Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

JTD загрява

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

JTD загрява

Значи колата е Браво ЖТД 105, термостата съм го сменил преди около 5000 км, и първоначално загряваше малко над средата и там си седеше стрелката, но от 1-2 седмици гледам че вдига температурата до чертата над средата и ту се вдига, ту пада. От какво може да е проблема ?

Като почукаш по стъклото, играе ли стрелката ?
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Ами в момента е в сервиз, че и оправят предницата. Другата седмица мога да го проверя. Имаш на предвид че се е повредило и не отчита вярно ли ?

Коментар

Примерно.
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

А може ли някой датчик да се е повредил и да дава грешно инфо

Коментар

Може, а може и термостата да е дал фира, но почни с почукването, после ще я закачиш да и направиш една диагностика и то ще си проличи.Евентуално.
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

При мен когато стрелката се качи малко над средата и ударя по таблото, стрелката си идва на мястото.Преди време стрелката буквално подскачаше нагоре - надолу. Мързи ме да си отворя таблото, за да оправя контактите на уреда.
              04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

Здравейте колеги нов съм в форума и от скоро съм собственик на Фиат Браво 1.9 ЖТД 105 коняИзвинявам се на колегата че ползвам неговата тема но и при мен е същата работа термостата е добре смених датчика на перката и не мога да разбера какво се случва температурата си варира между 90 - 100 градуса (по уреда на таблото)Другия въпрос който имам е къде на уреда на таблото се намира 90 градуса ?

Коментар

Стрелката трябва да се заковава в средата на скалата!Там са 90 градуса!
                  Bravo 1.9 JTD със 105 магаренца!
                  Пътят не е мястото,където можеш да покажеш агресивността си...

Коментар

И при мен се появи този проблем наскоро, взе уж да вдига температура но перката не се включва радиатора студен мАркучите и те и реших че датчика е заминал! Но забелязох, че като мина през дупка и се оправя от тога ако стане нещо тупам таблото от горе над датчика за температурата и се оправя!Но не съм сигурен какъв точно е проблема не съм си отварял още таблото, а и нямам и намерение да го правя, защото се случва много много рядко!
                    Fiat Bravo 1.9 JTD
                    Fiat Marea Weekend 1.9 JTD
                    Fiat Croma facelift 1.9 MultiJet

Коментар

Да, но при мен още като смених термостата ми държеше температурата по средата между средното и горното отделение, и не мърдаше от там. А сега играе и ту вдига до горното отделение, тук пада по средата, и играе стрелката през някакво време ... Ако се направи диагностика, дали може да покаже проблема ?

Коментар

delete написа:
                        Да, но при мен още като смених термостата ми държеше температурата по средата между средното и горното отделение, и не мърдаше от там. А сега играе и ту вдига до горното отделение, тук пада по средата, и играе стрелката през някакво време ... Ако се направи диагностика, дали може да покаже проблема ?
                        Мине ли ти средата виж дали се включва перката на радиатора! Ако не се включва перката тупни си таблото ако се нормализират нещата от таблото е!Ако се включи перката ..... термостат или нещо по-сериозно ..... нямам си и идея?А преди да смениш термостата загряваше ли?Ремап има ли?
                        Fiat Bravo 1.9 JTD

Коментар

Парното "играе" ли, т.е. как духа топло? Дали не е необходимо обезвъздушаване?
                          Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
                          Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
                          http://www.keepfighting.ms

Коментар

Jimy написа:
                            Парното "играе" ли, т.е. как духа топло? Дали не е необходимо обезвъздушаване?
                            Системата на JTD-то не се ли обезвъздушава сама?!?!?
                            Fiat Bravo 1.9 JTD

Коментар

Седя и се чудя...Как може да имате съмнения в температурата на двигателя и спокойно да си карате колите - ми това е един от най-важните показатели.Ами ако тази стрелка за малко спре да работи а в това време прегрее мотора ?Това е равносилно на да знаеш че ти е стар масления филтър ( несменян няколко смени на масло) и да си караш спокойно....Оправете си стрелките колеги!А за колегата дето му вдиганад средата - термостата ти отваря ли нормално? Проверил ли си маркучите и радиатора дали са топли? Перката ти включва ли нормално?Всяка температура подминаваща 95-97 градуса е тревожна!Аз не бих си карал колата спокойно докато не отстраня дефекта!Дизелите знаеш ли как обичат да пукат глави? И не само жтд-тата - важи за всички дизели. Да не говорим че има 1-2 дизелови мотора на немски марки дето ги пукат за здравей-здрасти като се понапънат повечко.
                              Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                              Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                              ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Working...
                              X