези разходи. 5/100 извън града при 90-120км/ч е ок. В града обаче, разхода да се мери само при загрял двигател. Иначе ще е винаги голям.
Доста неща са, колеги. Турбото, дюзи, разпръсквачи, дебитомер, термостат, филтрите и други ще се явят, та за това е въпрос до пари и мерак. Но спокойно, може да не са наведнъж, пък колите си вървят горе-долу .
днес забелязах каде е проблема само незнам засега какъв е като паля сутрин показва едно ниво на горивото , а след като тръгна стрелката спада към минимума
Доста неща са, колеги. Турбото, дюзи, разпръсквачи, дебитомер, термостат, филтрите и други ще се явят, та за това е въпрос до пари и мерак. Но спокойно, може да не са наведнъж, пък колите си вървят горе-долу .
Въобще не е задължително да се сменя всичко това. Бих казал даже, не трябва. Фиртри - да, но другото само при доказан дефект. Да не говорим, че и тогава има решение.
Извинявам се, че малко подвеждащо съм го написал .Имах в предвид възможни "болни места" и причини. Наистина първо се проверяват, а после избираме варианти, то с парите напред и баба знае :D , но се губи магията "от нищо - нещо". А бях забравил течовете, понякога може да са сериозни, пък колата да си е ОК. Поздрави, и търсете методично и с акъл!
Доста неща са, колеги. Турбото, дюзи, разпръсквачи, дебитомер, термостат, филтрите и други ще се явят, та за това е въпрос до пари и мерак. Но спокойно, може да не са наведнъж, пък колите си вървят горе-долу Wink
Дебитомер със сигурност не е. При ТД100 дебитомерът няма никакво влияние в-у разхода на горивото, както например при ДжТД. Аз например карам с изключен дебитомер, понеже ми е развален и няма никаква разлика в разхода, когато е включен или не.Моята извънградско, без климатик съм я засичал на 5 на сто. С включен климатик извънградско е 7 на сто. Градско си праска по 10-12 на сто през зимата или при недостатъчно загрят мотор (налагат ми се ходения на близки разстояния).
При мен ТД100 мотор на Браво гори 5.6-6 л/100 км. извън града (90-120 км/ч). Градско под 8.5 много трудно ще слезе. Зимата градско и над 10 може да дойде. Понеже мареата е малко по-тежка може и разхода да е с една идея по-висок.
Fiat Bravo TD 100, 1998 г.
Ауди 80 1.6, 101 кс, 1994 г.
При мен ТД100 мотор на Браво гори 5.6-6 л/100 км. извън града (90-120 км/ч). Градско под 8.5 много трудно ще слезе. Зимата градско и над 10 може да дойде. Понеже мареата е малко по-тежка може и разхода да е с една идея по-висок.
Фирмените данни за марея уикенд 1.9 ТД 100 са за градско 8.9 литра.При незегрял двигател,особено през зимата разхода сигурно е над 10 литра.Аз моята марея не съм я засичал,а и нямам никакво намерение да го правя.Визуално разходът е в нормите.Ако исках да ми гори малко,щях да си купя велосипед. :P
Фиат марея уикенд 1.9ТД100
"Доброто винаги побеждава злото.Така че, който победи,той е добрият!"
Коментар