Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за Fiat Bravo JTD гарнитура на глава или друго?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

donnna написа:
    VICHKOOO написа:
    Благодаря за исписаното,но колата мисля че няма чип,преди 2 месеца е внесена от Италия.Незнам и аз на какво се дължи това нещо,но не мисля че като и сложа чипа тия дни така ще стане и тази глава като не се настъпва постоянно.Ремонта до тук като цени: глава = 150лв. шлаиф = 20лв. гарнитура 1.70мм +гумички = 56,99лв. 2л. антифриз = 5лв. цена за работата; 1.5л домашна ракия + ...лв. очаквам цена утре и за работата
    само едно не мога да разбера!!!защо 2 л. антифриз?!?!? защо се циганиш и не смениш антифриза, а доливаш??? Правиш ремонт за 200+ лв. а не дадеш още 5 лева за антифриз!!!ама твоя работа... после що така била главата и що фиатите се чупели... не са виновни колите, задкормилните устройства...
    Защо да се цигани? 2л като го разредиш 1:1 става за -20 и малко останало в блока и таман идеално.

Коментар

колеги бързо казваите от каде да си купя ефтини подгревни свещи че 2 са ми заминали туко що ми съобщиха

Коментар

Косер, свещи искра, около 13-14 лева бройката бяха последно.
        00' Bravo 105 JTD

Коментар

каде се намира

Коментар

Пишеш в Гугъл "Косер", ето така, и излиза. В дясно на сайта контакти -> София:ж.к.Люлин I ул.109 №34кв. Надежда, бул.Бели Дунав, бл. 330кв.Горубляне, ул.Павел Красов, №30бул.Цар Симеон №178ул.Резбарска №9
            00' Bravo 105 JTD

Коментар

stooes написа:
              iuly_vn написа:
              Тоя двигател е каран с бензин или други "добавки" към нафтата и то с повечко от нормалното, както и на високи обороти + голямо предварение. Вследствие на всичко това, е прегоряла гарнитурата на няколко места и в последствие, са прегоряли и ръбчетата на отворите за водата. Личи си зверската и некомпетентна експлоатация. Добре би било, да снимаш без гарнитура и да качиш снимката пак.Защо не се слага бензин в нафтата:Бензинът е с висока скорост на горене, а дизеловите мотори работят с голямо предварение и повечко въздух. Така с наливане на бензин в повече от миниманото, се получава ефекта на горелката /оксижена/, вследствие на което алуминиевата сплав прегаря и се рзлагат съставките и. Ако сте карали бензинов мотор с голямо предварение и богата смес, трябва да сте забелязали как прегаря метала на свещите и главата. Бензин е допустим в нафтата, само в минимални пропорции. Някой се е престарал в случая.
              Как тази високата температура ще отиде във водната риза? В смисъл не е ли имало охладителна течност? .. Я помисли?Този ефект на разяждане на сплавта го има! И не е от прегряване - за да се получи такова захабяване във водната риза кво би станало с Хантифриза?Същото нещо го имаше при мен преди 100 години в шкодичка 120L .. там ситуацията е обратната - алуминиев блок и чугунена глава познай кое се разяде????Като мога да ти гарантирам че не е виждала зверско каране никога таз жълта болест!Много умни глави мислиха тогава и единственото което решиха, че е възможно да причинява такъв вид разяждане е електролизата. Тъпата електролиза, която ти яде бойлера, като ти свърши кое? (анодната защита - която е точно от такова нещо - алуминиева сплав или де да знам) Когато водата стане специална (предполагам) солена или не знам каква.. и циркулира между различните метали - под въздействието на ел ток. Как точно става всичко не ми е ясно, но всички знаем, че моторът е замасен с една дебела медна оплетка а алуминия не го яде водата.Все пак, ако теорията ми е вярна - то и новата глава ще почне да се яде .. неприятно - колегата да огледа за лошо или липсващо замасяване, допълнителни кабели и т.н. нищо не го бърка, дори и да не съм прав Таз гадост не е за подценяване, - преди 50 години на Пасата, ми изгриза автоматичния смукач, който е алюминиеф или сплавен .. кат цвърна оня ми ти хантифриз, и тече точно в/у изпускателните колектори а е зима и пара на кълбета, като по филмите .. а аз гордо карам гаджето на лекции .. смяяях! като по филмите! Но по карбуратора ми има поне 5-6 жици а специално в автоматичния смукач има един голям реотан, който се захранва с жица 2,5 квадрата - нямам идея що е там и кво топли - секачка и Пасатчето брат ми още си го кара безаварийно .. (Машината е 1,8 карбуратор, не го давам за нищо! Няма компютри няма дюзи, помпи, датчици дивотии, придърпвания и прочие. Една жица има към делкото и тва е - гори 9-10 газ градско и под 8 извън, но това е съвсем друга бира) .... Интересното е че остатъка след електролизното разяждане на алюмина е нещо като бял прах варовико-подобен. Тук при колегата не е ясно кво е но допускам, че чернилките и мизериите са вторичен фактор. Ако се изсуши и се разчовърка си личи.Успех!
              Тази анодна защита трябва да е във водата за да върши работа. An anode attached to a metal object, such as a boat or underground tank, to inhibit the object’s corrosion. The anode is electrolytically decomposed while the object remains free of damage.
              04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

свещите си ги поръчах в Косера на Искра утре ще ги взема по 13,90лв. са,и събота наи-късно съм на пистата.

Коментар

vgeorgiev написа:
                  Да, трябва, но не предлагам на колегата да си сложи анодна защита Трябва, защото тя (анодната защита) е жертвата която предаваме на електролизата за да не ни изгризе реотана .. той заминава 1-ви ... понеже е меден... валентна поредност .. мед алуминий желязо .. не ги знам точно как са ..Мисълта ми е че алуминия наистина се яде от нещо и става на бял прах. Дали е моята теория или не не мога да съм сигурен. Сега; Главата е разделена с гарнитура, която има метал в себе си но той не е същия като самата глава, от друга страна блокът също е от различен метал ... сега само ни трябва ток. независимо какъв и от къде. (даже и да няма - то ток ПАК има! Пример - тъпия домашен бойлер. Ток няма но анодната защита за 2-3 годинки остава само едно ръждиво пиронче ..) Тук си мисля протича ток на принципа на сухите батерии - два различни метала и подходящ преносен флуид за електрони.Казано честно нищо не бърка колегата да обърне внимание на този фактор, нали? Да се помисли, да се огледа, кво-що как, жички, жици оплетки, кабели, замасявания воъбще ..Но заставам твърдо зад думите си - това, което ми се случи и съм описал по-горе е благодарение на ел-корозията.
                  Fiat Stilo 1.9 Jtd 115 2003 MultiWagon

Коментар

Не знам на ел-корозия ли е, но преди 7г когато си правих първото водно охлаждана за ПЦ-то (направи си сам) ме посъветваха всичките водни блокове да са от един материал. Ако един е алумин, друг мед.......... се получавала някаква корозия между самите метали и за много по малко време се изяждат.

Коментар

Последни довършителни деиности по колата и наи-късно към 17 часа автомобила излиза от бокса,като цяло ремонта:4 подгревни свещи = 56лв.Глава = 150лвШлаиф глава = 20лв.Гарнитура глава + гумички клапани = 57лв.3л. антифриз = 10лв.Работа 150лв. + 1.5л домашна ракия.чип +10% и чистене на натрупани грешки.цена на целия ремонт = 483лв.останали части: разпределителен вал,и датчика на него,продават се за 60лв.

Коментар

VICHKOOO написа:
                        Последни довършителни деиности по колата и наи-късно към 17 часа автомобила излиза от бокса,като цяло ремонта:4 подгревни свещи = 56лв.Глава = 150лвШлаиф глава = 20лв.Гарнитура глава + гумички клапани = 57лв.3л. антифриз = 10лв.Работа 100лв. + 1.5л домашна ракия.цена на целия ремонт = 393лв.останали части: разпределителен вал,и датчика на него,продават се за 60лв.
                        Евала. Следя ти темата с интерес. Пиши после какъв е резултата
                        04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

интересува ме само защо се сменяват четирите свещи а не само изогрелите,онази в магазина така ми каза и аз зех четири броя,но моя маистор монтира само тези които бяха изгоряли и другите две ми каза да си ги пазя,и ми каза че не стоят така нещата че може да се смени само изгоряла а не четирите.

Коментар

Няма такова нещо, не е нужно да се сменят комплект.
                            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

всеки си знае неговото,в магазина казват едно маистора ми казва друго,едно друго маисторче пък ми вика абе тоя каде ти праи колата нищо не разбира четирите комплект се сменяват.Някои с точно твърдение защо едното и ако не защо другото?

Коментар

Като ти изгори крушка, всичките по колата ли сменяш ?
                                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Working...
                                X