Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Може ли 1,9jtd вместо 1,9 td

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Може ли 1,9jtd вместо 1,9 td

Здравейте.Искам да ви попитам скьпи сьфорумци какво бихте ме посьветвали по един вьпрос.Пред дилема сьм дали да отремонтирам стария си двигател на мареата който е 1.9 тд или да си взема втора употреба, и сьщо така какви са опциите при това положение мога ли да и сложа 1.9 jtd и с какви последствия. Уточнявам че стария е сьс спукан блок и всички последствия от това.Благодаря ви

Re: Може ли 1,9jtd вместо 1,9 td

i_vack написа:
    Здравейте.Искам да ви попитам скьпи сьфорумци какво бихте ме посьветвали по един вьпрос.Пред дилема сьм дали да отремонтирам стария си двигател на мареата който е 1.9 тд или да си взема втора употреба, и сьщо така какви са опциите при това положение мога ли да и сложа 1.9 jtd и с какви последствия. Уточнявам че стария е сьс спукан блок и всички последствия от това.Благодаря ви
    Много електроника има по JTD няма да се разминеш лесно трябва да го направи някой който знае как трябва да стане.Компа на JTD и педала на газта са задължителни за смяна и още един датчик на педала на съединителя.Дебитомера е на друго място.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Всьщност ме притеснява по скоро всичко останало- полуоски, тампони на двигателя, скоростна кутия-дали всичко това сьвпада.Блазни ме защото имам оферта за един ударен жтд

Коментар

i_vack написа:
        Всьщност ме притеснява по скоро всичко останало- полуоски, тампони на двигателя, скоростна кутия-дали всичко това сьвпада.Блазни ме защото имам оферта за един ударен жтд
        Смятам ,че всичко е едно към едно разликата е само в горивоподаването.Щом имаш донор автомобил ще успееш.
        Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
        Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Най добре влез в ЕПЕР-а и виж какво ще стане и какво не.
          Marea Weekend HLX Jtd 110

oO(_)____////____(_)Oo

Коментар

TIP написа:
            Най добре влез в ЕПЕР-а и виж какво ще стане и какво не.
            Колега явно сьм невеж, и можеби повечето правим тази грешка да влизаме в форума само когато имаме проблеми.Не знам този ЕПЕР какво преставлява ,рьководство ,програма ли е и някакьв мануал?

Коментар

Прочети това и ще ти стане ясно.http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=32825
              Marea Weekend HLX Jtd 110

oO(_)____////____(_)Oo

Коментар

Ако ще купуваш цял автомобил "донор" няма от какво да се притесняваш. Слагаш двата един до друг и започваш само да прехвърляш :D

Коментар

Да ама човека не разбира. Ще му трябва и цяла ел инсталация -предна. Трябва да разглоби две коли напълно за трансфера. По добре си оправи ТД-то или си купи нов мотор ТД от форума. Друг вариант е ново старо но читаво JTD. Ще ти излезе в пъти по-евтино, отколкото да купуваш ударено и да прехвърляш всичко. Дори и да ти го подарят, ако труда не е от теб, ще ти излезе пак по-скъпо. А и ако нещо не заработи поради повреда- много пари. Да не забравяме и съпия демпферен маховик, който може да се издъни скоро. Абе все злини те чакат.
                  Fiat Marea TD100

Коментар

iuly_vn написа:
                    Да ама човека не разбира. Ще му трябва и цяла ел инсталация -предна. Трябва да разглоби две коли напълно за трансфера. По добре си оправи ТД-то или си купи нов мотор ТД от форума. Друг вариант е ново старо но читаво JTD. Ще ти излезе в пъти по-евтино, отколкото да купуваш ударено и да прехвърляш всичко. Дори и да ти го подарят, ако труда не е от теб, ще ти излезе пак по-скъпо. А и ако нещо не заработи поради повреда- много пари. Да не забравяме и съпия демпферен маховик, който може да се издъни скоро. Абе все злини те чакат.
                    Благодаря на всички отзовали се.Колега вашето мнение звучи авторитетно, но се надявах някой да го е правил и да каже за какво иде реч.Всъщност тази кола се намира вече и за 2000-2500 лева и скъп ремонт не си струва.А по вьпроса за разбирането от моя страна е така и не точно.Техническо образование и пьлна липса на опит и заинтересованост поради липса на време и друга сфера на сегашни занимания.

Коментар

За мое съжаление май никой не го е правил, за да ми каже все пак има ли някакви конструктивни изменения и последствия.Но ако не хвърлям колата ще сменям, и ако сменям ще е JTD,За ремонт на ДВГ и дума не може да става.Ще е по скъпо от това да си взема друг.Просто са се скапали много неща след работа в прегрято сьстояние.

Коментар

i_vack написа:
                        За мое съжаление май никой не го е правил, за да ми каже все пак има ли някакви конструктивни изменения и последствия.Но ако не хвърлям колата ще сменям, и ако сменям ще е JTD,За ремонт на ДВГ и дума не може да става.Ще е по скъпо от това да си взема друг.Просто са се скапали много неща след работа в прегрято сьстояние.
                        Никакви конструктивни изменения няма! Опразваш коша от всичко заедно с окачването и кабели и монтираш всичко за другия мотор!!! Вече дали ще сменяш талон е съвсем различен въпрос
                        ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
                        ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

А така и окачване ли колега? Май ще навлезем в друга тема с един друг спор от форума-за или против демфера на jtd-то. И може или не с кутия от ТД

Коментар

Ами колега, провери може ли, не може ли, много хора ще са ти благодарни.
                            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Working...
                            X