Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Интеркулер за тд 75 БРАВО

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Интеркулер за тд 75 БРАВО

Колеги възможно ли да се постави интеркулер от ТD100 или JTD на TD75,и въпроса е дали изобщо има смисъл,ще стане ли по пъргава колата,ще гори ли повече.....

Не се сещам, дали дебита на турбините бе различен. Ако е така, то турбото няма да успява да пълни и кулера и ще се увеличи много лага. Второ, на тоя мотор са различни и помпите /Бош/ и ако се смени и турбината, ще трябва да се коригира и горивото според надува, обороти и въртящ момент. Тоест, там характеристиките няма да паснат.
    Fiat Marea TD100

Коментар

Точно тук е голямата разлика между двата мотора!!!На ТД75 помпата е Бош и на нея няма монтирано устройство(турбо коректор),така че ако ще два колера да се сложат ефекта ще е нулев.Ако иска човек да се заиграе с точно тази модификация трябва да се направи една хибридна помпа(зада има турбо коректор) и от там на татък творете на воля,кеф ви турбо,кефи колери и т.н.Ако са искали да ги изстискат фирмените инжинери със сигутност знаят как!!!Поздрави!!!

Коментар

С две думи и да се сложи кулер няма да има ефект...а може ли да се повреди нещо ако решим да опитаме....като например да се издуха турбото или повреди по помпата...Поздрави

Коментар

Няма да я счупиш колата ако си сложиш колер.Просто ще си направиш една гимнастика от която няма да има ефект при тези обстоятелства.Ти със сигурност ще дадеш доста кинти за колер и пътища.по добре помисли за хибридна помпа !!!Това е нещото което му трябва на този мотор!

Коментар

Е като няма турбо коректор помпата как разбира колко е надуло турбото и колко нафта да пусне?Доколкото знам турбокоректора се слага заради турбината, не заради интеркулера.
            http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
            Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
            FIAT БРАВО 1.2 16v
            ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
            FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Така или иначе вече имам кулер,така че като си намеря пътища ще пробвам.....Пак каквото сабя покаже

Коментар

infineon написа:
                Е като няма турбо коректор помпата как разбира колко е надуло турбото и колко нафта да пусне?Доколкото знам турбокоректора се слага заради турбината, не заради интеркулера.
                Точно тук е гъдела!Помпата не разбира че трябва да пусне повече гориво.Следователно със или без колер все тая.Идеята е да вкараме повече въздух-добре,но на него му трябва повече гориво иначе -нищо! Същото важи и за обратната ситуация,на горивото му трябва въздух иначе ще пуше яко.

Коментар

интеркулер за тд75 БРАВО

4api написа:
                  Така или иначе вече имам кулер,така че като си намеря пътища ще пробвам.....Пак каквото сабя покаже
                  Здравей колега.Какво стана с интеркулера.Как е.Питам те защото и аз мисля да си слагам,но на моята мисля, че е имало.Пиши.

Коментар

iuly_vn написа:
                    Не се сещам, дали дебита на турбините бе различен. Ако е така, то турбото няма да успява да пълни и кулера и ще се увеличи много лага. Второ, на тоя мотор са различни и помпите /Бош/ и ако се смени и турбината, ще трябва да се коригира и горивото според надува, обороти и въртящ момент. Тоест, там характеристиките няма да паснат.
                    Колегата е написал по горе голям лаг и нищо друго.Турбината на ТД 75 е по-малка от на ТД 100.Пиша още по-малка защото и на ТД 100 не е кой знае какво.
                    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Working...
                    X