Здравейте!Купих термостат бехр 83 градуса, сложих го в маркуча и сега като карам минава леко над средната дълга чертичка, нормално ли е това?Колата е Мареа Тд-100. вижте снимките>>
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
След смяна на термостат- май прегрява!
Collapse
X
-
Ето една съществена грешка, която и аз допуснах при монтажа. Не се монтира във тоя маркуч а в десния, който е изходящ. Аз също, в началото го бях монтирал там и се подведох заради положението на оригиналния термостат. По този начин, течноста не пренинава през сензора му, който не се загрява достатъчно и отваря със закъснение /на доста по-висока температура/. Монтира се в маркуча отдясно на снимката.Fiat Marea TD100
-
iuly_vn написа:Valiosport написа:Това не е нормалноТеоритиците си лаят, голфа си върви!
Коментар
-
То на снимката, хич не е нормално. Аз, с почти 25 г. стаж като шофьор, се стряскам от показания над средата. Щото не веднъж, съм брал ядове от прегрявания. Казвам го не за друго, ами само да споделя опит. Хич не ме кефят температури, над нормалното, та дори и само отчетени според таблото. Освен това, термостата от снимката на колегата е монтиран на неправилното място. Тоест не отваря на време. Автора най вероятно, се е водил по темата за ЖТД. Но там на снимките е объркващо, поради разположението на маркучите, което се различава от ТД мотора.Fiat Marea TD100
Коментар
-
Колега iuly_vn ако приемем показанията на таблото за меродавни,то те едва ли са се променили с промяната на вида термостат.Пет градуса едва ли ще объркат нещо освен към икономичност.Всички коли които съм имал и карал съм се старал термостатите им да отварят ,където аз желая -поне 90 градуса-. Стигал съм до там да подлагам на тарелката 3мм тинол за да го постигна. Освен това моторите винаги са ми завити с дебело кече а сега и с микропореста гума -нали сме 21 век :D -и зима и лято не съм прегрявал мотор.Това го казвам от 32 годишен опит и ,,ебаване,, с автомобили и двигатели.Няма да е лошо да се срещнем и поговорим някога-винаги с удоволствие чета постовете ти :DУмные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100
Коментар
-
кроко61 написа:Колега iuly_vn ако приемем показанията на таблото за меродавни,то те едва ли са се променили с промяната на вида термостат.Пет градуса едва ли ще объркат нещо освен към икономичност.Всички коли които съм имал и карал съм се старал термостатите им да отварят ,където аз желая -поне 90 градуса-. Стигал съм до там да подлагам на тарелката 3мм тинол за да го постигна. Освен това моторите винаги са ми завити с дебело кече а сега и с микропореста гума -нали сме 21 век :D -и зима и лято не съм прегрявал мотор.Това го казвам от 32 годишен опит и ,,ебаване,, с автомобили и двигатели.Няма да е лошо да се срещнем и поговорим някога-винаги с удоволствие чета постовете ти :DFiat Marea TD100
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар