Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ПУНТО 1.9D 2000г. ПРИДЪРПВА НА СРЕДНИ ОБОРОТИ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ПУНТО 1.9D 2000г. ПРИДЪРПВА НА СРЕДНИ ОБОРОТИ

Здравейте!От 1г. имам Фиат Пунто 1.9Д При нормално ускорение на 4 и 5 предавка от 70- до 90 км имам придърпване като недостиг на гориво. Когато ускорявам съвсем плавно или по-рязко от нормалното нямам такъв проблем. Закачвахме го на компютър но не показва да има някакви грешки. горивния филтър го сменях няколко пъти но няма ефект. При пуснат климатик това придърпване почти го няма или ако се появи е съвсем слабо.С ГНП-ЛУКАСБЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗА СЪВЕТИТЕ !

Забрави да споменеш че освен че е Лукас е с изцяло електронно управление т.с. ЕПИК помпа.Единственото нещо което можеш да провериш без компютър е за наличието на въздух,само дето не се сещам как точно ще го направиш в режима когато имаш проблем :D :D :D Само на компютър и да се запишат показания е този режим,друго не се сещам какво да ти кажа за сега!Поздрави!!!

Коментар

Здравейте. FIat Stilo 1,9 Jtd 2003 И аз имам същия проблем. Придърпването ми се появява около 1100-1400 об. Много е дразнещо, особено ако караш с около 70-80 на 5-та. Няколко пъти ходих на майстор, закача я на компютър, нищо не показа. Проблема ми се появява само ако карам с равна газ - т.е. нито ускорявам нито забавям, около тези обороти. Не знам вече какво да търся и къде да гледам... Моля посъветвайте ме къде във Велико Търново мога да търся помощ? И проблема не е постоянен - когато е топла понякога си върви нормално, понякога придърпва лекичко.. когато е студена почти винаги се появява проблема и впоследствие може и да изчезне може и само да намалее степента на придърпване .. вече около 2 месеца я карам така, смятам че не добре това.. не знам какво да правя.
      Fiat Stilo 1.9 Jtd 115 2003 MultiWagon

Коментар

stooes написа:
        Здравейте. FIat Stilo 1,9 Jtd 2003 И аз имам същия проблем. Придърпването ми се появява около 1100-1400 об. Много е дразнещо, особено ако караш с около 70-80 на 5-та. Няколко пъти ходих на майстор, закача я на компютър, нищо не показа. Проблема ми се появява само ако карам с равна газ - т.е. нито ускорявам нито забавям, около тези обороти. Не знам вече какво да търся и къде да гледам... Моля посъветвайте ме къде във Велико Търново мога да търся помощ? И проблема не е постоянен - когато е топла понякога си върви нормално, понякога придърпва лекичко.. когато е студена почти винаги се появява проблема и впоследствие може и да изчезне може и само да намалее степента на придърпване .. вече около 2 месеца я карам така, смятам че не добре това.. не знам какво да правя.
        http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=40504&highlight=%EF%F0%E8%E4%FA%F0 %EF%E2%E0%ED%E5
        Marea Weekend HLX Jtd 110

oO(_)____////____(_)Oo

Коментар

Благодаря за препратката изчетох всичките 21 страници и установих, че най вероятно колегите обсъждат различен вид придърпване и с възможни причини почти всичко, както и факта че решение са намерили само тези, които не са имали проблем като моя. Факта че последното мнение там е от Вто, 27 Юли 2010 12:58:54 ме навежда на мисълта, че никой вече не се занимава с този проблем и всички си карат придърпващите коли. Дали тук или там да продължа? Защото ме дразноти въпросното придърпване и много бих искал да намеря решение.
          Fiat Stilo 1.9 Jtd 115 2003 MultiWagon

Коментар

Всеки иска на готово, тебе като те дразни придърпването .....- изтества ли си дюзите ?- направи ли лог в движение, точно когато придърпва ?- провери ли въздушните и турбо пътища ?- а горивните ?
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

stooes написа:
              Благодаря за препратката изчетох всичките 21 страници и установих, че най вероятно колегите обсъждат различен вид придърпване и с възможни причини почти всичко, както и факта че решение са намерили само тези, които не са имали проблем като моя. Факта че последното мнение там е от Вто, 27 Юли 2010 12:58:54 ме навежда на мисълта, че никой вече не се занимава с този проблем и всички си карат придърпващите коли. Дали тук или там да продължа? Защото ме дразноти въпросното придърпване и много бих искал да намеря решение.
              Сега видях, че си 1.9D и описаните неща в онази тема може да не се отнасят за твоя двигател и по специално дюзи.

oO(_)____////____(_)Oo

Коментар

Не, той е със Стило JTD
                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                  Не, той е със Стило JTD
                  Обърках се

oO(_)____////____(_)Oo

Коментар