Здравейте! Поздрави за всичко хора в този форум. Прегледах доста метериали тук, най - вече за дизеловите двигатели на Fiat Bravo. Изключително съм впечатлен от начина по който си помагате и компетенциите на някой хора в форума. Готвя се следващата година, на пролет да си купувам кола и съм се насочил към Fiat Bravo. Това което ме интересува и търся вашият съвет е коя модификация на Fiat Bravo ще е най - удачен за мен. Накратко, колата ще я ползвам да ходя до университета и не толкова за скоростно каране и някакви такива, които да измъчват колата. В същото време, не ми се иска да е съвсем "пенсионерска" и да се тътря по пътищата. Сами разбирате, че такива като мен, не винаги имат големи възможности за подръжка на колата. От това което разбрах JTD двигателите са по - нови, икономични и малко по - бързички. Но сам за себе си си мисля, че колкото и хубав да е този двигател, солено ще ми излезе да я отремонтирам. Въпросът ми е дали да се оглеждам за TD или JTD, кой вариант ще ми излезе по - евтин за подръжка, що годе надежден. Колкото и малко да познайвам от двигатели, все пак оставям с впечателнието, че с JTD нямам никаква възможност сам да я обслужвам с цялата тази електроника по нея. И все пак, какво бихте казали вие?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Първият ми Fiat
Collapse
X
-
Недей се оглеждай за ТД, ами нараво взимай JTD. Дори и нещо да му се счупи, макар че ме съмнява да му стане нещо повече от TD-то, ще си избиеш парите само от разхода на нафта.Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI
Коментар
-
Fiat Bravo
Страшно готини хора сте тук в форума и ви благодаря за съветите. Все още се колебая, но това не значи, че се отказвам от Fiat. До пролет, следващата година има време. Тъкмо ще съм набрал малко повече пари, и ще гледам да е нещо нов внос. Като знам пазара на коли в Бг, дано не попадна на някоя излъскана трошка и след два - три месеца да й свърши живота. Между другото, вие от къде си купихте своята кола. Аз лично, съм си казъл, че кола от частно лице, няма да купувам. Някой от вас, ако препоръчат свястна автокъща, ще съм доволен. Аз съм от Варненска област, но тука колите винаги са по - скъпи от от където и да било. Поне така ми се струва. В момента оглеждам обявите в мобилето, от столицата. Е, цените се много по прилични и колите, като че ли са малко по - запазени, които внасят.After Every Victory you Have more Enemies
Коментар
-
Препоръчвам ти да не вземаш кола "нов внос"... С моята само ядове си взех Най-добре я вземи от някой, който ще ти каже реално какво е сменял, правил и какво има да се прави по колата."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Re: Fiat Bravo
Aero написа:Страшно готини хора сте тук в форума и ви благодаря за съветите. Все още се колебая, но това не значи, че се отказвам от Fiat. До пролет, следващата година има време. Тъкмо ще съм набрал малко повече пари, и ще гледам да е нещо нов внос. Като знам пазара на коли в Бг, дано не попадна на някоя излъскана трошка и след два - три месеца да й свърши живота. Между другото, вие от къде си купихте своята кола. Аз лично, съм си казъл, че кола от частно лице, няма да купувам. Някой от вас, ако препоръчат свястна автокъща, ще съм доволен. Аз съм от Варненска област, но тука колите винаги са по - скъпи от от където и да било. Поне така ми се струва. В момента оглеждам обявите в мобилето, от столицата. Е, цените се много по прилични и колите, като че ли са малко по - запазени, които внасят.Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
моят Fiat
Здравейте отново на всички!Днес говорих с един човек, който е работил в фирмения сервиз на Пежо. Не, че ме интересува за сега такава кола, просто поисках мнението му, като специалист. Той ми каза, че наистина JTD е по - хубав двигател, но няма смисъл да си го вземем, подръжката му е по - скъпа. И така хора, някой от вас ще ми се "сърдят", но ще си взема TD варианта. По - лесно ще го подържам от към парите с които ще разполагам. Казах ви, че не съм по скоростното каране, такаче, вече е решено. Голямо благодаря на всички хора в форума за техните съвети. А, когато си взема колата, обещавам да направя няколко снимки и да ви я покажа.After Every Victory you Have more Enemies
Коментар
-
Ами, колега, то по принцип притежаването и поддържането на кола е скъпо удоволствие. Какво значи "наистина JTD е по-добрият двигател, но няма смисъл го взимаш"? По тази логика пък, още по-добре е изобщо нищо да не си вземаш - тогава наистина от финансова гледна точка ще си най-добре. Слушай колегите, които карат такива коли, те са се сблъсквали и се сблъскват всеки ден с особеностите им и щом казват, че е по-добър JTD-то, значи е така и няма какво толкова да се чудиш, ако наистина ще си вземаш кола.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар