Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мнение за 1.9ТД 75

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Мнение за 1.9ТД 75

    Колеги понеже намирам доста недостатъчна информация за 1.9-75 ДВГ и по точно Марея с този двигател, кажете нещо за него .Надежден ли е, как е ценово на подръжка, слаб ли е за Мареята седан ,как гори .Благодаря предварително за всякакви мнения.
    Fiat Stilo 1.2 16V 2003г.

    #2
    За мен лично, много несполучлив мотор (не че е лош, просто при наличието на ТД100 е излишен). ТД75 и 1.4 за мен са черните овце. Защо не го харесвам:- идентичен разход с ТД100- ниско ниво на оборудване- много слаб като динамика (особено на Мареа, дори че учудвам че се предлага)Почети не се сещам за някакви предимства. Помпата е Bosch (ако това е предимство изобщо), няма електронно управление на аванса (от там липсват проблемите с авансатора). Като цяло може да се каже, че е една идея по-надежден, но пък и рядко се среща. От там части втора употреба може да са по-трудни за намиране.

    Коментар


      #3
      Значи като механика ,мотора е същия като ТД100.Липсват му интерколера и турбо компенсатор и от там идва "по-слабия" мотор.Този мотор също си има управление колкото и да е чудно.Иначе всички части които трябва да се сменят при обслужване са същите и цените са същите.Успех!!!

      Коментар


        #4
        колега аз карам 1.9 тд 75к. минал съм над 150 000км. Правил съм лично ремонтите.Много съм доволен.Двигателя е достатъчно мощен да захрани климатика и при настъпване над 100км да наема.Гори 5.2 извън града при икономично каране и към 8-9 градско неикономично каране.Скоро смених сигменти защото гореше масло,но палеше на четвърт.Сменял съм водна помпа и турбина.Ремонти които и на други коли са налужащи.Поне не ти трябва комп. за реголиране на обороти и др.Ако имаш въпроси за нещо по конкретно пиши на лични.
        фиат брава 1.9тд 75к 1997г октомври

        Коментар


          #5
          Аз също карам ТД75 вече 3 години,както и продължавам да си го карам,може да не набира като ТД100 но пък нямам никакви проблеми....нито с дебитомери,нито с компютри,нито с авансатори(на които цените са ...).....всичко е механика.На мен ми гори 5-6 градско,а на дълго ми пада под 5.

          Коментар

          Working...
          X