Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТЕЧ НА ГОРИВО ОТ ГНП ЛУКАС НА МАРЕЯ ТД 100

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    ТЕЧ НА ГОРИВО ОТ ГНП ЛУКАС НА МАРЕЯ ТД 100

    Колеги ,моля за мнение и помощ. От скоро сълзеше гориво от черната капачка/тапа/ намираща се от ляво на ГНП, а вече доста обилно тече. Ако някой може да даде съвет какво има на това място и как да се спре теча моля да помогне.Качил съм снимка на мястото за което се отнася.
    Прикачени файлове

    #2
    Това не е кахър, защото се оправя лесно. Огледай, обаче, да не тече откъм авансатора и да подлизва. Ако теча е само от тапата, то я развиваш с по тъп пластмасов или дървен инструмент с формата на секач, като почукваш леко по периферията. Отдолу има О-пръстен, който се сменя. Иначе такава нова тапа, има в комплекта с О- пръстени за Лукас, но струва около 70 лв.
    Fiat Marea TD100

    Коментар


      #3
      Щом е текнала веднъж няма да спре докато не се реши проблема кардинално,инача запушваш едно теква от другаде.В конкретния случай ти трябва О-пръстен 23х3.

      Коментар


        #4
        Благодаря колеги!И аз помислих да я сваля и доста се мъчих с почукване и тъп секач но не помръдва, и затова реших да се допитам до хора, които са го правили и дали е само тапа или и нещо друго. Сега съм по спокоен и отново ще се заема с нея.

        Коментар


          #5
          Аз съм я развивал няколко пъти. Пробвай както ти описах. Пръстена е отдолу и си има канал. Ако я нараниш много, всеки стругар ще ти направи такава от подходяща пластмаса или месинг с шестостен за развиване. Иначе колегата specialista е прав. Щом тоя пръстен е изтървал, то се предполага че и другите са на ръба. А вътре има много отговорни уплътнители, осигуряващи правилната работа, на механизмите и клапаните и. Затова казва, че е добре да се свали и да и се сменят всичките пръстени. Но това е свързано със стенд вече, за регулиране.
          Fiat Marea TD100

          Коментар


            #6
            ха.. все едно аз съм писал темата, но незная защо, при мен от близо 2 седмици спря да тече от там и не ми мирише на нафта като пусна парното.засега съм добре, но ако се обади пак така сериозно... специалиста ще действа.

            Коментар


              #7
              Теча от въпросната тапа спря но се оказа, че и от обратния край отнякъде сълзи, защото видях капки през пролуката между двигателя и помпата. При работещ двигател на около10-15 сек. капва гориво. Ще трябва да се сваля цялата помпа.

              Коментар


                #8
                Направи го и смени всичко да нямаш повече проблеми.Успех!!!

                Коментар

                Working...
                X