Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Stock или Remap ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Stock или Remap ?

Чипосаните колеги да споделят при 130км/ч (примерно) разхода им по-висок или по-нисък е от сток ?Че тука има един агент дето не му увира главата Абе като цяло, при нормално каране как е разхода ?
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Re: Stock или Remap ?

emzo написа:
    Чипосаните колеги да споделят при 130км/ч (примерно) разхода им по-висок или по-нисък е от сток ?Че тука има един агент дето не му увира главата Абе като цяло, при нормално каране как е разхода ?
    При нормално каране без промяна.

Коментар

Re: Stock или Remap ?

Airfan написа:
      При нормално каране без промяна.
      Съвсем логично е.+1Все слушам "приказки" как някой си чипосал колата и тя от 105 коня станала 145 коня и видиш ли разхода му паднал с 1-1.5 литра/100км (за jtd105 става въпрос в случая)ПС:Трябва да се опише в подробности какво значи нормално каране.

Коментар

Под нормално каране аз разбирам освен някаква скорост и плавно ускорение.Уви такова вероятно не съм способен да правя. ВИНАГИ ще има някой, който да ме изнерви и при извънградско пътуване да се налага да правя kick down на нафтата Факт е, че разхода ми е малко по-висок от колегите около 5.5/100 при скорост до 110км/ч. При скорост около 130-140 км/ч ми е 6/100 засичал съм го няколкократно. Но тази скорост като я лепна и я подържам по целия път където е възможно.За добро или лошо никога не съм я карал сток моята, за да усетя разликата.
        "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
        Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

Е добре де, от чип до "чеп" може да има разлика - балкан.А за да има цялата работа следва да се предоставят логове примерно за пробег от 3 или 5 км на една и съща отсечка, със круиз за да в достоверен теста. И по възможност да се тества с една и съща кола.Всичко друго е общи приказки и недостоверна информация.
          Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
          ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

pr_00f написа:
            Е добре де, от чип до "чеп" може да има разлика - балкан.А за да има цялата работа следва да се предоставят логове примерно за пробег от 3 или 5 км на една и съща отсечка, със круиз за да е достоверен теста. И по възможност да се тества с една и съща кола.Всичко друго е общи приказки и недостоверна информация.

Коментар

tyson написа:
              Под нормално каране аз разбирам освен някаква скорост и плавно ускорение.Уви такова вероятно не съм способен да правя. ВИНАГИ ще има някой, който да ме изнерви и при извънградско пътуване да се налага да правя kick down на нафтата Факт е, че разхода ми е малко по-висок от колегите около 5.5/100 при скорост до 110км/ч. При скорост около 130-140 км/ч ми е 6/100 засичал съм го няколкократно. Но тази скорост като я лепна и я подържам по целия път където е възможно.За добро или лошо никога не съм я карал сток моята, за да усетя разликата.
              Мога да потвърдя до голяма степен казаното от тайсън. При поддържане на скорост 130 км/ч на магистралата и изминати 500 км почти само с тази скорост, средният разход ми беше 6.3 л / 100 км. При друг преход от 1600 км и поддържане на скорост от 90 до 130 средният ми разход беше 4.6 л / 100 км.В общи линии при нормално каране без ръчкане по светофарите разходът се запазва. Обаче, когато педалът винаги е натиснат до долу и съм първи по светофарите ми скача с поне литър нагоре.

Коментар

Засичал съм я моята Марийка преди и след ремапа.Скача доста разхода от сток,ако винаги е на 100% педала на газта,но при постоянна скорост 130км//ч примерно наистина разхода ми е по-нисък с около 0.5-1литър на 100км.Когато Росен ми прави мапа пипнахме и респонса на газта.Сега педала е много по-чувствителен и при тази скорост е натиснат много по-малко процентно от преди мапа.Изобщо не мога да си позная колата,изключително много съм доволен от всичко освен от гадното тресене преди 2500 об/м и то най-вече при повече от 75% натиснат педал на газта.Но вече и свикнах и никога не го натискам рязко и докрай,а повече си я изрязвам и тогава включвам по-висока предавка.А доускорението (еластичността) на мотора е просто пословична .Изключително задоволство изпитвам,когато видя в огледалото некои газарчерта с Баварец и Гоуф как се опитва да ме задмине,но като застане успоредно до мен в лявата лента подавам газ и виждаш после лица недоумяващи как Фиат Комби може да прави такива ластици .Верно зад мен става малко чернилка,но това не ми прави впечатление още от времето,когато карах Икарус .Поздрави.
                EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ

Коментар

Чернилката е точно чара на дизела А Итан по-изпчерпателен просто не може да бъде, а дано сега агента прочете написаното и го обмисли добре.
                  F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Абе,Емо,ти само пускаш някакви теми и не взимаш отношение по въпросите.Що така бе мен Както и да е.Агентът би трябвало да съм аз.Та какъв е спорът ми с Емо.(ако може да се нарече спор).Аз твърдя че при мапната кола няма как разходът да падне спрямо стоковия софт с цели 1-1.5 литра.Това за мен е абсурд.Нека Емо ми го обясни как може да стане тази работа ама като на малоумен искам да ми го обясни. Тук в темата всеки може да сподели своите наблюдения върху разхода си сток и мапнат.Това обаче не е критерий.Да вземем колегата Емо и неговото Стило,че има темпомат,и да приложим предложеното от колегата @pr_00f,обаче искам да видя какъв софт ще сложи за "матнат-ия" тест,щото може да се "хитрува" Жоре (itan75), не знам точно какво имаш в предвид под пипахме "респонса на газта".Аз ти имам файла и не виждам такова нещо.Ако под модването на картата - обороти,товар/%газ,впръскано гориво имаш в предвид "респонса на газта",то това е първата карта която задължително се пипа при мапване и на всички мапнати коли тя е променена.Казваш че при постоянна скорост 130км/ч разходът ти е 0.5-1.0 литър под стоковия.Можеш ли да го докажеш това или поне кажи как си го измерил.Предлагам да логнеш на загрял мотор за 10км със 130 чипнат и после сток и ми кажи на колко % е била газта и колко е било горивото в единия случай и в другия.От сега предвиждам че горивото ще е почти едно и също.За да поддържаш тази скорост ти трябва дадено количество гориво,съответно даден товар на мотора/% натиснат педал.Много зависи как е направен софта. Но ако не е напънат още от 25%,а е както на повечето коли от 75% то докато педалът е под 75% си караш сток.От къде на къде ще ти пада разхода Другият вариант напънат е още от 25%.В този случай исканото гориво е повече и затова не е нужно педала да е натиснат "толкова" за да поддържаме скоростта.Но горивото си е същото както в предния случай. При комън рейла всичко е свързано : обороти,товар,налягане на горивото,връскано гориво Емо като мапнал колите на повечето от вас трябва да ги знае тези неща.Ще взема да му дам да мапне и мойта та да ми падне разхода с лътър-два че сега ми гори като когато бях сток. Малиийй,голямо писание стана.Може да съм казал някоя глупост,а може и всичко дето го казах да е глупост Поне казвам нещо.

Коментар

Aaаа не казвам кой е Агентът.Тоя Емо знам, че мапвал само негови хора. Ама и аз не мога да се вредя
                      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Описаното от jannyboy е валидно за JTD 105, тъй като при този мотор няма как да се управлява налягането на турбината, но при JTD 115 може да се играе и с това, което би могло да доведе до падане на разхода, но дали е така - кой ще ми каже?

Коментар

emzo написа:
                          Aaаа не казвам кой е Агентът.Тоя Емо знам, че мапвал само негови хора. Ама и аз не мога да се вредя
                          Ей,не искаш да изневериш на стила си Айде малко в твой стил :Има един колега Емо от Зарата близо до Канзас сити,на има няма 30-33 км,мога да ти дам координати на ЛС.Обаче за тоя неговия агент на Емо-имам му само гсм-а.Ако го искаш-пак на ЛС. За Коледа може и да те уредим мапнат и с нисък разход

Коментар

Нищо не искам аз, искам само да видя отзивите на колегите Всъщност искам бензинова турбо кола ама и верига бензиностанции искам да имам
                            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                              Нищо не искам аз, искам само да видя отзивите на колегите
                              Това е супер.Ама включи се и ти де,не се срамувай

Коментар

Working...
                              X