Колата ми е с двигател 1.9 жтд. Проблемът е следния : На ниски обороти няма никаква мощност. Като започне да надуа турбото сила се появява, но е незадоволително. Около 1700 об. има нещо като дупка до към 1800 об където колата никаква я няма. Диагностиката не показва нищо нередно. Разхода на гориво е завишен доста - 7 извън града, до към 10 в града. Предложиха ми варианти с сваляне на турбото ( понеже проблема вероятно бил там) . Само че не съм сигурен в това, защото на ниски обороти я няма никаква. Трябва да я форсирам за да тръгна. Някакви предложения по въпроса?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Загуба на мощност JTD
Collapse
X
-
Каква точно е колата?Провери за целостта на въздушните пътища преди турбото и след него.Най добре е да я закиш и да следиш данните на датчиците(най вече на MAF,MAP,както и налягането в рейла) докато колата е в движение.Всеки уважаващ себе си сервиз трябва да ти предложи този метод.Колата пуши ли(черно,бяло,синьо)? Работи ли мотора равномерно?AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
Kawasaki ER-6n'2012
-
emzo написа:naskobg написа:Колега, първо виж дали изолацията на капака - като велтер е - не ти запушва отвора на въздуха отпред.Фиат марея уикенд 1.9ТД100
"Доброто винаги побеждава злото.Така че, който победи,той е добрият!"
Бат Бойко победи...но се оказа,че не е добрият!!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар