Днес, пътувайки по магистралата за пръв път се появи някакъв странен симптом, който ме навежда на мисълта, че отново имам някакъв проблем. Става въпрос за това, че карайки си на 5та предавка с около 100 км. и малко под 2000 оборота колата си върви нормално, но като натисна газ да ускоря и волана започва да се тресе, както и цялата кола. След като набрах до 130 реших да върна от газта и този път не тресеше. По-късно в града пробвах това дали се получава и на по-ниските предавки, но колата си ускоряваше нормално и нямаше никакво тресене след 2000 оборота. Според вас на какво може да се дължи подобен проблем ?П.С. Не знам дали има нещо общо с това, но от преди време съм забелязал, че когато съм в по-високите обороти и натисна съединителя да сменя на по-висока предавка например и се чува един странен шум докато падат оборотите (като завъртане на някакъв лагер го оприличавам), но не съм му обърнал някакво внимание...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Fiat Stilo 1.9 JTD тресе при по-висока скорост
Collapse
X
-
Залагам на съединител, ако съм познал да споделиш. Валео рулллз Каретата ако се разбият имат същите симптоми.За да ги елиминираш - вдиагаш колата на крик първо от ляво, после от дясно.Изключваш АСР и ускоряваш до 1500рпм на 5та, мачкаш газта и гледаш дали тресе.Застопори си колата хубаво !И един страничен въпрос, как може да дадеш една торба пари за маховик и съединител и да НЕ смениш една кирлива помпа за 200лв ?F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
@Emzo, ще го изпробвам този номер, но понеже съм в София в момента, ще е чак в петък за съжаление. А за лагер-помпата - всички майстори, които я гледаха казаха, че няма смисъл да се сменя и е здрава - тя или работи или не. Иначе незнам как ще се прецака съединителя при положение, че август месец съм сменил всичко по тази система без тази лагер-помпа както казах.Fiat Stilo 1.9 JTD 115hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар