Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Много странен проблем с Мултипла 1,9 JTD

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Нали беше оправил всичко ?http://www.axm-auto.com/index2.php?b...menkl=1&show=1
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Явно не съм се изразил правилно. Като смених вложката и си запали нормално. Ама после като дойде вечерта и захладня и пак почна да си прай каквото си знае. Мерси за линка, аз датчика го знам колко струва, ама се чудех дали може да е в него проблема, понеже незнам какво му е устройството и дали може да се влияе от температурата на околния въздух.
      Когато господ не можал да направи правия силен, направил силния прав !

Коментар

http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=46923
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Благодаря за линка. Доколкото разбрах, датчика е податлив на влияние от температурата когато се прецака. Сега остава да разбера къде на мултиплата се намира това чудо и как да стигна до него. Заради странната форма на предницата, мястото под капака е още по оскъдно. Ако я кача на канал дали ще се види къде е ?

Коментар

Датчика на коляновия вал (датчик запалване) се намира нейде отдоле на колата Поне при моето jtd105 достъпа до него беше от канал.
            Steliyan's Life!
            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Първо си оправи проблема със захранването и после ако пак не иска да пали търси проблем.Щом при подаване на контакт не светят контролните лампи значи имаш някакъв проблем със захранването.

Коментар

Съгласен съм, че сигурно има проблем, но как да разбера къде е ? днес я закачих на диагностика и за съжаление според ФЕС всичко си е наред. и пак така, като е топло времето няма проблем. сега чакам да изстине и да сляза да видя ще запали ли или не. и тогава да я закача пак на ФЕС да видя какво ще каже.

Коментар

Колко може да струва едно реле за подгряване на ЖТД. и от къде да търся да си купя, тъй като в АХМ няма такова.

Коментар

Преди малко намерих реле и го смених, проблема обаче се оказа, че не е и в него. Значи клемореда и релето отпадат. Предпазители също отпадат, тъй като всички са здрави. сега е на ред датчика на коляновия вал. И като го сменя и него и ако не се оправи, я зазимявам и ще ходя пеша.

Коментар

Aко проблема беше в релето, щеше да ти мига едно реотанче на таблото.
                      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Малко банално, ама провери ли акумулатора.
                        Marea Weekend HLX Jtd 110

oO(_)____////____(_)Oo

Коментар

Абе то не е банално ама... проверих го. Той е сравнително нов, замерих го, напрежението си е нормално, клемите са почистени и намазани с технически вазелин. За релето.... странното е, че реотанчето започна да мига след като смених релто. Но и това което сложих е работещо, тъй като го свалих от работещ автомообил. Абе както казва жената, имаме си дух в колата. Това реле от къде взема управление? Може ли да има някаква връзка с имобилайзера? и ако може, има ли някакъв начин да го заобиколя имото?

Коментар

Дай ми едно смислено обяснение, защо се насочи към релето за подгрева ?
                            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Тъй като използвам принципа на пробата и грешката, установих, че когато дам на контакт и не ми светнат лампите, същото това реле не включва. Естествено, сетих се, че може да има проблем с управлението на релето, ама като незнам кои и от къде го управлява, реших, че е възможно самото реле да е дало фира и да включва когато то си реши. Та за това реших, че най лесно ще е като пробвам с друго реле. Сега вече знам, че проблема не е в релето и почвам да търся кои и от къде го управлява. И по важното, как го управлява.

Коментар

http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=62080 мисля, че при теб е същото реле, но не ти е там проблема !!!
                                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Working...
                                X