donnna написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за Fiat Bravo JTD гарнитура на глава или друго?
Collapse
X
-
stooes написа:iuly_vn написа:Тоя двигател е каран с бензин или други "добавки" към нафтата и то с повечко от нормалното, както и на високи обороти + голямо предварение. Вследствие на всичко това, е прегоряла гарнитурата на няколко места и в последствие, са прегоряли и ръбчетата на отворите за водата. Личи си зверската и некомпетентна експлоатация. Добре би било, да снимаш без гарнитура и да качиш снимката пак.Защо не се слага бензин в нафтата:Бензинът е с висока скорост на горене, а дизеловите мотори работят с голямо предварение и повечко въздух. Така с наливане на бензин в повече от миниманото, се получава ефекта на горелката /оксижена/, вследствие на което алуминиевата сплав прегаря и се рзлагат съставките и. Ако сте карали бензинов мотор с голямо предварение и богата смес, трябва да сте забелязали как прегаря метала на свещите и главата. Бензин е допустим в нафтата, само в минимални пропорции. Някой се е престарал в случая.04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+
Коментар
-
vgeorgiev написа:Тази анодна защита трябва да е във водата за да върши работа. An anode attached to a metal object, such as a boat or underground tank, to inhibit the object’s corrosion. The anode is electrolytically decomposed while the object remains free of damage.Fiat Stilo 1.9 Jtd 115 2003 MultiWagon
Коментар
-
Последни довършителни деиности по колата и наи-късно към 17 часа автомобила излиза от бокса,като цяло ремонта:4 подгревни свещи = 56лв.Глава = 150лвШлаиф глава = 20лв.Гарнитура глава + гумички клапани = 57лв.3л. антифриз = 10лв.Работа 150лв. + 1.5л домашна ракия.чип +10% и чистене на натрупани грешки.цена на целия ремонт = 483лв.останали части: разпределителен вал,и датчика на него,продават се за 60лв.
Коментар
-
VICHKOOO написа:Последни довършителни деиности по колата и наи-късно към 17 часа автомобила излиза от бокса,като цяло ремонта:4 подгревни свещи = 56лв.Глава = 150лвШлаиф глава = 20лв.Гарнитура глава + гумички клапани = 57лв.3л. антифриз = 10лв.Работа 100лв. + 1.5л домашна ракия.цена на целия ремонт = 393лв.останали части: разпределителен вал,и датчика на него,продават се за 60лв.04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+
Коментар
-
интересува ме само защо се сменяват четирите свещи а не само изогрелите,онази в магазина така ми каза и аз зех четири броя,но моя маистор монтира само тези които бяха изгоряли и другите две ми каза да си ги пазя,и ми каза че не стоят така нещата че може да се смени само изгоряла а не четирите.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар