Здравейте колеги, карам колата от подписа над 2 години вече и онзи ден едно приятелче което има Опел Астра 1.7 дизел, се качи да ми покара Бравото и му направи впечатление че много се тресе волана когато работи на празен ход. Трябва ли да се притеснявам за някой тампон на двигателя. Вибрацийте са видими с просто око, скоростният лост не вибрира, нито таблото, само волана го прави. Направи ми също така впечатление, че когато изфорсирам на място и задържа около 1500 - 2000 об. имам чувството че цялата кола претриса направо. При вас има ли подобно нещо?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Вибрациите при 1.9 JTD?
Collapse
X
-
Аз имах подобно тресене, но беше при потегляне на точно определено място.При престои не съм сигурен може да е имало, но просто по слаби. Оказа се наистина тампон на двигателя. След смяната няма и помен от проблема никакви вибрации не се усещат, а и доста бързо в един сервиз ги погледнаха и веднага ми казаха че е за спешна смяна.Fiat Punto JTD HLX 1999
-
Re: Вибрациите при 1.9 JTD?
jenti написа:Здравейте колеги, карам колата от подписа над 2 години вече и онзи ден едно приятелче което има Опел Астра 1.7 дизел, се качи да ми покара Бравото и му направи впечатление че много се тресе волана когато работи на празен ход. Трябва ли да се притеснявам за някой тампон на двигателя. Вибрацийте са видими с просто око, скоростният лост не вибрира, нито таблото, само волана го прави. Направи ми също така впечатление, че когато изфорсирам на място и задържа около 1500 - 2000 об. имам чувството че цялата кола претриса направо. При вас има ли подобно нещо?Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002
Коментар
-
Определено щом човек с дизелова Астра е забелязал вибрации означава че наистина ти тресе ненормално.Астрата тресе доста,както с немският,така и с японският мотор.Като цяло трябва да имаш едва забележими вибрации,без да се отразяват в таблото,волана или друга част в интериора.AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
Kawasaki ER-6n'2012
Коментар
-
Re: Вибрацийте при 1.9 JTD?
jenti написа:Здравейте колеги, карам колата от подписа над 2 години вече и онзи ден едно приятелче което има Опел Астра 1.7 дизел, се качи да ми покара Бравото и му направи впечатление че много се тресе волана когато работи на празен ход. Трябва ли да се притеснявам за някой тампон на двигателя. Вибрацийте са видими с просто око, скоростният лост не вибрира, нито таблото, само волана го прави. Направи ми също така впечатление, че когато изфорсирам на място и задържа около 1500 - 2000 об. имам чувството че цялата кола претриса направо. При вас има ли подобно нещо?
Коментар
-
Re: Вибрацийте при 1.9 JTD?
jenti написа:Здравейте колеги, карам колата от подписа над 2 години вече и онзи ден едно приятелче което има Опел Астра 1.7 дизел, се качи да ми покара Бравото и му направи впечатление че много се тресе волана когато работи на празен ход. Трябва ли да се притеснявам за някой тампон на двигателя. Вибрацийте са видими с просто око, скоростният лост не вибрира, нито таблото, само волана го прави. Направи ми също така впечатление, че когато изфорсирам на място и задържа около 1500 - 2000 об. имам чувството че цялата кола претриса направо. При вас има ли подобно нещо?
Коментар
-
emzo написа:Хич не се чуди, а мека връзка и тампон на ск. кутия провери !Fiat Bravo JTD '99
Коментар
-
За лоста - залагам на тампона:Също преди да даваш каквито и да е пари, направи това:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...%F6%E8%E8п.с. ако сменяш тампон НЕ слагай BIRTH, не знам кой разумен човек би сложил такива тампони, където и да е.Това е равносилно на да караш колата без тампониF9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
emzo написа:За лоста - залагам на тампона:Също преди да даваш каквито и да е пари, направи това:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...%F6%E8%E8п.с. ако сменяш тампон НЕ слагай BIRTH, не знам кой разумен човек би сложил такива тампони, където и да е.Това е равносилно на да караш колата без тампониFiat Bravo JTD '99
Коментар
-
Разбрахме се като слепия и глухия :D. На лоста няма вибраций колега, само на волана, меката връзка ще я проверя, но като се позатопли малко, че сега ми е студено да вляза в нея, камо ли под нея . Исках просто да разбера дали това тресене на волана при работа на празен ход го има всяко ЖТД като моето или не е нормално и има някакъв проблем.Fiat Bravo JTD '99
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар