Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Застуди се, как палите сутрин ? (клипове)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

BO написа:
    danzel-jtd написа:
    е нема палене,падна акумулатора,варзах се с кабели и пак нема паленесега забутахме колата на слънце,може да размръзне малко,че сигурно филтъра е замръзнал.п.п. сипах 3 литра бензин 95 на 30-33 литра нафта.Стискайте палци да запалим.
    Не се прави така.С този бензин нищо не си направил. Трябва да се налива преди нафтата.Просто се надявай като се покачат днес температурите с 10-на градуса да отпусне нафтата.Моя съвет е да не зареждаш от тази бензиностанция, конкретно от тази, която си заредил, а не като марка.
    а да полея малко тоя филтър с топла вода.ще помогне ли?
    Bravo 2.0 Multijet 165 2009

Коментар

danzel-jtd написа:
      BO написа:
      danzel-jtd написа:
      е нема палене,падна акумулатора,варзах се с кабели и пак нема паленесега забутахме колата на слънце,може да размръзне малко,че сигурно филтъра е замръзнал.п.п. сипах 3 литра бензин 95 на 30-33 литра нафта.Стискайте палци да запалим.
      Не се прави така.С този бензин нищо не си направил. Трябва да се налива преди нафтата.Просто се надявай като се покачат днес температурите с 10-на градуса да отпусне нафтата.Моя съвет е да не зареждаш от тази бензиностанция, конкретно от тази, която си заредил, а не като марка.
      а да полея малко тоя филтър с топла вода.ще помогне ли?
      Ами може и да помогне, а може и да не помогне.Ако нафтата е много зле нищо няма да помогне. Или трябва да излееш 5 кофи с топла вода докато промени малко нещата.И ако пък нафтата е много зле ще запали ще поработи 1-2 минути и пак ще загасне.Демек пробвай сега като е станало вече -10. Защото до -10 и без добавки лятната нафта не трябва да прави мизерии.
      A20DTH ЖТД ама не баш
      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

nikolce написа:

Коментар

nikolce много яки рингове
          "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
          Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

Преместих колата на слънце и запалих.Колеги,сега след като имам бензин в резервоара 30/3 утре сутрин дали ще имам проблем с горивния филтър,като се има впредвид че вече съм я юркал доста и е промила така да се каже филтъра?Усещам миризма на бензин в купето.

Коментар

След малко отивам да пробвам мойта кочина ще запали ли :D ами чакам да стане още малко по-студено. Колата не е палена от 2 месеца
              Тря'а напиша нещо тука, нали

Коментар

Ето как запалих аз вчера сутрин http://www.youtube.com/watch?v=YX9cOH3pez8
                Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                Fiat Bravo'97 1,6 16v
                Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Моля да ме извините колеги, може би не е мястото да пиша тук за Пежо Ранч, ама всичките ни служебни коли са такива. Така, от два дена вече не палят, нафтата е замръзнала, пробвахме с подгряване на картера с горелка, подгряване на помпата с топла вода, накрая даже навряхме един сешоар за горещ въздух във смукателния въздуховод, и , няма палене и това е, варти ама не пали, не знам какво да правим освем да чакаме по топло време
                  Fiat Stilo 1.9 JTD 115 hp 2004 год. март

Коментар

vanyo_83 написа:
                    Моля да ме извините колеги, може би не е мястото да пиша тук за Пежо Ранч, ама всичките ни служебни коли са такива. Така, от два дена вече не палят, нафтата е замръзнала, пробвахме с подгряване на картера с горелка, подгряване на помпата с топла вода, накрая даже навряхме един сешоар за горещ въздух във смукателния въздуховод, и , няма палене и това е, варти ама не пали, не знам какво да правим освем да чакаме по топло време
                    Това остава. В милата ни татковина нека още да сравняват цената на Дизела тук и в Юръпа.За нашите служебни писах - Форд Торнео. 4 от общо 10 запалиха. ( в Бургас беше значително по-топло от Русе де -11 през деня до -15 през нощта. Днес запалихме и другите. Помогнахме им с "още ток". Въртяха, като изоглавени, пукаха, димяха, тресяха, ама запалиха. Две коли се "задавиха" в движение, но го преживяха. Утре ще я мислим пак. Такъв тормоз на личната си не мога да направя. Ще чакам топли дни.
                    A17DTС/S
                    Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

12 часа е стояла на паркинга в бачкането. Термометъра показва -12 но е -15*С. http://www.youtube.com/watch?v=_wzl7...utu.beДнес за около 30км видях поне 30 закъсали МПС-та. Някои колеги с бензинови автомобили не бяха могли да запалят

Коментар

Аз тази сутрин запалих на 3-тото 4-тото завъртане на стартера , но подгрях 5 пъти . Не съм слагал никаква добавка в нафтата .
                        Fiat Brava 1.9 TD 75

Коментар

аз не можах да запаля нафтата дори не стигна до двигателя при -10 толкова показваше
                          Mercedes E200 coupe

Коментар

chaveto написа:
                            12 часа е стояла на паркинга в бачкането. Термометъра показва -12 но е -15*С. http://www.youtube.com/watch?v=_wzl7...utu.beДнес за около 30км видях поне 30 закъсали МПС-та. Някои колеги с бензинови автомобили не бяха могли да запалят
                            Доста по добре от pakumba... Ама е и доста по топл де...Тази сутрин пътувах при -20 - -18...Прозорците ми замръзваха отвътре от влагата която парното вдигаше от стелките...А колко закъсали камиони имаше само... Не е истина... Даже и нашия служебния Ама как паля не мога да пробвам, щото спим на 5 градуса в момента... Нали си ми е глезена тя...Ама на - 7 като си тръгвах от работа, с изгоряла подгревна свещ запали без да подгрявам... Аз така си паля... Не чакам...След 15 години каране на бензинки трудно се променят навици
                            Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Привет и от мен! Таз заран при -20гр, така казаха по радиото в 7,00часа, моята запали от 4-тия път, то 15-20сек въртене, Но като се има предвид моита система за пълнене,мисля че нормално за обикновенна стандартна система на бош помпа, дето налягането е впъти по мако от комън рейл и и подобни си помпи, Иначе лри минус14-15гр си пали от раз, но таз заран се озори малко, но най интересното ми беше добавката за дизел бе замръзнала на половина от течността,което би трибвало да държи до минус 26 гр както е отбелязано на етикета и аз мисля таз добавка ми помага, но уви това е измама, добавката е на кастрол ТДА-ДИЗИЕЛ , ТАКА ЧЕ КОЛЕГИ тия добавки са ташак работа, само ни взимат парите, да не забрвя колата ми е фиат палио 1,7тд с стандартна нафтова печка
                              Fiat palio 1.7td

Коментар

При -12 проблемите не се проявяват. Всичко започва след -20.Както се вижда вчера при -15 няма нито една кола да не е запалила.При -20 картинката е вече съвсем друга. От там нагоре всеки 1 градус понижаване става интересно.Правил съм си доста експерименти и до сега не съм могъл да "парафиназирам" и лятна нафта при -10 -12 градуса.Всичко става от -20 и нагоре.
                                A20DTH ЖТД ама не баш
                                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Working...
                                X