парното е идеално маркучите също термостата си работи и накрая маи ще се окаже уреда на таблото..Някои може ли да ми каже жтд-то каква работна температура му дават?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
JTD загрява
Collapse
X
-
Парното си работи нормално, и колата не съм я карал почти от както забелязах това с температурата. В събота ще я взема от майстора, че боядисвах капака, и ще проверя перката, маркучите и другите работи които казахте А щом в средата е около 80-82 градуса, значи нормално трябва да седи малко над средата, както ми беше преди, нали така ?!
Коментар
-
emzo написа:термоса отваря на 88гр.Средата е някъде около 80-82.Я сега новобранките, разгледайте дауннлоад секцията на форума и вижте как се оправя тоз дефект.Fiat Bravo 1.9 JTD
Fiat Marea Weekend 1.9 JTD
Fiat Croma facelift 1.9 MultiJet
Коментар
-
Туше ....http://download.fiat-bg.org/А конкретно за това иде реч - http://download.fiat-bg.org/Books/Br...tempdial_2.pdfF9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
Ограденото в кръгче, или "средата" за всички Браво/а след 98-а, които са с това табло - означава че темепратурата е между 80 и 100 грауса. Щом стрелката е там - може да е както 81, така и 99. Ако тръгне нагоре дори и 1 мм - тогава е над 100. Надолу - под 80. Наблюдавано и доказано многократно с диагностичен софтуер. Не-новобранките също да прочетат малко тая секция, или да не пишат нищо. Това е така, защото уредът не е свързан директно с датчика, а се управлява от компютър, който получава данните, обработва ги и тогава командва стрелката.
Коментар
-
И аз имам странен проблем с уреда - но моя си показва всеки път различно, най много се е качвал малко под средата, но като дам газ примерно - пада на първата точка за секунда... чакам да се загрее времето малко и ще разглобя таблото да почиста въпросните контакти. До колкото знам - ако е от датчика на термостата или работи-или не, затова мисла че проблема е в таблото.FIAT Bravo 1.9 JTD GT 105ps
Коментар
-
щО за дивотия се наблюдава в новите модели на Фиат,а и на други марки коли по арматурните табла да няма точни числа ами чертички разни и всяка 10-та тема да е колко градуса/атмосфери/волтметра и т.н ми показва .Като гледам некой път в мобилето стари Регати и особенно Ланчи колко красиви и богати на информация табла имат направо ми идва си купим една рИгатЪ.По темата..колега,аз лично досега не съм срещал ЖТД да грее .По скоро повечето теми във форума са "ЖТД нИ ще да загрее ма.ка му .На моето Ферари никога не съм чул да се включи перката,а съм с оригиналния термостат и с един от Рено за всеки случай и сега в студовете и с плътен картон пред радиатора и пак ми е клинч :P .Мисля наистина или датчик или табло ти е проблема.EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ
Коментар
-
ogi28b написа:Ограденото в кръгче, или "средата" за всички Браво/а след 98-а, които са с това табло - означава че темепратурата е между 80 и 100 грауса. Щом стрелката е там - може да е както 81, така и 99. Ако тръгне нагоре дори и 1 мм - тогава е над 100. Надолу - под 80. Наблюдавано и доказано многократно с диагностичен софтуер. Не-новобранките също да прочетат малко тая секция, или да не пишат нищо. Това е така, защото уредът не е свързан директно с датчика, а се управлява от компютър, който получава данните, обработва ги и тогава командва стрелката.
Коментар
-
Днес следобед при температура 9 градуса, реших да тествам със софтуер кога отваря и затваря термостата на колицата ми. Ако използвам снимката по-горе, стрелката отлепи от първата черта на около 50 градуса. На първата точка показваше 60, на втората точка - 65, на третата - 70. Милиметър два след нея достигна до 74 и тръгна надолу. И така в продължение на 50 км. Така и не достигна до средната черта. Когато външната температура е висока, напр. през лятото стрелката е между третата точка и средната черта, сега е около третата точка. Мисля си че 74 гр. е ниска температура на отваряне, ако разбира се софтуера показва точно. И не знам дали мога да твърдя, че охладителната система на колата ми е напълно изправна.Brava 1.9 JTD 100, 2001
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар