Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Вибрациите при 1.9 JTD?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

да възродя темата Имам алфа 146 1.9 ЖТД преди имах браво със същия мотор (знам за разликата във въртящия момент)Алфата е значително доста по шумна от бравото ! и аз имам доста прилични вибрации на студен мотор, на топъл са поносими, но мотора пак си е шумен.Колата работи повече от отлично (няма пушене, няма забавяне при подаване на газ ) Вибрациите изчезват около 1000 оборота.Смених щангата горе при ангренажа, мотора ми не се тресе в коша като прасе в кочина. Като вдигна капака той леко си вибрира. Къде да е причината за леката вибрация и по шумната му работа ?? Лагера на компресора на климатика ми е за смяна, ролката на алтернатора, ще я погледна утре(предполагам, че като я хвана, трябва да разбера дали е разбита)Демпферната шайба, ще и хвърля едно око. Идеята за вибрации от меката връзка каква е ?? да е блокирала самата връзка ли /?
    мненията и ГЪЗовете много си приличат - всеки го има ама не винаги е уместно да го показва

Коментар

аз подмених горната щанга която захваща двигателя към купето, без особен успех! След леко развиване на тампона (долния) и разхлабване на тази щанга (горе) като че ли се намести малко самия двигател, после затегнах , сега е по добре поне при потегляне!

Коментар

Първо почни с проверка на изправността на горивната уредба и тогава търси механичен проблем.
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Свалих си ремъка, ролката на алтернатора си работи идеално, на зад приплъзва, а на пред върти ротора.всички ролки са отлични без луфтове и виене освен на компресора, който ще го сваля тези дни и ще го пратя за ремонт понеже някой от клапаните ми казаха, че не му заваря и вие лагера ... Абе духа си студено цяло лято време му е за заслужен ремонт демпферната шайба е здрава видимо, няма хлопане на ръка. Понеже бях сменял тампона към купето, реших да го откача (гледах въртях само по един начин застава ) Запалих колата без него и ЧУДО, няма вибрации,няма го бученето в купето .... Връзвам го на работещ мотор (горе от планката за реглажа я местя да застане в най-добра позиция и пак се появява бученето и вибрациите .Сега покарах без този тампон, волана няма да трепне, няма бучене, чува се само шевен звук от впръскване на гориво примесен с лагера на компресора .Тампона който съм взел явно е менте и е прекалено твърд... Някой да даде предложение каква марка и от къде да купя тампон който да си върши работата . Това е непоносимо, а не ми се кара така да натоварвам другите тампони при потегляне .
          мненията и ГЪЗовете много си приличат - всеки го има ама не винаги е уместно да го показва

Коментар

аз също не случих на този тампон,, какви ли не пробвах в магазина и сега съм със преправен стар тампон, но ако караш без него ще прецакаш останалите, особено ако тръгваш често рязко на 1 ва.

Коментар

този тампон е за рязко потегляне и спиране,сиреч помощен,оказва влияние ,но минимално

Коментар

ако го подмениш с неподходящ (твърд или така че да опира на купето) повярвай ми става чудо, табблото може да падне

Коментар

не знам, ще търся някой 2ра рака дори леко разбит, понеже оригиналния отдавана го изхвърлих. Някой по малко закъсан, моя беше здраво сдал багажа иначе, едва ли щях да искам да го сменям. Иначе да сега като изрязвам колата мотора го усещам, че не седи мирен ... Кофти за другите тампони.Понеже нямам катализатор а имам права тръба се замислям за резонаторно гърне. Много се чува бученето по тази тръба А без тампона иначе днес градско цял ден много по приятно без вибрации и бученето в купето :D

Коментар

Aко купувате Birth - може, макар че ако говорите за щангичката, карал съм точно с Birth и нямаше проблеми.Да нямате усукване ?
                    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

А бе не знам дали тази щанга е менте или не, но аз не знам за нито един случай след смяната на тази щанга в купето да се намали вибрацията.Но съм виждал няколко случая как от нормална за дизела вибрация, след смяна на щангата не може да си настроиш огледалото за обратно виждане да ти "показва" задния прозорец за повече от 1 минута. Винаги при смяната на тази щанга с чисто нова, винаги вибрацията се увеличава и това е факт.А бе малоумно инженерно решение. Да хванеш двигателя за най-горната му точка на отместване, породена от вибрацията и да вземе да го вържеш за купето. За това моя съвет, свързан със смяната на тази щанга при видимо напукан тампон - просто не я барайте.
                      A20DTH ЖТД ама не баш
                      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
                        За това моя съвет, свързан със смяната на тази щанга при видимо напукан тампон - просто не я барайте.
                        ’Шзема та послушам.
                        Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                        Fiat Bravo'97 1,6 16v
                        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

emzo написа:
                          Aко купувате Birth - може, макар че ако говорите за щангичката, карал съм точно с Birth и нямаше проблеми.Да нямате усукване ?
                          абе тя тази щанка съм я сукал въртял, само по един начин става. Охлабвам горе планката с с 13ска стягам тампона после нея. Сега излизам по моргите да си търся някой омекнал стар закъсан тампон

Коментар

и аз го отдавам че в следствие на работа, двигателя се е усукал и въпросната щанга, леко опира директно в корпуса на купето с металната си част. Може би е нужно да се наместя едновременно всички тампони, да не говорим за вдигане на двигателя, но е супер неприятно!На колегата препоръчвам да отиде на канал и да разхлаби долния голям тампон да разхлаби преди това въпросната щанга и после да затегне, да се понамести малко мотора!

Коментар

За вибрации си вижте тампона към купето, който е зад двигателя. Тая щанга горе никаква не я върши на празен ход. Евентуално поема усукванията при рязко подаване на газ.

Коментар

при мен проблема е при потегляне и понякога при превключване на 2 ра и 3 та предавка има едно "леко лашване" , но ще погледна и въпросния тампон, колега да ме ориентираш къде да търся?

Коментар

Working...
                                X