Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бял пушек при палене?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Бял пушек при палене?

Забелязал съм, че сутрин като паля колата и излиза доста голямо кълбо от бял пушек, след това като карам няма или през деня ако спра и я запаля после пак няма бял пушек, но сутрин като я паля за пръв път доста голямо кълбо излиза. Това нормално ли е? Не трябва ли пушекът от дизела да е черен?
    FIAT BRAVO 1.9 TD 100

Този пушек е сурова нафта,ако е съвсем малко в рамките на 5 сек. не е проблем,но ако се задържа повечко не е добре,трябва да се ходи на майстор
    Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
    Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
    Ventura garage

Коментар

От скоро ли имаш колата? Ако до сега не си палил при ниски температури, аз ще заложа на изгоряла подгревна свещ.

Коментар

Това припушване е нормално , но забравих на какво се дължеше. Разбира се не означава 1-2мин да ти пуши като влак , а първоначално.

Коментар

Ако е в началото само - дишай спокойно.Ако продължава и след запалването, то отзад ще мирише на сурова нафта - дюзичка/и и т.н.Ако пък е много студено се получава ефекта "Ху", тогава се ориентирай по миризмата отзадзе.
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Не видях никой да спомене най-голямата беда на тази мотор(помпа) въздуха.В същност конкретно за проблема има три възможности.Първо проблем с сещ ,остава да мига лампата за подгрева за около 30 сек. и тъйкато има после подгрев(след като стартира) е възможно да пуши и бяло от това.Въздух в ситемата и проблем с авансатор.Възможно е и да някоя дюза да припикава но там ще има и друг шум които ще подскаже за проблема.Успех!!!

Коментар

отскоро имам колата, лампата за подгряване свети замалко може би 5-10 сек., но 30 секунди в никакъв случай колата не ми прави проблеми с паленето просто сутрин като я паля и е бая студено с паленето и давам първоначално съвсем малко газ и тогава изпушва тоя бял облак изведнъж за 1-2 секунди иначе после не пуши въобще, просто не знаех дали тоя пушек е нормално да е бял
              FIAT BRAVO 1.9 TD 100

Коментар

Значи, разбирам че не е свещ, няма да е дюза щом само припушва без прекъсване, а щом не прекъсва няма и да е въздух. Остава клапан авансатор, който може да е протекъл, едва. Та като подадеш на контакт, най добре на отворен преден капак, се вслушай в църкането което ще чуеш. Това на студен двигател. Църкането ще продължи до изключване на подгрева или около 30 сек. Трябва да е отчетливо и да не прекъсва звука. Ясен и отчетлив звук. Ако не е така, то авансатора лепне и е за смяна или ремонт. Също така провери за течове на гориво и особено от кабелчетата на авансатора.
                Fiat Marea TD100

Коментар

ок мерси ще го проверя, дано не е от тоя клапан, че го смених с чисто нов преди 2 седмици :D
                  FIAT BRAVO 1.9 TD 100

Коментар

Какво го вкарвате във филми колегата!? Дюзи работи...съвсем нормално е сутрин да прави конденз и да припуши за 2-3сек. а понякога и за повече. Спокойно колега
                    Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
                    BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
                    BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Re: Бял пушек при палене?

dark_poison_bg написа:
                      Забелязал съм, че сутрин като паля колата и излиза доста голямо кълбо от бял пушек, след това като карам няма или през деня ако спра и я запаля после пак няма бял пушек, но сутрин като я паля за пръв път доста голямо кълбо излиза. Това нормално ли е? Не трябва ли пушекът от дизела да е черен?
                      Пробвай с двутактово или трансформаторно масло. На 50 л. нафта около 2-3 литра масло. Не е на 100% че ще ти реши проблема,но е по-добре от добавките които се продават. Ако решиш да пробваш, трябва и "малко" по-зверско каране. Карай я на по- високи обороти. Пробвал съм го на стари дизели, в някои случаи има ефект. В други прокапваше помпата, може би идваше повече масло в нафтата. Обесниха ми че маслото дава по- високо налягане на горивото, колко е вярно не знам. Също е възможно при тебе това пушене да е от тъй нареченото "икономично-градско каране". Понякога има нужда от обороти.

Коментар

С риск да се повторя отново ще предложа, че проблема е свещ (или нищо и няма на колата, макар че моята не пуши като пали). Преди да ме контрира някой, че индикацията нищо не показва, ще спомена че съм виждал 3 ТД100 (включително и моята), на които не им работи индикацията (мигане на лампичката за подгрева) за изгоряла свещ, а всъщност имат такава.В подкрепа на твърдението ми ща добавя: - авансатора е нов- с една проблемна свещ колата ще запали без проблем - колегата каза, че пали с газЗнам, че не звучи много логично в тази ситуация, но съм има същия проблем и може би затова толкова настоявам, че е свещ Като съвет към колегата - сподели каква е миризмата на белия облак. Ако знаеш каква е миризмата на неизгоряла нафта, знаеш какво да очакваш. Ако е неизгоряла нафта - нещо не е наред, но в момента е безобидно. Ако е конденз - още по-добре.

Коментар

Това с конденза го зачеркни от списъка.Нормално при палене е да хвърли черно облаче и толкова нищо повече.Белия пушек винаги сигнал за проблем,а колко е наболял и от къде ще излезе е въпрос на време.При първите по големи студове ще си покаже.Поздрави!!!

Коментар

мисля че не е от свещи!моите са сменени(индикатора за изгоряла свещ работи перфектно)въздух в системата няма,с колегата Tornado я закачахме скоро и чека на дюзите си излиза,аванса няма течове и си работи добре.Въпреки това сутрин имам същото припушване за не повече от секунда,след което всичко е 6-точки,Но немога да си обясня следния проблем-след като е загряла веднъж както трябва,и я оставя за около час(при по ранен старт,или след като е изстинала добре проблена го няма)та след около час пали на четвърт ни за няколко секунди има малки колебания в оборотие(малко по ниски са)и ако се опитам да подам рязко гас изпушва черно и след това леко бяло(при връщане на педала)??това няколко секунди и не всеки път,ако някой има предложени да казва?проблема при колегата предполагам ще е 1 към 1
                            Honda CBR 900 RR
                            Suzuki GSF 400 Bandit
                            1.9 TD 100

Коментар

Моята мареа преди пушеше така при палене. Имах и ХМ и той така пушеше с мирис на рейс. Обаче и двете коли палеха и при много студеноСпоред мен е от пикаещи разпръсквачи заради които в началото нафтата не изгаря.
                              http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                              Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                              FIAT БРАВО 1.2 16v
                              ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                              FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Working...
                              X