Този от картера който се връща пак в маркуча на въздушния и от там в турбото. Не е ли нещо като ECO-tech на Опел, а знам много хора си го махат, уж вкарва пак топъл въздух и пречи на мощността.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво ще се получи ако махна маркуча за изгорелите газове?
Collapse
X
-
"Какво ще се получи ако махна маркуча за изгорелите газове?" - трактор с главно "Т" Извинявай колега, но това не ти е издухана Лада, на двеста и косур хиляди км, а Стило JTD. Въпросният маркуч, е за вентилацията на картера и на двигател в цветущо здраве, трябва да си стои на мястото. Успех.Fiat Marea TD100
Коментар
-
Re: Какво ще се получи ако махна маркуча за изгорелите газов
tapkachev написа:Този от картера който се връща пак в маркуча на въздушния и от там в турбото. Не е ли нещо като ECO-tech на Опел, а знам много хора си го махат, уж вкарва пак топъл въздух и пречи на мощността.Fiat Croma 2.4 Mjet 200hp
Fiat Croma 1.9 Mjet 150hp
Alfa Romeo 147 JTD - бивша
Коментар
-
Здрасти на Chaveto и на всички съфорумци!Бъркаш, налягането в картера е атмосферно, ееее - ако го затворим плътно, бавно ще се вдигне от съществуващото паразитно преминаване на изгорели газове и готова гориво-въздушна смес през бутално-цилиндровата група. Херметизацията там не е перфектна дори и при съвсем нов двигател, която при износването му намалява. Ако се вдигне там налягането, двигателят ще текне отвсякъде като лейка, а без добро проветрение маслото бързо ще стане на чорба от сажди, гориво, газове и кво ли не!На старите автомобили тази вентилация ставаше през маркуч с маслоотделителна спирала, пуснат до въздушния филтър - за да се филтрира засмукваният въздух, а пък изпуснатият замърсен евентуално да изгори в ДВГ-то.Иначе си на 300% прав - най-добре е да се почисти и възстанови заводското изълнение, ама при автомобил на N години и N-километров пробег си иска майстор, време, пари, диагностики ..... а най-добре си е чисто нова колаFiat Croma 2.4 Mjet 200hp
Коментар
-
Абе хора човека пита за ЕГР маркуча, а всички му обяснявате за картерната вентилация.На по старите ТД работеше по добре като се запуши, контретно при теб незнам дали няма да почне да дава грешки екуто ако го запушиш, но със сигурност на мотора ще му е по добре и колектора ще ти е по чист. Екологията отива малко назад ама тва е отделен въпросhttp://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
Re: Какво ще се получи ако махна маркуча за изгорелите газов
chaveto написа:tapkachev написа:Този от картера който се връща пак в маркуча на въздушния и от там в турбото.Fiat Croma 2.4 Mjet 200hp
Коментар
-
И аз съм го извел до предния подкалник!Няма смисъл да ми цапа филтъра и дебитомера!Дори съм намислил да махна и казанчето което събира маслените пари, защото също е ненужно ,а и пречи супер много за смяната на филтъра!А също така ще сложа от турбината до МАF-а редуцираща тръба от тези сините които ги слагат по кулерите или турбо пътищата!Тези щуротии са направени само заради ш_ б _ _ _ _ т EVRO норми, нищо друго!Ето виж засега аз какво съм направил!
Коментар
-
Аз се подведох, щото помислих че автора пита за маркуча за вентилацията. Та подведох с това и някои колеги. Извинявам се за което. Колкото за тръбата която свързва EGR-a, то си е на ваша отговорност. Аз само съм го затапил/ТД100/. При JTD двигателя, не е за препоръчване. Освен това, съсвем скоро в БГ, също няма да може да се кара без тоя стандарт за екология, както и без катализатор. Те проверките по пътищата, вече започнаха.Fiat Marea TD100
Коментар
-
PB 5989 MP написа:...Дори съм намислил да махна и казанчето което събира маслените пари, защото също е ненужно ,а и пречи супер много за смяната на филтъра!.....
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар