donnna написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за Fiat Bravo JTD гарнитура на глава или друго?
Collapse
X
-
vgeorgiev написа:donnna написа:за пръв път чувам алуминия да гние от вода, пък било то и от лоша водаFiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
Тоя двигател е каран с бензин или други "добавки" към нафтата и то с повечко от нормалното, както и на високи обороти + голямо предварение. Вследствие на всичко това, е прегоряла гарнитурата на няколко места и в последствие, са прегоряли и ръбчетата на отворите за водата. Личи си зверската и некомпетентна експлоатация. Добре би било, да снимаш без гарнитура и да качиш снимката пак.Защо не се слага бензин в нафтата:Бензинът е с висока скорост на горене, а дизеловите мотори работят с голямо предварение и повечко въздух. Така с наливане на бензин в повече от миниманото, се получава ефекта на горелката /оксижена/, вследствие на което алуминиевата сплав прегаря и се рзлагат съставките и. Ако сте карали бензинов мотор с голямо предварение и богата смес, трябва да сте забелязали как прегаря метала на свещите и главата. Бензин е допустим в нафтата, само в минимални пропорции. Някой се е престарал в случая.Fiat Marea TD100
Коментар
-
iuly_vn написа:Тоя двигател е каран с бензин или други "добавки" към нафтата и то с повечко от нормалното, както и на високи обороти + голямо предварение. Вследствие на всичко това, е прегоряла гарнитурата на няколко места и в последствие, са прегоряли и ръбчетата на отворите за водата. Личи си зверската и некомпетентна експлоатация. Добре би било, да снимаш без гарнитура и да качиш снимката пак.Защо не се слага бензин в нафтата:Бензинът е с висока скорост на горене, а дизеловите мотори работят с голямо предварение и повечко въздух. Така с наливане на бензин в повече от миниманото, се получава ефекта на горелката /оксижена/, вследствие на което алуминиевата сплав прегаря и се рзлагат съставките и. Ако сте карали бензинов мотор с голямо предварение и богата смес, трябва да сте забелязали как прегаря метала на свещите и главата. Бензин е допустим в нафтата, само в минимални пропорции. Някой се е престарал в случая.04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+
Коментар
-
iuly_vn написа:Тоя двигател е каран с бензин или други "добавки" към нафтата и то с повечко от нормалното, както и на високи обороти + голямо предварение. Вследствие на всичко това, е прегоряла гарнитурата на няколко места и в последствие, са прегоряли и ръбчетата на отворите за водата. Личи си зверската и некомпетентна експлоатация. Добре би било, да снимаш без гарнитура и да качиш снимката пак.Защо не се слага бензин в нафтата:Бензинът е с висока скорост на горене, а дизеловите мотори работят с голямо предварение и повечко въздух. Така с наливане на бензин в повече от миниманото, се получава ефекта на горелката /оксижена/, вследствие на което алуминиевата сплав прегаря и се рзлагат съставките и. Ако сте карали бензинов мотор с голямо предварение и богата смес, трябва да сте забелязали как прегаря метала на свещите и главата. Бензин е допустим в нафтата, само в минимални пропорции. Някой се е престарал в случая.EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ
Коментар
-
Итанее. Преди време ти писах, че няма да коментирам с теб нищо, че си много язвителен и винаги изопачаваш написаното от мен и колегите! Но сега ще ти отговоря. За предварението, просто дадох пример кога и какво се получава + добавка на бензин. После, не коментирах за температурата на горене на нафтата и бензина, а за скороста им на горене, което са си две съвсем различни понятия. Трето, ако не си виждал стопени свещи от предварение на бензинов двигател и излишък на кислород, то ефекта при дизела е същия, с добавяне на бензин. Защото дизелите работят винаги с по-голямо предварение от бензиновите двигатели. И последно, наистина не искам да коментирам с теб, каквото и да в тая област. Не за друго, ами просто е безсмислено!А за гарнитурата на главата, последната е толкова зле, че не си личи на снимката има ли остатъци от гарнитура или не.П.П. Специално за колегата Итан. Предварение на JTD 105 се задава /а не дава/, спрямо различните моменти от работата и характеристиката на мотора, посредством промяна на софтуера в ЕКУ-то, или тъй нареченеия тунинг, чипосване както ти обичаш да го наричаш, което аз не одобрявам. И пак прочети моя по-горен пост, преди да пишеш каквото и да е било. Че винаги изопачаваш умишлено постовте на колегите си, а после го използваш за да спориш или меко казано да се заяждаш!А и до автора. Като каза ремап, мисля че точно там ти е причната за болката и ще патиш пак. Ако искаш да правиш ремап, си смени "ремападжията" ! Че тая глава прилича на точно на "ремапнат" двигател от "интелигентен ремападжия" на стар трактор от бившите ТКЗС-та. Или питай Итан, да ти обясни как се прави ремап. Крайния ефект, ще е един и същ със тоя от снимката.Fiat Marea TD100
Коментар
-
iuly_vn написа:Итанее. Преди време ти писах, че няма да коментирам с теб нищо, че си много язвителен и винаги изопачаваш написаното от мен и колегите! Но сега ще ти отговоря. За предварението, просто дадох пример кога и какво се получава + добавка на бензин. После, не коментирах за температурата на горене на нафтата и бензина, а за скороста им на горене, което са си две съвсем различни понятия. Трето, ако не си виждал стопени свещи от предварение на бензинов двигател и излишък на кислород, то ефекта при дизела е същия, с добавяне на бензин. Защото дизелите работят винаги с по-голямо предварение от бензиновите двигатели. И последно, наистина не искам да коментирам с теб, каквото и да в тая област. Не за друго, ами просто е безсмислено!А за гарнитурата на главата, последната е толкова зле, че не си личи на снимката има ли остатъци от гарнитура или не.П.П. Специално за колегата Итан. Предварение на JTD 105 се задава /а не дава/, спрямо различните моменти от работата и характеристиката на мотора, посредством промяна на софтуера в ЕКУ-то, или тъй нареченеия тунинг, чипосване както ти обичаш да го наричаш, което аз не одобрявам. И пак прочети моя по-горен пост, преди да пишеш каквото и да е било. Че винаги изопачаваш умишлено постовте на колегите си, а после го използваш за да спориш или меко казано да се заяждаш!А и до автора. Като каза ремап, мисля че точно там ти е причната за болката и ще патиш пак. Ако искаш да правиш ремап, си смени "ремападжията" ! Че тая глава прилича на точно на "ремапнат" двигател от "интелигентен ремападжия" на стар трактор от бившите ТКЗС-та. Или питай Итан, да ти обясни как се прави ремап. Крайния ефект, ще е един и същ със тоя от снимката.EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ
Коментар
-
iuly_vn написа:Тоя двигател е каран с бензин или други "добавки" към нафтата и то с повечко от нормалното, както и на високи обороти + голямо предварение. Вследствие на всичко това, е прегоряла гарнитурата на няколко места и в последствие, са прегоряли и ръбчетата на отворите за водата. Личи си зверската и некомпетентна експлоатация. Добре би било, да снимаш без гарнитура и да качиш снимката пак.Защо не се слага бензин в нафтата:Бензинът е с висока скорост на горене, а дизеловите мотори работят с голямо предварение и повечко въздух. Така с наливане на бензин в повече от миниманото, се получава ефекта на горелката /оксижена/, вследствие на което алуминиевата сплав прегаря и се рзлагат съставките и. Ако сте карали бензинов мотор с голямо предварение и богата смес, трябва да сте забелязали как прегаря метала на свещите и главата. Бензин е допустим в нафтата, само в минимални пропорции. Някой се е престарал в случая.познай кое се разяде????Като мога да ти гарантирам че не е виждала зверско каране никога таз жълта болест!Много умни глави мислиха тогава и единственото което решиха, че е възможно да причинява такъв вид разяждане е електролизата. Тъпата електролиза, която ти яде бойлера, като ти свърши кое? (анодната защита - която е точно от такова нещо - алуминиева сплав или де да знам) Когато водата стане специална (предполагам) солена или не знам каква.. и циркулира между различните метали - под въздействието на ел ток. Как точно става всичко не ми е ясно, но всички знаем, че моторът е замасен с една дебела медна оплетка а алуминия не го яде водата.Все пак, ако теорията ми е вярна - то и новата глава ще почне да се яде .. неприятно - колегата да огледа за лошо или липсващо замасяване, допълнителни кабели и т.н. нищо не го бърка, дори и да не съм прав
Таз гадост не е за подценяване, - преди 50 години на Пасата, ми изгриза автоматичния смукач, който е алюминиеф или сплавен .. кат цвърна оня ми ти хантифриз, и тече точно в/у изпускателните колектори а е зима и пара на кълбета, като по филмите .. а аз гордо карам гаджето на лекции .. смяяях! като по филмите! Но по карбуратора ми има поне 5-6 жици а специално в автоматичния смукач има един голям реотан, който се захранва с жица 2,5 квадрата - нямам идея що е там и кво топли - секачка и Пасатчето брат ми още си го кара безаварийно .. (Машината е 1,8 карбуратор, не го давам за нищо! Няма компютри няма дюзи, помпи, датчици дивотии, придърпвания и прочие. Една жица има към делкото и тва е - гори 9-10 газ градско и под 8 извън, но това е съвсем друга бира) ....
Интересното е че остатъка след електролизното разяждане на алюмина е нещо като бял прах варовико-подобен. Тук при колегата не е ясно кво е но допускам, че чернилките и мизериите са вторичен фактор. Ако се изсуши и се разчовърка си личи.Успех!
Fiat Stilo 1.9 Jtd 115 2003 MultiWagon
Коментар
-
Благодаря за исписаното,но колата мисля че няма чип,преди 2 месеца е внесена от Италия.Незнам и аз на какво се дължи това нещо,но не мисля че като и сложа чипа тия дни така ще стане и тази глава като не се настъпва постоянно.Ремонта до тук като цени: глава = 150лв. шлаиф = 20лв. гарнитура 1.70мм +гумички = 56,99лв. 2л. антифриз = 5лв. цена за работата; 1.5л домашна ракия + ...лв. очаквам цена утре и за работата
Коментар
-
VICHKOOO написа:Благодаря за исписаното,но колата мисля че няма чип,преди 2 месеца е внесена от Италия.Незнам и аз на какво се дължи това нещо,но не мисля че като и сложа чипа тия дни така ще стане и тази глава като не се настъпва постоянно.Ремонта до тук като цени: глава = 150лв. шлаиф = 20лв. гарнитура 1.70мм +гумички = 56,99лв. 2л. антифриз = 5лв. цена за работата; 1.5л домашна ракия + ...лв. очаквам цена утре и за работатаFiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
[quote="stooes"]iuly_vn написа:Тоя двигател е каран с бензин или други "добавки" към нафтата и то с повечко от нормалното, както и на високи обороти + голямо предварение. Вследствие на всичко това, е прегоряла гарнитурата на няколко места и в последствие, са прегоряли и ръбчетата на отворите за водата. Личи си зверската и некомпетентна експлоатация. Добре би било, да снимаш без гарнитура и да качиш снимката пак.Защо не се слага бензин в нафтата:Бензинът е с висока скорост на горене, а дизеловите мотори работят с голямо предварение и повечко въздух. Така с наливане на бензин в повече от миниманото, се получава ефекта на горелката /оксижена/, вследствие на което алуминиевата сплав прегаря и се рзлагат съставките и. Ако сте карали бензинов мотор с голямо предварение и богата смес, трябва да сте забелязали как прегаря метала на свещите и главата. Бензин е допустим в нафтата, само в минимални пропорции. Някой се е престарал в случая.Fiat Marea TD100
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар