Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Вибрациите при 1.9 JTD?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ами да ти кажа то по тия дупки ми е чудно даже как още не сме си затрили колелата, та какво остава за друго.
    Fiat Bravo JTD '99

Коментар

jenti написа:
      Разбрахме се като слепия и глухия :D. На лоста няма вибраций колега, само на волана, меката връзка ще я проверя, но като се позатопли малко, че сега ми е студено да вляза в нея, камо ли под нея . Исках просто да разбера дали това тресене на волана при работа на празен ход го има всяко ЖТД като моето или не е нормално и има някакъв проблем.
      Със същия двигател съм и при мен си ги има...П.П. (и същата броня) :Р

Коментар

Re: Вибрацийте при 1.9 JTD?

jenti написа:
        Здравейте колеги, карам колата от подписа над 2 години вече и онзи ден едно приятелче което има Опел Астра 1.7 дизел, се качи да ми покара Бравото и му направи впечатление че много се тресе волана когато работи на празен ход. Трябва ли да се притеснявам за някой тампон на двигателя. Вибрацийте са видими с просто око, скоростният лост не вибрира, нито таблото, само волана го прави. Направи ми също така впечатление, че когато изфорсирам на място и задържа около 1500 - 2000 об. имам чувството че цялата кола претриса направо. При вас има ли подобно нещо?
        Не е нормално да има, преди 3 години си купих Браво ЖТД нямаше вибрации от около година волана вибрира на място ( но съм убеден че има тампон на мотора ) скоро си взех и Мареа Уикенд ЖТД вибрации няма никакви ( но предполагам, че и там ще се появят по нашите пътища )!
        Fiat Bravo 1.9 JTD
        Fiat Marea Weekend 1.9 JTD
        Fiat Croma facelift 1.9 MultiJet

Коментар

И аз съм с проблем относно вибрациите, особено когато потеглям по-рязко, също така когато превключвам 2 ра и 3 та има едно леко прилашкване, мисля че е от тампона на двигателя(горния с щангата). Някой от предните постове получил ли е задоволителен ефект, че тая тема малко е позабравена.Автомобила е ФИАТ Браво jtd .

Коментар

При мен си е все същото, просто спрях да обръщам внимание вече
            Fiat Bravo JTD '99

Коментар

по принцип браво и брава не страдат от вибрации.имал съм възможност да карам такива с разбити тампони,но вибрации няма.при разбит заден тампон,мърда лоста при превключване,а при разбит преден започва вибрация при завои.в конкретния случай,провери как е щангата горе на двигателя(над ангренажа) и демферната шайба

Коментар

Точно тази щанга, тампона от към двигателя е закъсан, към купето е добре, преправих го малко (набих и залепих гума, в самото каналче което се об)разува на самия тампон,но май така се губи ефекта, защото гумата която набутах е твърде плъна), аз затова и питам за мнение че ако купя тая щанга с тампоните стува около 55лв, намерих я за 33лв не са малко пари а това дразни. Коагато свалях тая щанга, направих едно завойче без нея да видя как е колата, голяма разлика неоткрих в вибрациите?

Коментар

С тая щанга и без нея, едва ли някой ще усети разлика в поведението на колата на празен ход.
                  F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                    С тая щанга и без нея, едва ли някой ще усети разлика в поведението на колата на празен ход.
                    Какво имаш в предвид?

Коментар

Тя играе много малка роля, целта е да стабилизира мотора при рязко потегляне и рязско спиране.
                      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Айде да ви пусна една кукичка. Ролка генератор. От нея как тресе самоооо.
                        Lancia Lybra 1.9 JTD LX - италиянския мерцедес

Коментар

Deqn написа:
                          Айде да ви пусна една кукичка. Ролка генератор. От нея как тресе самоооо.
                          Знаем, знаем = http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56681
                          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

При Бравото незнам да има такава, сменял съм лагера на генератора но за ролка незнам
                            Fiat Bravo JTD '99

Коментар

Сега отворих eper. Като гледам е същата система като на Либра. Би трябвало да е лагерувана ролка.
                              Lancia Lybra 1.9 JTD LX - италиянския мерцедес

Коментар

Самият лагер е по специфичен, дали не е и демпферен ако не се лъжа, знам само че ми струваше близо 100лв тоя смотан лагер :D
                                Fiat Bravo JTD '99

Коментар

Working...
                                X